Friday, April 03, 2009

FFF10 Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινημ/φου 2009: Πρόγραμμα



Στη 10η πλέον, επετειακή και φυσικά πολύ φιλόδοξη διοργάνωση του, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινημ/φου μας σερβίρει από σήμερα το κυρίως πιάτο του σε Αττικόν & Απόλλων (Σταδίου 19) και Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31). Χτες είχαμε το επίσημο ορεκτικό με τη Βίκυ Καγιά να παρουσιάζει την Τελετή Έναρξης και το (mega-hit στη Γαλλία) "Είναι τρελοί αυτοί οι Βόρειοι" (2008, Dany Boon, "Bienvenue chez les Ch’tis") σε Αττικόν και Απόλλων να αρέσει πολύ. Ενώ προχτές στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου σε μια επίσημη μεν, προφεστιβαλική δε, εκδήλωση τιμήθηκε ο Κώστας Γαβράς με αφορφή την 40η επέτειο της σημαντικότερης ταινίας του, του "Z".


Το τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα θα το έχεις ακούσει πάνω κάτω από την προηγούμενη εβδομάδα που ανακοινώθηκε. Εγω θα βάλω απλώς τα links για το ξανασχεδιασμένο και υπερπλήρες σε πληροφορίες (και trailers για της ταινίες: well done!) site του Ινστιτούτου (ifa.gr), το οποίο φαίνεται να ξεπέρασε πλέον τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών με την ασυμβατότητα με τον Internet Explorer (ενώ μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στο Μαζοblog, που είναι και χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ). Έχουμε λοιπόν:

Κεντρική σελίδα

Επίσημο πρόγραμμα

Αφιέρωμα στη Josiane Balasko

Ταινίες για νέους

"Η Νέα Γενιά του Ελληνικού Κινηματογράφου" (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινημ/φου Θεσσαλονίκης)

"5 ταινίες που πρέπει να δείτε πριν να πεθάνετε" (σε συνεργασία με τις "Νύχτες Πρεμιέρας")

"Λευκή κάρτα" στον Patrick Brion (σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος)



Ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ(click image for higher resolution)



Τα εισιτήρια για κάθε προβολή κοστίζουν 6 ευρώ το κανονικό και 5 το φοιτητικό, ενώ κάρτα διαρκείας γιαν όλο το Φεστιβάλ δεν παίζει (γιατί?). Αλλά stay tuned γιατί (πολύ) σύντομα θα δώσουμε κι εμείς μερικές προσκλήσεις!



Festival trailer




Βλέπε και:
Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινημ/φου 2008

4 comments:

  1. Hint!: Προσκλήσεις θα πάρουν όσοι αποδείξουν ότι έχουν έρθει σε πάνω από 80 προβολές μας...Και μαζί με αυτές θα λάβουν την Ισόβια Υποχρέωση Εξαναγκαστικής Παρακολούθησης Μελλοντικών Προβολών.

    ReplyDelete
  2. Μη τρομάζεις τον κόσμο βρε! Δεν έχουμε φτάσει ακόμα τις 80 :-)

    Πάντως, η Ι.Υ.Ε.Π.Μ.Π. (διαβάζεται "οι εεεεε... pimp" ;-) είναι καλή ιδέα! Θα εξεταστεί!!! Χα χα χα!!!

    ReplyDelete
  3. Εγω σήμερα είδα την "Πελάτισσα" (2008, "Cliente") της Balasko. Αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. "Πραγματικοί" άνθρωποι, κάποιες δόσεις χιούμορ, όχι εύκολα happy end, αλλά μέχρι εκεί. Πήρε ενα σχετικό χειροκρότημα, αρκετός ο κόσμος σ' αυτή την προβολή στο Αττικόν, αλλά όχι ακριβώς αυτό που λέμε "νιάτα"...

    ReplyDelete
  4. Εγω σήμερα είδα την "Πελάτισσα" (2008, "Cliente") της Balasko. Αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. "Πραγματικοί" άνθρωποι, κάποιες δόσεις χιούμορ, όχι εύκολα happy end, αλλά μέχρι εκεί. Πήρε ενα σχετικό χειροκρότημα, αρκετός ο κόσμος σ' αυτή την προβολή στο Αττικόν, αλλά όχι ακριβώς αυτό που λέμε "νιάτα"...

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...