Tuesday, May 03, 2011

Morning Glory (Πρωινό Ξύπνημα)

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Μίτσελ
Σενάριο: Αλίν Μπρος Μακ Κένα
Παίζουν: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Χάρισον Φορντ, Νταϊάν Κίτον
Η.Π.Α.| 2010 | Κομεντί | 107’



Το «Πρωινό Ξύπνημα», είναι μια γοητευτική κωμωδία με εξυπνάδα, που αποφεύγει αποτελεσματικά τις μετωπικές συγκρούσεις με το κλισέ ειδύλλιο του «ώριμου-μέντορα» με την «άπειρη-πολλά υποσχόμενη», αλλά και με τη μάχη μεταξύ σοβαρής δημοσιογραφίας και ψυχαγωγίας. Δεν αποφεύγει να πει την ιστορία μιας καθημερινής κοπέλας με μια απαιτητική δουλειά και ένα μπλάκμπερι για σκουλαρίκι.



Η Μπέκι (Ρέιτσελ Μακ Άνταμς) είναι μια υπερδραστήρια, θαρραλέα, νεαρή παραγωγός της τηλεόρασης η οποία στα εικοσιοκτώ, χτυπά τοίχο όταν απολύεται από τη μέτρια δουλειά της σε ένα τοπικό κανάλι του Νιού Τζέρσεϊ και όλα στη ζωή της δείχνουν πως, ίσως θα ήταν σοφότερο να συμβιβαστεί με χαμηλότερες προσδοκίες και να εγκαταλείψει τα όνειρα για μεγάλη καριέρα.

Μετά από πολύ ψάξιμο και πίεση θα της δοθεί η «ευκαιρία» να αναλάβει να ανανεώσει και να σώσει το χαμηλής θεαματικότητας, πρωινό πρόγραμμα ενός δικτύου διεθνούς εμβέλειας ως διευθύντρια παραγωγής στη Νέα Υόρκη, με συνεργάτες δύο δύστροπους κεντρικούς παρουσιαστές.


Ο Μάικ (Χάρισον Φορντ) είναι ένας ζωντανός θρύλος της δημοσιογραφίας που αδιαφορεί για τα χαμηλής ποιότητας θέματα του «πρωινάδικου». Έχει κερδίσει όλα τα βραβεία που υπάρχουν και είναι εκεί μόνο και μόνο γιατί η Μπέκι τον «κρατά όμηρο», βάσει του συμβολαίου που έχει υπογράψει με το κανάλι. Η σχέση του με την μονίμως χαμογελαστή «on air» συμπαρουσιάστριά του Κολίν (Νταϊάν Κίτον) είναι χείριστη, με αρκετά αστείες παρεκτροπές.

Η ταλαντούχα Μακ Άνταμς, χαριτωμένη και με τη σωστή ενέργεια είναι μέρος ενός ικανοποιητικότατου κάστινγκ.


Βαθμολογία: 3 / 5


Trailer











No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...