Sunday, October 17, 2010

Στη Σκιά του Μαύρου Ήλιου

panchamp posted:



Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ταινία μεσαίου μήκους (34'), επηρεασμένη κυρίως από τα φιλμ νουάρ παλαιότερων εποχών. Η υπόθεση της έχει να κάνει με συνομωσίες που σχετίζονται με Ναζί, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το σήμερα. Στο σημείο αυτό ανακατεύεται ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Αιμίλιος Λανς, μπλέκοντας σε μια υπόθεση της οποίας αν γνώριζε εξαρχής τις συνέπειες, σίγουρα θα ήθελε να είχε αποφύγει...




Πριν μερικές μέρες, η ταινία απέσπασε τιμητική διάκριση στο φεστιβάλ της Δράμας (στο τμήμα digi2010) "για τον ενδιαφέροντα χειρισμό των μοτίβων του φιλμ νουάρ, είδους που δεν έχει παράδοση στον κινηματογράφο της χώρας μας". Προσωπικά, ελπίζω αυτό να αποτελέσει αφορμή είτε για τα παιδιά της "Σκιάς" είτε για οποιονδήποτε άλλον να ασχοληθεί εκτενέστερα με το είδος αυτό, που πράγματι στα 70-80 χρόνια ζωής του, ελάχιστες φορές έχει απασχολήσει τους κινηματογραφιστές της Ελλαδας.





Η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Δεμίρη, ενώ στην συγγραφή του σεναρίου, εκτός από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, συμμετέχει ο Ηρακλής Γκούμας (μέλος της κινηματογραφικής μας ομάδας) και ο Άρης Παναγής.


Trailers











No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...