Tuesday, May 14, 2013

“Τι ταινία να δω?” Vol.9: KARATE!

pkorb posted:

Συχνά πυκνά με κοροϊδεύουν οι φίλοι μου, επειδή και καλά αρνούμαι να δω ταινία η οποία δεν τυγχάνει να έχει λάβει βαθμό αξιολόγησης άνω του 6.5 στο IMDB. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Μου συμβαίνει κάτι περίεργο, ίσως παράδοξο, που μπορεί να συμβαίνει και σε σας. Βέβαια πάνω που προσπαθώ να δω τι μου συμβαίνει, οι φίλοι μου προτείνουν να δούμε το "House of Wax" ή το "Human Centipede" και χάνω το μπούσουλα...

Το ζήτημα είναι ότι είμαι ψυχαναγκαστικός και ενώ τη ταινία που θα δω μόνος μου ή με τη παρέα μου, τη τσεκάρω από χίλιες πλευρές, ώστε η ψυχαγωγία και η διασκέδαση (btw είναι 2 διαφορετικές έννοιες αυτές) να είναι σχεδόν εγγυημένες, μπορώ να αποχαυνωθώ μπροστά από την TV και να δω οτιδήποτε! Όταν λέμε οτιδήποτε, εννοούμε οτιδήποτε, μέχρι και τις εκπομπές telemarketing στο Μακεδονία TV, που δείχνουν αυτιά και σκουλαρίκια επί 3 ώρες (ίσως να χω κάποιον λανθάνον βίτσιο με τα αυτιά, δε ξέρω). Δηλαδή πως να πω, δε βλέπω μόνο "τέχνη", βλέπω και "σκουπίδια" και είμαι περήφανος γι'αυτό!


Η ουσία είναι ότι ποτέ δε το 'παιξα σινεφίλ ή κουλτουριάρης και είναι κάτι περίοδοι σαν και αυτή που διανύουμε, ξέρετε ενώ καλοκαιριάζει(παρ'όλες τις παλινωδίες του καιρού, δεν είναι στο χέρι του), έχουμε όλοι και κάτι ανειλημμένες υποχρεώσεις , λέγε με Πανελλήνιες, Εξεταστικές, Διαγωνισμοί, συνεντεύξεις μεταπτυχιακών κτλ, και δε μπορώ να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε. Δηλαδή είτε βιβλίο, είτε ταινία, είτε κάτι άλλο μου φαίνεται πολύ σύνθετο, το οποίο όσο μικρό και να ναι μπροστά στις δυσκολίες που περνάμε, μου φαίνεται ως η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Χα, τώρα θυμήθηκα ένα καρέ από το "Λούκυ Λουκ".


Επιθυμώ κάτι απλό, αλλά που μέσα στην απλότητα του θα μου δείχνει κάτι να πιαστώ, να εμπνευστώ και να πορευτώ. Το ξέρω, το μυαλό σας θα χει ήδη πάει σε χίλια-δυο πράγματα....εμένα πήγε στις ταινίες ΚΑΡΑΤΕ!!!

Πόσο ωραία είναι τα στόρυ από τις ταινίες Καράτε. Ο πρωταγωνιστής είναι πάντα ένας κουλ τύπος, σκληρός μεν, αλλά καλόκαρδος και με χιούμορ που κάποιοι το χουνε βάλει σκοπό να του χαλάσουν τη ζωή. Αρχικά το καταφέρνουν. χάνει πολλά, μα ύστερα με τη βοήθεια κάποιου μέντορα ,προπονείται σκληρά, νικάει τους κακούς, κερδίζει το κορίτσι και φέυγει με το κάμπριο του στο ηλιοβασίλεμα. 4 σειρές υπόθεση, αλλά νομίζω σ'αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που το χουμε παρακάνει με την ενδοσκόπηση, τη γκρίνια, την ανάλυση και την αλληλοψυχανάλυση, χρειάζεται και λίγο  απλότητα κατευθείαν από τα 80's και πιστέψτε μετά από μια τέτοια ταινία θα δείτε όλα σας τα προβλήματα σαν έναν Big Boss που σας περιμένει στη τελευταία πίστα  και σεις με τις τεχνικές σας ninja θα τον ξεπαστρέψετε!!!


Ακολουθούν 10 αγαπημένες ταινίες σε τυχαία σειρά. Άλλωστε οι ταινίες με τόσες συνέχειες που έχουν μπορούν να γίνουν και 50!


1. "Karate Kid" (1984)

Δε χρειάζεται συστάσεις.Απλό, λιτό και απέριττο και 3 sequels. Μάλιστα κε Μιγιάγκι!
 




2. "Kickboxer" (1989)

Όταν ο μεγάλος αδελφός του Βαν Νταμ μένει ανάπηρος στη μάχη, ορκίζεται εκδίκηση. Πρώτα όμως πρέπει να μάθει Κικ Μποξ. Θα χρειαστεί 3 βδομάδες. Τόσο απλά.





3. "American Ninja" (1985)

O Μιχάλης ο Ντάντικοφ είναι Αμερικάνος Νιντζα στις Φιλιππίνες και τα βάζει με ένα ολόκληρο στρατό. Seems legit που λέει και η νεολαία.




