Friday, April 08, 2011

12FFF2011: Οι Προσκλήσεις: 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινημ/φου 20118.4.11 update
s_dany posted:


Τελευταία ημέρα για το Francophone fest και (κατά τα γνωστά :-) δύο από τις καλύτερες ταινίες του σημερινού προγράμματος, μία φρέσκια φρέσκια και μία με... φρέσκο αίμα [στα χείλη των παρθένων ;-D], θα τις δεις αναφωνώντας "Merci AUEB Film Club!"


VENDREDI 08 AVRIL / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 22:30 | IFA
ANGÈLE ET TONY / ANGELE ΚΑΙ TONY
(2010, Alix Delaporte)VENDREDI 08 AVRIL / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 00:00 | Cinematheque
LÈVRES DE SANG / ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ
(1975, Jean Rollin)

-------------------------------------------


6.4.11
s_dany posted:Να και οι προσκλήσεις μας για το 12ο Festival du Film Francophone 2011!

Σου δώσαμε ήδη χτες 5 διπλές για την ταινία του Villeneuve
MARDI 05 AVRIL / ΤΡΙΤΗ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 18:30 | Apollon
POLYTECHNIQUE / ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
(2009, Denis Villeneuve)Πάρε τώρα και μερικές [αρκετές :-D] ακόμα για σήμερα και μάλλον κάτι θα κάνουμε και για τις επόμενες μέρες! Όπως βλέπεις, προσπαθούμε να επιλέγουμε τις καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ, δε σου δίνουμε οτι να 'ναι στην τύχη ;-)

Λοιπόν,
πατάς τα αντίστοιχα "κουμπάκια"-links για ifa και IMDb για να τσεκάρεις πληροφορίες και trailers των ταινιών.

Στέλνεις ΤΩΡΑ το όνομα σου είτε στο email είτε με message στο facebook inbox της Ομάδας μας και περιμένεις να σε ειδοποιήσουμε [με τον ίδιο τρόπο και πιθανότατα μόνο αν κερδίσεις!] οτι έχει μπει το όνομα σου στη λίστα που θα είναι στην είσοδο του σινεμά.

Subject βάζεις τον τίτλο της ταινίας. Μπορείς να στείλεις και για περισσότερες από μία προβολές [με ξεχωριστό μήνυμα], αλλά μην το κάνεις για όλες! Διάλεξε αυτές που πραγματικά θέλεις να δεις :-). Για κάθε μια από τις παρακάτω προβολές έχουμε 5 διπλές προσκλήσεις, εκτός του Cinemix για το οποίο έχεις λυσσάξει που έχουμε μόνο 3 [mondieu!]

Αν μας στείλεις attached και κανα croissant ή γαλλικό καφέ, στο είπα και χτες, είσαι σε καλό δρόμο! ;-)


MERCREDI 06 AVRIL / ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 20:30 | IFA
DEUX DE LA VAGUE / ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ
(2010, Emmanuel Laurent)
MERCREDI 06 AVRIL / ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 20:30 | Attikon
PAULINE ET FRANÇOIS / PAULINE ΚΑΙ FRANÇOIS
(2010, Renaud Fély)
MERCREDI 06 AVRIL / ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 20:30 | Apollon
SÉANCES DE MINUIT - CINÉ-MIX DJ CAM
LA TOUR / Ο ΠΥΡΓΟΣ, HARMONIES DE PARIS / ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ, CAGLIOSTRO
MERCREDI 06 AVRIL / ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 23:00 | Apollon
KILL ME PLEASE / ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
(2010, Olias Barco)
- - -


3 comments:

  1. Χθες είδα το PAULINE ET FRANÇOIS. Ωραία ταινία να της δεις, ειδικά με το έτερον ήμισυ . Ένα μικρό σχόλιο για την ταινία, είναι ότι δεν κρατάει τίποτε κρυφό από το θεατή ή αλλιώς δεν αφήνει κάτι φλου ώστε να επιδέχεται πολλών ερμηνειών κάτι το οποίο το ανέφερε και ο σκηνοθέτης Renaud Fely στην κουβέντα που ακολούθησε μετά την προβολή. Για μένα είναι λίγο σπάνιο να έχεις την ίδια αντίληψη με τον διπλανό σου για μια ταινία που μόλις είδες, μπορεί απλά να ήτανε και τύχη.

    Προχθές είδα το POLYTECHNIQUE. Άρτια ταινία, θα μπορούσε απλά να ξεφύγει από τα κλισέ των γαλλικών ταινιών (ασπρόμαυρο πλάνο-μεγάλες σιωπές-τσιγάρο στο στόμα). Ενώ το σενάριο είναι λίγο τετριμμένο, η επιλογή του να αποδοθεί η ίδια ιστορία από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες ήταν ένα ωραίο εύρημα. Μπορεί να ακούγονται λίγο σκληρά τα σχόλια, δεν θεωρώ όμως σε καμία περίπτωση ότι έχασα 2 ώρες από τη ζωή μου.

    ReplyDelete
  2. Χθες είδα το PAULINE ET FRANÇOIS. Ωραία ταινία να της δεις, ειδικά με το έτερον ήμισυ . Ένα μικρό σχόλιο για την ταινία, είναι ότι δεν κρατάει τίποτε κρυφό από το θεατή ή αλλιώς δεν αφήνει κάτι φλου ώστε να επιδέχεται πολλών ερμηνειών κάτι το οποίο το ανέφερε και ο σκηνοθέτης Renaud Fely στην κουβέντα που ακολούθησε μετά την προβολή. Για μένα είναι λίγο σπάνιο να έχεις την ίδια αντίληψη με τον διπλανό σου για μια ταινία που μόλις είδες, μπορεί απλά να ήτανε και τύχη.

    Προχθές είδα το POLYTECHNIQUE. Άρτια ταινία, θα μπορούσε απλά να ξεφύγει από τα κλισέ των γαλλικών ταινιών (ασπρόμαυρο πλάνο-μεγάλες σιωπές-τσιγάρο στο στόμα). Ενώ το σενάριο είναι λίγο τετριμμένο, η επιλογή του να αποδοθεί η ίδια ιστορία από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες ήταν ένα ωραίο εύρημα. Μπορεί να ακούγονται λίγο σκληρά τα σχόλια, δεν θεωρώ όμως σε καμία περίπτωση ότι έχασα 2 ώρες από τη ζωή μου.

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...