Wednesday, September 16, 2009

Νύχτες Πρεμιέρας (AIFF) 2009: Παρασκευή 18/9

[click image for higher resolution]
Day schedule



kioy posted:

Πλήρες το πρόγραμμα και τη σημερινή μέρα! Εδώ που τα λέμε, δύσκολα θα βρεθεί μέρα δίχως αξιόλογες επιλογές!


Το trend της ημέρας λογικά ακούει στο όνομα του "Julie & Julia" (20:00 Αττικόν), η ταινία ωστόσο θα παρελάσει και από τις ελληνικές αίθουσες στα μέσα Οκτώβρη.


Η cult πρόταση της ημέρας ακούει στο "Harold and Maude"(18:00 Αττικόν). Μια "αθάνατη" ταινία, που μας δίνεται η ευκαιρία να την (ξανα)απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη. Συνεχίζοντας τις cult προτάσεις βλέπουμε το "Grey Gardens"(20:30 Δαναός 2) καθώς και το νουάρ γουέστερν του Nicholas Ray "Johnny Guitar" (22:30 Δαναός 1) όπου φαντασία και πραγματικότητα μπλέκονται... ντοκιμαντεριστικά!


Πλούσια η κατηγορία και του Διεθνούς Διαγωνιστικού σήμερα με τρεις συμμετοχές ("Rien de Personnel", "Breaking Upwards" και "Le Pere de mes Enfants"). Απ' τις οποίες προτείνεται το "Le Pere de mes Enfants" (22:45 Αττικόν), μια συγκινητική (αληθινή) ιστορία που πήρε το ειδικό βραβείο στο Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών. Επίσης, στο Πανόραμα έχουμε το "The Boneman" (00:30 Δαναός 1), μια αστυνομική ιστορία που εξέπληξε στην Αυστρία, ενώ στα μεταμεσονύχτια το "Dead Snow"(00:30 Απόλλων) αποτελεί μια "ανάλαφρη" κανιβαλιστική εκδοχή της Ιστορίας, με ζόμπι Ναζί να βάφουν κόκκινο το κατάλευκο νορβηγικό τοπίο.


Out of Cinema: Το πρωί στις 12:00 στον Ιανό μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε τον σκηνοθέτη Zbigniew Rybczynski σ' ένα master class για την εικαστικότητα της τεχνολογίας και των οπτικών εφέ στον κινηματογράφο. Ενώ το βράδυ στο Tiki Athens η Νίκη και ο Μανώλης του φεστιβάλ επιστρέφουν για ένα ακόμα back 2 back party. Στα θύματα του περσινού περιλαμβάνεται και ο Matteo Garone μεταξύ πολλών άλλων.




-------------------------------------------


17.9.09 update
s_dany posted:























The Boneman




Να επισημάνω οτι ο Tommy Wirkola, ο 30χρονος σκηνοθέτης του "Dead Snow" [ο Νορβηγός Νούσιας αν θες :-D], είναι "τελειωμένος" fan του Tarantino [η προηγούμενη ταινία του "Kill Buljo: The Movie" είναι μια (όχι και τόσο πετυχημένη βέβαια, σύμφωνα με τον panchamp) παρωδία του "Kill Bill"]. Οπότε, μάλλον πάει το μυαλό σου πώς του ήρθε τώρα η ιδέα να κάνει μια ταινία με... Ναζί ζόμπι!!! [Once upon a time in zombie occupied Norway ;-D]





Και να προσθέσω στις επιλογές του kioy:

το "Suicide Circle" (22:30 Απόλλων), την πιο γνωστή (μέχρι το "Love Exposure" τουλάχιστον) ταινία του Sion Sono, που είναι μάλλον και η πιο risky επιλογή της ημέρας [don't try this at home!]...




...και την επιλογή μικρού μήκους του Zbig Rybczynski (18:00 Δαναός 2). Trailer για το βραβευμένο με Oscar "Tango" δε βρήκα, αλλά μια ιδέα για το πρωτοποριακό έργο του μπορείς να πάρεις και από αυτό το video για το πρώτο του High Definition στούντιο στη Νέα Υόρκη.

No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...