Wednesday, September 16, 2009

Νύχτες Πρεμιέρας (AIFF) 2009: Σάββατο 19/9 [updated]

23.9.09 update
s_dany posted:





Το "Breaking Upwards" (το οποίο οι Νύχτες σοφά μετέφρασαν "Δόσεις Χωρισμού" :-) είχε περάσει λίγο "κάτω απ' το ραντάρ" μου, αν και είναι στο Διαγωνιστικό και έπαιξε και Παρασκευή και Σάββατο. Δεν το είχα βάλει στις επιλογές μου ούτε είχα ανεβάσει το trailer.





Κακώς απ' οτι φαίνεται, γιατι απ' όσους το είδαν αυτό το "αν η Annie Hall είχε facebook και άκουγε Moldy Peaches" μόνο καλά λόγια άκουσα. Και τον Daryl Wein και την Zoe Lister-Jones, τα παιδιά που έφτιαξαν και πρωταγωνιστούν στην ταινία (μεταφέροντας στην οθόνη την κοινή τους ζωή στην ουσία), τους συμπάθησα ακαριαία όταν τους γνώρισα στο Higg's [η δική μας Kyrana τους είχε αναλάβει στη φιλοξενία (και τους έβγαλε και photo όπως ακριβώς είναι στο poster της ταινίας!)]. Ούτε σνομπισμοί, ούτε ψεύτικες PR ευγένειες. Δυο παιδιά γέννημα θρέμα της Νέας Υόρκης πολύ προσγειωμένα και cool!


Δεν είναι αυτος όμως ο λόγος που γράφω αυτό το update. Η αιτία είναι ακριβώς από κάτω! Και θα σε βάλει κάτω απ' τα γέλια! Daryl & Zoe hit it old-school style :-D Και βάζουν στο κόλπο και την Olivia Thirlby που ερωτευτήκαμε [δυστυχώς μόνο στην οθόνη!] στις περσινές Νύχτες στο "Wackness".



Άλλα 3 τέτοια promo βιντεάκια υπάρχουν στο www.breakingupwards.com (το οποίο btw είναι site-υπόδειγμα για μικρές ανεξάρτητες ταινίες, με δυνατότητα αποστολής σχολίων, links για facebook κλπ). Δες οπωσδήποτε και το "Rock my Wein"!

Η ταινία κάνει τώρα τη γύρα της στα φεστιβάλ και θα βρεθεί στις Αμερικανικές αίθουσες το Φεβρουάριο κατα πάσα πιθανότητα. Για εδώ, δύσκολο το κόβω. Αλλά you never know!


------


Αλλά το old-school είχε και συνέχεια στο party στο Higg's, με το live της Sugahspank! και των beatboxers Word of Mouth, που έδωσαν ρέστα! Αλλά έπαιξαν γύρω στα 45 λεπτά μόνο, θέλαμε σαφώς περισσότερο! Τσέκαρε τους σε ενα μικρό δείγμα από το "Wild Thing"






-------------------------------------------





[click image for higher resolution]
Day schedule




kioy posted:


Η τετράδα των κινηματογράφων φτιάχνει το Σαββατόβραδο σας. Με επιλογές που ξεκινούν από τους πίνακες του Ρέμπραντ, περνούν σε μέταλ καταστάσεις και καταλήγουν στη μπάλα!


Το γεγονός της ημέρας είναι μάλλον η νέα αμφιλεγόμενη ταινία του δημοφιλούς Peter Greenaway. Ο οποίος θα παρευρεθεί στην προβολή του "Rembrandt's J'Accuse" (Δαναός 1 22:15), ενος "αστυνομικού" ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας που συναντά τον πίνακα "Νυχτερινή Περίπολος" ("The Nightwatch") του Ρέμπραντ.

[click image for higher resolution]


Κατηφορίζοντας προς το κέντρο, ο Απόλλων σας υπόσχεται ένα τετράωρο metal καταστάσεων. Στις 20:15 προβάλλεται το "Anvil! The Story of Anvil", μια ταινία για την ομώνυμη μπάντα. Ενώ δυο ώρες αργότερα συναντάμε το κλασσικό πλέον "This is Spinal Tap", ένα καυτό ντοκιμαντέρ για μια μπάντα που δεν υπήρξε ποτέ!


