Wednesday, April 01, 2009

Μικρό Έγκλημα


Σκηνοθεσία: Χρήστος Γεωργίου
Παραγωγής: Greece / Germany / Cyprus / 2008
Διάρκεια: 85'





Θα ήθελα να ξεκινήσω με την εξής παρατήρηση. Ολοένα και λιγότερες ταινίες εμφανίζονται να γυρίζονται στο αστικό τοπίο. Η Αθήνα μοιάζει απαγορευτικός τόπος γυρίσματος. Τόσο οι πόροι όσο και η γρήγορη μη ελεγχόμενη ζωή καθιστούν δυσκολότερο το γύρισμα στην πρωτεύουσα. Με αποτέλεσμα οι ελληνικές ταινίες να εξορίζονται στα, όμορφα μεν, μη αντιπροσωπευτικά δε, νησιά της Ελλάδος. Το ίδιο συμβαίνει και με το Μικρό Έγκλημα το οποίο κινηματογραφήθηκε στην όμορφη Θηρασιά.


Ένας νεαρός αστυνομικός (Άρης Σερβετάλης), αστροπελέκι, αψηφά τις διαταγές του διοικητή του (Ερρίκος Λίτσης), και προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα μικρό έγκλημα που στέρησε τη ζωή ενός ανθρώπου. Η υπόθεση τον φέρνει κοντά σε μια όμορφη τηλεπαρουσιάστρια (Βίκυ Παπαδοπούλου). Μια αγνή ερωτική ιστορία ξεδιπλώνεται καθώς το ξεκαρδιστικό ζεύγος προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση, ενώ ξεσκεπάζονται τα πολιτικά λούσα του νησιού αλλά και καλά θαμμένα οικογενειακά μυστικά.


Η ταινία διακλαδώνεται με την κλασική τηλεοπτική δομή, χωρίς καμία κινηματογραφική αισθητική. Το story μιλά με εξαιρετικά ανάλαφρους τόνους και η μυθοπλασία πηδάει εδώ και εκεί προσπαθώντας να χαρίσει σκηνές γέλιου. Οι ρόλοι είναι επίσης πληγωμένοι απ' το τηλεοπτικό μοντέλο, με αποκορύφωμα αυτόν του Σερβετάλη που περιορίζεται αυστηρά σε γλωσσολογικά παιχνίδια με την Βορειοελλαδίτικη προφορά. Τέλος, υπάρχει το όμορφο κορίτσι, ως το κερασάκι στην τούρτα. Και ένα αναμενόμενο light love story!

Αποδεδειγμένα, η Ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία (όσον αφορά τις κωμωδίες) πουλάει όταν γίνεται χαβαλές πίσω απ' το γυαλί. Και εδώ υπάρχει άφθονος χαβαλές. Αν αυτό σου αρκεί αγαπητέ θεατή...


Βαθμολογία: 3/10



1 comment:

  1. "Μικρό τραγούδι έγραψα,
    Μικρό τραγούδι έγραψα,
    Μικρό τραγούδι έγραψα,
    ΜΙΚΡΟ!"

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...