Tuesday, May 03, 2011

Red Riding Hood (Η Κοκκινοσκουφίτσα)

Σκηνοθεσία: Κάθριν Χάρντουϊκ
Σενάριο: Ντέιβιντ Τζόνσον
Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλι Κρίστι, Σίλο Φερνάντεζ, Λούκας Χάας
Η.Π.Α.| 2011 | Δράμα | 100’



Αδιάφορη εκδοχή, με ασυνάρτητη πλοκή, του γνωστού παραμυθιού που πρώτος κατέγραψε ο Σαρλ Περό και αργότερα οι Αδερφοί Γκριμ. Αυτή εδώ η ασήμαντη και βαρετή προσπάθεια για κινηματογραφική μεταφορά, ενός εκ των πιο κλασσικών παραμυθιών, δεν θα κάνει κανένα μικρό κορίτσι να φοβηθεί, ούτε και θα το αποτρέψει από το να μιλά σε κακούς λύκους, δηλαδή σε αγνώστους.

Ένα απομονωμένο χωριό σε κάποια άγνωστη και παγωμένη χώρα, τρομοκρατείται από τότε που οι κάτοικοί του μπορούν να θυμηθούν, από αιμοδιψή λυκάνθρωπο, ο οποίος ενώ ως τώρα αρκούνταν στις προσφορές ζώων, με τη νέα πανσέληνο σκοτώνει νεαρή κορασίδα, αδερφή της όμορφης Βάλερι (Αμάντα Σέιφριντ). Οι δυσάρεστες εξελίξεις απαιτούν την έλευση του ειδικού εκδικητή λυκανθρώπων, Πατέρα Σόλομον (Γκάρι Όλντμαν), μετά των μισθοφόρων του και ενός τεράστιου μεταλλικού ελέφαντα: ένα πρόχειρο και χρήσιμο όργανο βασανιστηρίων.


Αν ήδη μπερδευτήκατε και δεν καταλαβαίνετε τίποτα, είναι γιατί η κατά τα άλλα συμπαθής Χάρντγουϊκ, προσπαθεί να κάνει ένα μίνι «Λυκόφως», το οποίο όμως ως ταινία δεν λειτουργεί, καθώς παίρνει το ασυνάρτητο σενάριό της, πιο σοβαρά απ’ ότι του αξίζει. Εκτός από τα παραπάνω, το πανέμορφο πρόσωπο της Σέιφριντ διαθέτει τη γυναικεία πονηράδα που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει στην αφέλεια της κοκκινοσκουφίτσας και τελικά η Γιαγιά (Τζούλι Κρίστι) είναι η μόνη που θυμίζει αμυδρά κάτι από το παραμύθι.

Ακόμα και οι έφηβοι φανς του «Λυκόφωτος», θα βρουν την «Κοκκινοσκουφίτσα» τόσο βαρετή, όσο να βλέπεις πάγο να λιώνει.. ελπίζουμε μόνο να μην υπάρξει και συνέχεια.


Βαθμολογία: 1 / 5


Trailer











2 comments:

  1. Εμένα μου άρεσε η ατμόσφαιρα παραμυθιού, η μουσική και το απρόβλεπτο φινάλε του Red Riding Hood. Ναι, η πλοκή είναι χαλαρή, αλλά το μυστήριο σε αποζημιώνει. Ξέφυγα για λίγο και αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό όταν πάω σινεμά.

    ReplyDelete
  2. @2e7ef3a2f09248132ff8b8ea7c9f16c0:disqus

    είναι μαγικό να σε πηγαίνει κάπου το σινεμά που βλέπεις. είναι πολύ όμορφο το ότι "ξέφυγες για λίγο", όπως είπες.. δυστυχώς εμάς δεν μας πήγε πουθενά αυτή η ταινία και μάλιστα από μια σκηνοθέτη που μας άρεσε στα "Thirteen" και "Lords of Dogtown".. αν δεις αυτές τις δύο ταινίες θα δεις για τί πράγματα είναι ικανή η χάρντγουικ.. μετά βάλε την κοκκινοσκουφίτσα και αν μπορέσεις να την υποστείς για πέντε λεπτά, είσαι ήρωας..


    υ.γ. ευχαριστούμε για το σχόλιο

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...