Wednesday, January 13, 2010

Hitokiri II premiere & CHAINFREE screenings +party

13.1.10
s_dany posted:
Η Κινηματογραφική Ομάδα
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)
σας προσκαλεί στην προβολή τριών ταινιών
της CHAINFREE
την Παρασκευή 15/1/10 στις 19:00
στο αμφιθέατρο Β (Πατησίων 76, κεντρικό κτίριο):

Πρεμιέρα της μεγάλου μήκους
"Hitokiri II: Road to Destiny"
(2009, Θάνος Κερμίτσης, 96min)

και προβολή των μικρού μήκους
"ΕΛΕΓΧΟΣ 2011"
(2009, Θάνος Καρβούνης & Δήμος Καπογιάννης, 4min)
και
"28 Days Before"/"28 Μέρες Πριν"
(2009, Νώντας Σαπίδης & Πόλυς Πασχαλίδης, 16min).


Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς για το guerrilla/no budget/DIY film-making και στη συνέχεια (μετά τις 21:30) party με anime και άλλες κινημ/φικές μουσικές στο bar GEO (Πατησίων 82 & Δεριγνύ).

Είσοδος ελεύθερη.
RSVP and invite your friends:
http://www.facebook.com/event.php?eid=214291783973Οι τρεις ταινίες έχουν γίνει από τις κινημ/φικές ομάδες Underworld Films, TiiiNewzFilms και Un Frape Productions αντίστοιχα, οι οποίες βρίσκονται υπό την "ομπρέλα" της CHAINFREE δηλ. του Ελληνικού Δικτύου Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών.
Για τις μικρού μήκους βλέπε τα αντίστοιχα posts:
"ΕΛΕΓΧΟΣ 2011" "28 Days Before"
Σκηνοθεσία: Θάνος Κερμίτσης
Σενάριο: Θάνος Κερμίτσης, Αντώνης Κουτελιάς, Γιάννης Τζουβελέκης
Παίζουν: Αντώνης Κουτελιάς, Θάνος Κερμίτσης, Σπύρος Παπαγιάκουμος, Γιάννης Τζουβελέκης, Αντώνης Δρούλιας, Μανώλης Κερμίτσης, Γιάννης Ρουμπούλιας, Δημήτρης Λαχανοκάρδης, Παναγιώτης Μαστροκωνσταντής, Μαρίνα Μαστοράκη
Παραγωγή : Underworld Films
Διάρκεια : 96΄


Το "Hitokiri II : Road to Destiny" πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα φαντασίας, μια ανεξάρτητη παραγωγή με budget που δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ. Αποτελεί sequel της ταινίας "Ηitokiri" του Θάνου Κερμίτση.

Το
"Hitokiri" ήταν μια ερασιτεχνική ταινία που εμφανίσθηκε το 2007 και αποτελούσε φόρο τιμής στα γιαπωνέζικα anime. Η ιστορία εξελίσσεται σε μία φανταστική Ιαπωνία υπο στρατιωτικό καθεστώς, οπου μια ομάδα επαναστατών αντιστέκεται. Η ταινία προβλήθηκε στο 6ο Φεστιβάλ Cult Κιν/φου τον Φεβρουάριο του 2008 στο Gagarin, μαζί με άλλες ταινίες του χώρου, ενώ τον Φεβρουάριο του 2009 έγινε αναφορά στην εκπομπή της ΕΤ3 "Cinemania" με τον Νίκο Γουλιά σε εκπομπή με θέμα τον Ελληνικό Cult Κινηματογράφο.

Αντίθετα με τον προκάτοχο της, το "Hitokiri II" δεν χαρακτηρίζεται ως ερασιτεχνική παραγωγή, μιας και οι περισσότεροι από τους συντελεστές της είναι φοιτητές κινηματογραφικών σχολών ή εργάζονται σε παρεμφερείς επαγγελματικούς τομείς του χώρου.Περίληψη:
Έχουν περάσει 3 χρόνια απο τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Ο Μorinaka -πάντα με το ψεύτικο όνομα Saizo- περιπλανιέται μαζί με τον Fujita και τον Samanosuke, προσπαθώντας να ξεφύγει τόσο από τους Κυβερνητικούς όσο και απο αυτό που πραγματικά είναι: Διάδοχος του Shogun. Mια απρόσμενη συνάντηση όμως θα φέρει μια σειρά απο γεγονότα, που θα αλλάξουν για πάντα την μοίρα της χώρας. Μέσα σε όλα αυτά, ο Ginji, ο μυστηριώδης διοικητής των Κυβερνητικών, θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει τον Morinaka και τους συντρόφους του και να αποτρέψει μια επανάσταση...
Θα κάνει ο Μorinaka την σωστή επιλογή για να οδηγήσει τον λαό του στην ελευθερία?
Θα ακολουθήσει τον δρόμο προς το πεπρωμένο..?Hitokiri II - Road to Destiny movie trailerΠερισσότερα για το "Hitokiri II" στο blog της Underworld Films.
-------------------------------------------


18.1.10 update
s_dany posted:
Μακάρι να είχαμε πάντα τόσο κόσμο στο αμφιθέατρο Β!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η φιλοξενία που παρείχαμε στην CHAINFREE! Άρεσαν πολύ και οι τρεις ταινίες που προβλήθηκαν στα (κοντά στα) 100 άτομα που πέρασαν από το Β, ενώ η πλειοψηφία αυτών βρέθηκε στη συνέχεια μαζί μας και στο bar GEO.

Πάντα τέτοια!
Μέρος του cast του "Hitokiri II" με τον σκηνοθέτη της ταινίας Θάνο Κερμίτση (αριστερά)

Εκ των σκηνοθετών του "ΕΛΕΓΧΟΥ 2011" Θάνος Καρβούνης (δεξιά)


In da Club!Το προηγούμενο βράδυ, την Πέμπτη 14/1, ο Θάνος Κερμίτσης [CHAINFREE] κα ο Νώντας Σαπίδης [Un Frape Productions] μίλησαν στην εκπομπή Laternative [καθημερινά 22:00-24:00] στον ΣΚΑΪ 100,3 για την εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ, τις ταινίες τους και το guerilla/no budget/DIY film-making.

Από το site του ΣΚΑΪ:
http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=108578 [απο το 58:40]

Ή απευθείας:

No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...