Tuesday, May 03, 2011

Blue Valentine


Σκηνοθεσία: Ντέρεκ Σίανφρανς
Σενάριο: Ντέρεκ Σίανφρανς, Κάμι Ντελαβίν, Τζόι Κέρτις
Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Μισέλ Γουίλιαμς
Η.Π.Α.| 2010 | Δράμα | 112’

Το «Blue Valentine» είναι μια ταινία που παρατηρεί τα πρώτα έξι χρόνια της σχέσης ενός ζευγαριού, από την γέννηση ως τη φθορά και ασχολείται με το τί τελικά πήγε στραβά. Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχουν ευκολοχώνευτα, χιλιοειπωμένα προβλήματα, όπως κακοποίηση, μοιχεία, τζόγος, ναρκωτικά κλπ. Ούτε και είναι ευδιάκριτα τα σημεία εκείνα που γίνονται μεταίχμιο, στην πορεία της σχέσης. Εκείνα που καθορίζουν και ερμηνεύουν την κατάσταση ενός γάμου, που διαχωρίζουν το πριν από το μετά.


Στον πριν, η αμήχανη Σίντυ (Μισέλ Γουίλιαμς), φαίνεται να συγκινείται από τον ανόητα ρομαντικό Ντιν (Ράιαν Γκόσλινγκ), όταν γνωρίζονται τυχαία στον οίκο ευγηρίας όπου μένει η γιαγιά της. Οι δυο τους δείχνουν να θέλουν να εξερευνήσουν ο ένας τον άλλο και ερωτευμένοι πια, μοιράζονται ένα δέσιμο τόσο συναισθηματικό, όσο και σαρκικό.

Στο μετά, υπάρχουν προγράμματα, δουλειές και ωράρια που πρέπει να τηρηθούν, μια μικρή κόρη που πρέπει να ανατραφεί με την ανάλογη φροντίδα και ένας αληθινός, καθημερινός, ρουτινιάρικος γάμος. Υπάρχει μεταξύ τους κενό, πράγματα που παραμένουν ανείπωτα και θέματα στα οποία το ζευγάρι απλά δεν απευθύνεται.

Η Σίντυ φαίνεται κουρασμένη, ηττημένη και το σημαντικότερο, δεν θυμάται καν γιατί παντρεύτηκε τον Ντιν. Ο Ντιν φαίνεται ότι θέλει να παραμείνει ως έχει, δηλαδή παντρεμένος και χωρίς φιλοδοξίες. Όμως μια σχέση, είναι από μόνη της ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται την φροντίδα και των δύο. Χρειάζονται δύο για να παραμείνει, αρκεί μόνο ένας για να ξεθωριάσει..

Βαθμολογία: 3,5 / 5










No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...