Thursday, February 10, 2011

The Fighter

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο Ράσελ
Σενάριο: Σκοτ Σίλβερ, Πολ Ταμάσι, Έρικ Τζόνσον
Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μελίσα Λίο, Έιμι Άνταμς
Η.Π.Α.| 2010 | Δράμα, Βιογραφία | 115’



Ενδιαφέρον βιογραφικό δράμα για την πορεία του σχετικά επιτυχημένου πυγμάχου Μίκι Γουόρντ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και την εντυπωσιακή του επιστροφή, μετά από συνεχείς ήττες και απουσία από τα ρινγκ. Στην κάπως επίπεδη προσέγγιση του κεντρικού χαρακτήρα, ο Μίκι δεν είναι καθόλου σκληρός, ούτε τραχύς, ούτε καν αγενής, όπως θα περίμενε κανείς από ένα πυγμάχο. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ μπορεί να μην είναι ηθοποιός των μεγάλων ερμηνειών, παρ’ όλα αυτά εδώ τον συναντάς σε ένα ρόλο στα μέτρα του.



Ο Μίκι έρχεται από συνεχείς ήττες και αναζητά ένα καλύτερο αύριο μέσα από το άθλημα που αγαπά. Έχει ως πρότυπο και προπονητή, τον ξεπεσμένο-χρήστη-κρακ, ετεροθαλή αδερφό του Ντίκι Έκλαντ (Κρίστιαν Μπέιλ) και πρώην πυγμάχο, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει σε όλους, πως κάποτε έριξε νοκ-άουτ τον πρωταθλητή ελαφρού βάρους, Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ.

Ο τελευταίος, μαζί με τη μητέρα τους Άλις (Μελίσα Λίο), που ενεργεί ανεπιτυχώς ως μάνατζερ του Μίκι και τις επτά αργόσχολες αδελφές τους, προτιμούν να τον βλέπουν να αποτυγχάνει μαζί τους παρά να επιτύχει κάτι μόνος του.


Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν ο Μίκι θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί μια θαρραλέα μπαργούμαν, τη Σαρλίν (Έιμι Άνταμς) ικανή να σηκώσει το ανάστημά της απέναντι στην δυσλειτουργική οικογένεια του Μίκι, να του προσφέρει ένα πιο σταθερό τρόπο ζωής, οπότε και να ξεκινήσει η σοβαρή προπόνηση και οι νίκες, που θα του φέρουν μια ευκαιρία για τον τίτλο του πρωταθλητή..

Όμορφες ερμηνείες από τους Μελίσα Λίο και Κρίστιαν Μπέιλ, στους οποίους πρόσφατα απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ερμηνείας Β’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού ρόλου αντίστοιχα.


Bαθμολογία: 3 / 5


Trailer

No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...