4. "Hard to Kill" (1990)

Όλα πάνε καλά στη ζωή του ήρωά μας. Ώσπου του σκοτώνουν τη γυναίκα, το παιδί και τον αφήνουν για νεκρό. 10 χρόνια αργότερα ξυπνάει και δε μένει τίποτα όρθιο. Είναι ο Stephen Seagal!




5. "Delta Force" (1986)

Αεροπειρατία στη πτήση Αθήνα-Ρώμη-Νέα Υόρκη; Who you gonna call? Άσε είναι ήδη εκεί. Είναι ο Chuck Norris και οι κακοί θα ναι τυχεροί να πέσουν από τις σφαίρες του και όχι από το καράτε του.





6. "Universal Soldier" (1992)

Βαν Νταμ και Ντολφ Λουγκρεν πεθαίνουν στο Βιετναμ. Ανασταίνονται ως cyborgs. Ο ένας έχει ακόμα συναισθήματα. Ο άλλος που δεν έχει τον λέει προδότη και τον κυνηγάει. Και δώστου ξύλο.





7. "Way of the Dragon" (1972)

Λείπει ο Μάρτης από τη σαρακοστή; Κυρίες και κύριοι, ο Μπρους Λι. Και ο Τσακ Νόρρις τις τρώει.





8. "Mr Nice Guy" (1997)

Ο Τζάκι Τσαν είναι σεφ και μπλέκει... και τους δέρνει όλους.





9. "Born to defence" (1986)

Μια διαφορετική οπτική στα ιστορικά γεγονότα. Οι Κινέζοι μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου, καταπιέζονται από τους Αμερικάνους. Ο Τζετ Λι λύνει τη παρεξήγηση.




10. "7 Lucky ninja kids" (1986)

Θα κλείσω νοσταλγικά. Με τα "ΝΙΝΤΖΑΚΙΑ" !



ΥΓ Το παραδέχομαι έχω μείνει πίσω στις ταινίες ξύλου. Όμως προσπαθώ να ανανεωθώ γι'αυτό πηγαίνω κάθε Τετάρτη στη κινηματογραφική λέσχη του ΠΟΦΠΑ "Ίριδα" για να επιμορφωθώ στο σύγχρονο ασιατικό κλωτσομπουνίδι. Σας το συνιστώ!

"Τι ταινία να δω?"

1. Vol.1: Christian Bale

2. Vol.2: Star channel -the 3a.m.Top10-

3. Vol.3: Woody Harrelson 

4. Vol.4: Κατάληψη! 

5. Vol.5: Kevin Smith

6. Vol.6: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ part 1: "2000-2010 ΛΟΥΜΠΕΝ: Τα κουρέλια ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ακόμα"

7. Vol.7: OH X-MAS nostal-geek!

8. Vol.8:  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ !!!  (τα κεφάλια μεσα ή όχι?)






7 comments:

  1. I reаlly like what yοu guyѕ tеnd to be
    up tοo. Thіѕ kind of clever wοrk and exposurе!
    Keep up the аwesome woгks guys I've added you guys to my blogroll.

    My website ... http://wap.eromista.com/blog/PansyMatt

    ReplyDelete
  2. Wonderful blog! Do уou hаve any tipѕ аnԁ hintѕ for asρiring writers?

    I'm hoping to start my own blog soon but I'm a little lost on everything.
    Woulԁ you suggest stаrting with a free platfοrm like Worԁрrеss or go fοr а pаid оption?
    There аre so many choicеs out there thаt I'm completely overwhelmed .. Any ideas? Many thanks!

    Here is my blog; simple wood projects

    ReplyDelete
  3. Ηey! I juѕt wanteԁ tο аѕk іf
    yоu eѵer have anу trouble with haсκеrs?
    My laѕt blоg (ωoгԁpress) was
    hacked anԁ I еndeԁ up loѕing a few mοnths of
    hаrd work duе to nο backup.
    Do уou haѵе anу ѕolutіons to stoρ haсkers?


    Loоk into mу website 24 hr Plumbers Solihull

    ReplyDelete
  4. All of the Prophet (saas)'s words, decisions and measures have led to good and positive results for believers as well as mankind. And in all of this, we have no choice, because we are totally governed by physical law. "Beloved, let us love one another, for love is of God; and everyone.

    Feel free to visit my webpage - 99 names Of allah

    ReplyDelete
  5. Μy partner and Ι abѕolutelу lovе your blog and find nearly all
    of your pоst's to be exactly I'm looking for.
    Does onе offeг guest wгitегs to write content for
    yoursеlf? I wouldn't mind producing a post or elaborating on a few of the subjects you write regarding here. Again, awesome website!

    Look into my website; natural Hypothyroidism Treatment

    ReplyDelete
  6. Gгeetings from Ohio! Ι'm bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can't
    wait to take a lοok when ӏ gеt home.
    I'm surprised at how quick your blog loaded on my phone .. I'm not even
    uѕing WIFI, ϳust 3G .. Anyhow, wοnderful sіte!


    Look аt mу pаge :: simple wood projects

    ReplyDelete
  7. Greetings from Οhio! Ι'm bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can't wait tо takе a
    look when I get home. ӏ'm surprised at how quick your blog loaded on my phone .. I'm not еvеn usіng
    WIFI, just 3G .. Anyhow, wоnderful site!


    my wеb ρаge; simple wood projects

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...