Saturday, October 09, 2010

"Buried" for "127 Hours" by Quentin Tarantino

s_dany posted:


Κατι συνειρμούς που κάνει μερικές φορές το [κλειστοφοβικό? :-D] μου μυαλό!
Το είχα ψιλο-ξεχάσει το "Grave Danger", το διπλό επεισόδιο-φινάλε της 5ης σαιζόν του αυθεντικού [και μόνου worth-watching :-P] "C.S.I." δηλ. του Las Vegas, το οποίο σκηνοθέτησε και συν-έγραψε ο Quentin Tarantino το 2005.



Μου το θύμισε φίλος [9.10.10 edit: ο τιτανοτεράστιος Panagiotis Halatsakos :-D] σε χθεσινή κουβέντα στο facebook για το "Buried" του Rodrigo Cortés που παίζεται στις αίθουσες αυτές τις μέρες [αλλά δεν το έχω δει ακόμα]. Προφανής νομίζω η σύνδεση των δυο! :-D

"Buried" Trailer 1 (το Trailer 2 δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο κλειστοφοβικό αλλά αξίζει για το graphic title design approach).





Το οποίο "Buried", μου ήρθε στο μυαλό μόλις είδα τον James Franco σφηνωμένο και πλακωμένο για "127 Hours" από τους βράχους του Danny Boyle, στο νέο trailer που έσκασε στα δίκτυα χθες βράδυ. Πολύ κλείσιμο, πολύ πλάκωμα κι εδώ. Μόνοι εμείς και ο πρωταγωνιστής, με την κάμερα στο πρόσωπο του και την προσπάθεια του να ξεφύγει / να στείλει μήνυμα (post mortem?) στο έξω κόσμο.

"127 Hours" Trailer 2





Πλάκα πλάκα, με το hype αυτών των δυο ταινιών, αν ανέβαινε τώρα στο YouTube το original βιντεάκι από το "Grave Danger" θα έκανε 1 εκατομμύριο hits! Με τίτλο κατι πιασιάρικο βέβαια, κατι του στυλ:
"Buried" for "127 Hours" by Quentin Tarantino ;-DD





Και βέβαια η ιδέα για το συγκεκριμένο (2005) επεισόδιο του CSI προήλθε από το "Kill Bill: Vol. 2" (2004) και την αντίστοιχη θεϊκή σκηνή με Uma Therman (και Morricone :-) στο φέρετρο!
Α ΡΕ QUENTIN, ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΚΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ! :-P

"Kill Bill" coffin scene


PS. Μόλις είδα οτι το δεύτερο μέρος του QT έπους είναι μόλις στο #214 στο IMDb Top 250. WTF??? :-B




Btw, η συνεργασία Tarantino και CSI έδωσε έμπνευση και σε άλλους! Ισπανόφωνο κανάλι (έχω την εντύπωση οτι είναι από Βενεζουέλα) έκανε ολόκληρη καμπάνια για το "Grave Danger" με τουλάχιστον 4 βιντεάκια (τόσα βρήκα εγω στο YouTube) βάζοντας τους χαρακτήρες του CSI στις ταινίες του Quentin! How cool is that? :-D
Καλύτερα τα δυο πρώτα!

















2 comments:

  1. Δεν ξέρω αν είναι θέμα λατρείας αλλά νομίζω ο Ταραντίνο τα κατάφερε λιιιγο καλύτερα έστω και τηλεοπτικά. Το Buried περιορίζεται στην πολύ καλή ιδέα του "ένας ηθοποιός σε ένα φέρετρο" αλλά δεν έχει κάποια μεγάλη κορύφωση ή την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του Grave Danger.

    Εξαιρετικά τα βιντεάκια, δεν τα είχα πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια.

    ReplyDelete
  2. Coming from you Annie [και λόγω της λατρείας!:-D], θα έλεγα οτι το σχόλιο έχει... απολύτως καμία βαρύτητα :-P
    Just kidding!
    Για το "Burried" ακούγονται πολλά καλά πραγματάκια, αλλά έχω πήξει τόσο πολύ που ακόμα δεν έχω αξιωθεί να πάω να το δω :-(

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...