Wednesday, September 24, 2008

Νύχτες Πρεμιέρας (AIFF) 2008: Τετάρτη 24/9 [updated]

24.9.08
s_dany posted:Μια μικρή και αυστηρά προσωπική επιλογή-πρόταση για τις προβολές της ημέρας (ή καλύτερα της "Νύχτας"). Εκτός απ' τα δυο λόγια για κάθε ταινία στο ωρολόγιο πρόγραμμα (ακριβώς από κάτω), τσεκάρετε επιπλέον στοιχεία στο site του Φεστιβάλ (κλικάροντας το αντίστοιχο "μάτι") και στο IMDb. Και από μένα: visual aid φυσικά με κανα-δυο εικόνες ή βιντεάκια και, ενίοτε, κι ενα μικρό σχόλιο.
Day schedule(click image for higher resolution)


- Τετ 24/9 18:15 Απόλλων
BAGHDAD HIGH / ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΓΔΑΤΗ
(Ντοκιμαντέρ)


BAGHDAD HIGH at the Traverse City Film Festival

"Hello Mohamad, Anmar, and Haydar. I just wanna show you the people who gathered at the cinema here to see our film so you can see their feelings and how they felt about what we did."- - - - - - - -


- Τετ 24/9 18:15 Δαναός 2
GO WITH PEACE JAMIL
(Διεθνές Διαγωνιστικό)

(Βλέπε: Κυρ 21/9)
Δεύτερη (και τελευταία) ευκαιρία για μια ταινία του διαγωνιστικού που είχα προτείνει, δεν μπόρεσα να δω, αλλά άκουσα οτι άρεσε.


- - - - - - - -- Τετ 24/9 20:15 Δαναός 2
JUST ANOTHER LOVE STORY
(Διεθνές Διαγωνιστικό)

(Βλέπε: Δευ 22/9)
Τα ίδια και εδώ (με τη διαφορά οτι το είδα!). Η ταινία έκπληξη του διαγωνιστικού, ενα "γεμάτο" (ή και γ_μάτο!) θρίλερ από τη Δανία που εντυπωσίασε όλους όσους το είδαν προχθές.


- - - - - - - -Για τα παρακάτω, τί να πω? Αναμένονται ως δυο απ' τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς! Όποιος δε μπορεί να περιμένει την κανονική έξοδο στις αίθουσες...


- Τετ 24/9 20:00 Δαναός 1
IL DIVO
(Πρεμιέρες)

- Τετ 24/9 20:30 Αττικόν
HUNGER / 66 ΗΜΕΡΕΣ
(Πρεμιέρες)


Και μετά τις προβολές: dj set από τον Kid Loco στο Tiki Athens (εκεί οπου έγινε το καλύτερο περσινό party!).

-------------------------------------------


6.10.08 update
a female Darcy posted:LES GRANDES PERSONNES / ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Άλλη μια ταινία που πήγα να δω επειδή γυρίστηκε στη Σουηδία. Είναι ψυχαναγκαστικό πια. Μια κομεντί με επίκεντρο την νεαρή Jeanne που ταξιδεύει με τον πατέρα της για να γιορτάσουν τα γενέθλια της και για να βρει αυτός έναν χαμένο θησαυρό. Μέσα από την απρόσμενη συγκατοίκηση τους με δυο γυναίκες ο καθένας θα ανακαλύψει λίγο ακόμα τον εαυτό του. Στο επίκεντρο πάντα η δεκαεξάχρονη η οποία μεγαλώνει και αποζητά την μητρική φιγούρα που λείπει από την καθημερινότητα της. Καλογραμμένοι χαρακτήρες, αστείες στιγμές, καλές ερμηνείες συνθέτουν ένα αξιόλογο ντεμπούτο.


HUNGER / 66 ΗΜΕΡΕΣ
Ταινία που θα τη θυμάσαι για καιρό. Αυτό είναι σίγουρο. Αποκρουστική, αηδιαστική ειδικά κατά το πρώτο μισό. Εξαιρετική παρόλα αυτά. Ο αγώνας των μελών του IRA για να αναγνωριστούν ως πολιτικοί κρατούμενοι. Η ταινία ξεκινάει με τον δεσμοφύλακα, συνεχίζει με άλλους κρατούμενους, για να εστιάσει στο δεύτερο μισό στον πραγματικό πρωταγωνιστή: τον Bobby Sands. Το παρελθόν του σκηνοθέτη ως εικαστικού είναι πασιφανές. Από το storyline, τις γωνίες λήψεις που χρησιμοποιεί και τα εξαιρετικά πλάνα (βρήκα τουλάχιστον ένα αριστουργηματικό) ο Steve McQueen εκμεταλλεύεται την εμπειρία του στο έπακρο. Το αποτέλεσμα, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.


FILTH AND WISDOM / ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ
Η Madonna ως σκηνοθέτης και ως συνσεναριογράφος. Ότι και να περιμένατε ακούγοντας αυτά δεν έχει σημασία. Γιατί όσο και να θέλετε να τη θάψετε, εδώ η κυρία κάνει καλή δουλειά. Στο επίκεντρο της ιστορίας της είναι τρεις ιδεαλιστές του σήμερα. Ένας ελπιδοφόρος ροκ σταρ, μια χορεύτρια και μια υπάλληλος φαρμακείου που θέλει να σώσει τα παιδιά της Αφρικής. Και στους τρεις χαρακτήρες διακρίνεις στοιχεία της Madonna, τουλάχιστον όταν ξεκινούσε την καριέρα της. Γιατί όπως διατείνεται και η ίδια πρεπει να περασείς απο το βούρκο για να βρεθείς στην κορυφή. Σκηνοθετικά η ταινία είναι λίγο χύμα να το πω, λίγο από όλα. Κάτι δε μου άρεσε, δεν έδενε. Και έτσι παρά τις έντιμες προσπάθειες της μένει ανολοκλήρωτη. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε περνάς ευχάριστα την ώρα σου. Αν μη τι άλλο σου χαρίζει μερικές ξεκαρδιστικές στιγμές.

No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...