Sunday, March 08, 2009

3-Iron: Το Εθνικό Θέατρο συναντά το Κέντρο Κινηματογράφου

"We are all empty houses
Waiting for someone
To open the lock and set us free"
Kim Ki-Duk on "3-Iron"


Τέταρτη πράξη (την τρίτη με τον "Φάουστ" την παρακάμψαμε) της συνεργασίας Εθνικού Θεάτρου και Ελληνικού Κέντρου Κινημ/φου για τη φετινή σεζόν, της προβολής δηλαδή στο Τριανόν ταινιών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με παραστάσεις που ανεβαίνουν φέτος από το Εθνικό. Μετά την προβολή, οι συντελεστές των παραστάσεων (μαζί με κριτικούς κινημ/φου) συνομιλούν με το κοινό για το εκάστοτε θέμα και για τη σχέση θεάτρου-κινημ/φου. Την κινημ/φική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο κριτικός κινημ/φου Ρόμπυ Εκσιέλ (Έθνος, ΣΙΝΕΜΑ).

(click image for higher resolution)

Αυτή τη Δευτέρα 9/3/09 λοιπόν θα προβληθεί στις 20:00 (όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο) η ταινία "Bin-jip" (2004, "3-Iron", "Ολομόναχοι μαζί"), η οποία χάρισε στον Kim Ki-Duk το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Πολύ αγαπητός στη χώρα μας ο Κορεάτης δημιουργός και έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση οι ταινίες του, όπως έκανε και ο ίδιος με την απλότητα του σε όσους τον γνώρισαν από κοντά στις "Νύχτες Πρεμιέρας" το Σεπτέμβρη (του 2006 νομίζω, ή ήταν το 2005?). Δυστυχώς δεν τον είχα γνωρίσει τότε και (περιέργως!) δεν έχω δει ούτε το "3-Iron". Όλοι πάντως λένε πως είναι εξαιρετικό, γιαυτό και γράφω αυτό το post και δε θα χάσω αύριο την προβολή στο Τριανόν. Ελπίζω ο panchamp που το έχει δει να μπορέσει να γράψει κάτι παραπάνω...



(click image for higher resolution)Image via www.n-t.gr

Την αφορμή για τη συγκεκριμένη προβολή τη δίνει η παράσταση "Ο Κλήρος του Μεσημεριού" του Πωλ Κλωντέλ που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Πειραιώς 260 - Χώρος Η) σε σκηνοθεσία Γιόσι Βίλερ. Περισσότερα για την παράσταση στο link, όχι από εμένα, τα είπαμε αυτά!

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Νίκος Κουρής και οι κριτικοί κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης (Αθηνόραμα) και Λευτέρης Αδαμίδης (ΣΙΝΕΜΑ).

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, εδώ.




Επίσημο site του "3-Iron" (στο Director's Statement o Kim Ki-Duk εξηγεί πώς προέκυψε ο συγκεκριμένος τίτλος)


International trailer



Μίνι-συνέντευξη των πρωταγωνιστών



βλέπε: 11.1.09
Festen: Το Εθνικό Θέατρο συναντά το Κέντρο Κινηματογράφου
και 15.12.08
Elephant: Το Εθνικό Θέατρο συναντά το Κέντρο Κινηματογράφου

2 comments:

  1. Δείτε την. Ταινίες σαν κι αυτήν επιβεβαιώνουν πως τελικά άξιζε τον κόπο τότε στην τρυφερή ηλικία, όταν οι φίλοι σας ζητούσαν ποπ-κορν χαβαλέ αλλα εσείς από περιέργεια ή ψώνιο προτιμούσατε να κλειστείτε και να δείτε κάτι "εναλλακτικό".
    Χάστε τη μόνο αν έχετε πολύ καλό λόγο, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, πείτε του λόγου αυτού να έρθει μαζί σας, κερδισμένοι θα βγείτε στο τέλος της βραδιάς.

    ReplyDelete
  2. Δείτε την. Ταινίες σαν κι αυτήν επιβεβαιώνουν πως τελικά άξιζε τον κόπο τότε στην τρυφερή ηλικία, όταν οι φίλοι σας ζητούσαν ποπ-κορν χαβαλέ αλλα εσείς από περιέργεια ή ψώνιο προτιμούσατε να κλειστείτε και να δείτε κάτι "εναλλακτικό".
    Χάστε τη μόνο αν έχετε πολύ καλό λόγο, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, πείτε του λόγου αυτού να έρθει μαζί σας, κερδισμένοι θα βγείτε στο τέλος της βραδιάς.

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...