Tuesday, January 12, 2010

28 Days Before από Un Frape Productions


Κι αν με το ΚΑΚΟ νόμιζες οτι zombie κυκλοφορούν μόνο στην Αθήνα και οτι είσαι ασφαλής εκτός Λ.Α., είσαι πολύ γελασμένος! Η UFP παρέα (Νώντας Σαπίδης, Κώστας Βάσογλου, Κοσμάς Χιολός & Πόλυς Πασχαλίδης) δηλαδή η Un Frape Productions έχει ξαμολήσει τα δικά της στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Κιλκίς [τους έπιασε πιο πολύ εκεί το Τσερνομπύλ :-D]. Και πίστεψε με, δαγκώνουν τα άτιμα!

"Un Frape" είπες? Α, χαβαλέδες θα είναι! Ναι, είναι!! [και μάλιστα μεταλο-χαβαλέδες :-) αφού συμμετέχουν σε διάφορα metal σχήματα και μ' αυτή τη μουσική ντύνουν τις ταινίες τους]. Ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2008 με βιντεάκια στυλ ΑΜΑΝ Teleshopping [τα οποία βρίσκονται όπως όλα τους τα ταινιάκια στο http://www.youtube.com/profile?user=needknot], έχουν κάνει ήδη καμια δεκαριά, τα περισσότερα με πολύ γέλιο [και κανα δυο όχι με τόσο πολύ :-P]. Βλέποντας τα χρονολογικά βλέπεις πόσο μεγάλη εξέλιξη είχαν μέσα σε ένα μόλις χρόνο, φτάνοντας τελικά στο πιο πρόσφατο τους, το "Τρύπιο Γάντι του Μποξέρ". Εξέλιξη τόσο αφηγηματική αλλά κυρίως τεχνική και σκηνοθετική!


Εγω αυτή την εξέλιξη την είδα εκ των υστέρων, δεν τα ήξερα τα παιδιά, αλλά πριν μερικές μέρες έπεσα πάνω στην τελευταία τους ταινία στο blog της Chainfree, του Ελληνικού Δικτύου Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών, στο οποίο και συμμετέχουν. Και έπαθα πλάκα! Το "28 Days Before" ("28 Μέρες Πριν"), το οποίο είχε budget γύρω στα 100 ευρώ (!), το γύρισαν το περασμένο καλοκαίρι μέσα σε 2 μήνες (το post production κράτησε άλλους 3) και είναι οτι καλύτερο έχω δει εγω από την ερασιτεχνική/no budget/DIY/πες-την-όπως-θες φάση στην Ελλάδα. Φωτογραφία που κάνει εντελώς επαγγελματική, άψογο μοντάζ, καλές ερμηνείες και [εδώ είναι η έκπληξη!] σκηνοθεσία που δε "βιάζεται" μέσα στα 15 λεπτά της ταινίας, αλλά παίρνει το χρόνο, τις παύσεις και τα πλάνα για να χτίσει ατμόσφαιρα. Και το comic twist στο τέλος που σε στέλνει... για σουβλάκια!! Well done μάγκες!


Το teaser.

Ολόκληρη η ταινία σε 2 κομμάτια.
Βάλε full sreen και High Quality εννοείται!. Θέλουμε να την προβάλουμε και στην ΑΣΟΕΕ στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, ελπίζω να προλάβουμε και να έρθει το DVD [ούτε zombie του Romero να το έφερναν :-D]


Credits:
Produced by UFP
Written & Directed by Nondas Sapidis & Polis Paschalidis
Montage/Editing/Vfx/Sfx by Nondas Sapidis
Vfx/Sfx Supervising by Kostas Vasoglou & Polis Paschalidis
Soundtrack by Polis Paschalidis
Make Up Artist: Neli Sapidou




Έχει και making of!
part 1
part 2


Η επίσημη σελίδα της Un Frape στο Myspace:
http://www.myspace.com/weareunefrape

No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...