[click images for higher resolution]


Από την άλλη, για τους ποδοσφαιρόφιλους, και όχι μόνο, το "The Damned United" (Αττικόν 20:30) αποτελεί ιδανική επιλογή. Μια καλοφτιαγμένη ταινία για τις 44 μέρες του Μπράιαν Κλαφ στους "βρώμικους" πάγκους της Leeds United.


Στις ταινίες που αξίζουν της προσοχής μας συμπεριλαμβάνουμε τις πρεμιέρες "London River"(22:45 Αττικόν), ενα υπαρξιακό δράμα με φόντο τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία, και "Welcome"(Δαναός 1 19:30) το οποίο αποτελεί μια συγκινητική ιστορία με φόντο την πιο επίκαιρη από ποτέ μετανάστευση. Τέλος, στον Δαναό 2 θα προβληθούν σε επανάληψη ορισμένες ταινίες του Διαγωνιστικού (Ander, Breaking Upwards).


Out of Cinema: Στις 12:00 στον Ιανό άλλο ένα master class, αυτή τη φορά από τον Peter Greenaway σ' ενα contrast κινηματογράφου και ζωγραφικής! Ενώ το βράδυ (22:30 λέει στο πρόγραμμα), στο Higgs της πλατείας Κοτζιά θα υπάρχει live performance από Word of Mouth, Sugahspank! & MC The Kidd και τον DJ Who am I.




-------------------------------------------



18.9.09 update
s_dany posted:



Ιντριγκαδόρικο το trailer του Greenaway! Btw το ντοκιμαντέρ αυτό είναι άτυπη "συνέχεια" της ταινίας "Nightwatching" που είχε κάνει το 2007.






Δεν τις έβαλα τυχαία τη μια κάτω απ' την άλλη τις εικόνες του πίνακα του Rebrandt και της αφίσσας των Anvil! Η Τέχνη κοντά στην Τέχνη :-D.
" Not since "Metallica: Some Kind of Monster" has such an incredibly raw, candid, hearbreaking and truly inspirational story been captured on film. At its core, "Anvil! The True Story of Anvil" is a timeless tale of survival and the unadulterated passion it takes to follow your dream, year after year. Anvil rocks - it has no other choice. "
Rolling Stone: "Some of the scenes in "Anvil" are so outrageous, it feels like this must be a "Spinal Tap" sequel. It isn't. These guys are for real."




Cult classic!





Κατι μου λέει οτι δε θα είναι τόσο καλό όσο θα μπορούσε ή όσο φαίνεται απ' το trailer. Η υψηλή βαθμολογία στο IMDb είναι "βρεττανική", μόνο εκεί έχει παίξει.

















Εκτός από τις επιλογές του kioy, εγω να προσθέσω οτι ενδιαφέρον θέμα έχει το "Louise-Michel" (Αττικόν 18:30) και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η "λύση" που προτείνει η "μικρή" αυτή μαύρη κωμωδία στα εργασιακά προβλήματα της εποχής :-D





Ενώ οτι πρέπει για την ώρα προβολής του (00:15 Απόλλων) είναι το Νορβηγικό slasher "Fritt Vilt" που γνώρισε σχετική επιτυχία και εκτός Σκανδιναβίας (στο DVD) με αποτέλεσμα να κάνει ήδη 2 sequel. Δεν φαίνεται για κάτι φοβερό αλλά σίγουρα καλοφτιαγμένο και καλύτερο από το μέσο Αμερικάνικο φιλμ του είδους. Αν δεν πας στο party [έχει Sugahspank! λάβε υπόψη σου!]...

1 comment:

  1. harry m

    to savvato katafera k eida mono to London River
    odiniro k skliro ergo k skoteino alla parallila poly dynato

    mila gia anthrwpous vasanismenous monous psahnoun ta paidia tous meta to tromokratiko htipima sto metro tu londinou
    fainomenika poly diaforetikoi metaksy tus alla stin ousia tous ohi kai toso
    enwnodai mesa apo tin koini anazitisi enwnoun ton pono tous k tin anagi gia antrwpini epafi
    to telos pou to perimenei o theatis apo tin arhi tha einai odiniro

    foveres oi ermineies k apo tus 2 ithopoious
    o sotiguy koiyate milaei elahista alla aisthanetai ta megista k i blethyn einai apla afoplistiki!

    poly realistiko epikairo k dynato film pou aksizei na to anazitisete stis aithuses

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...