Sunday, September 14, 2008

Νύχτες Πρεμιέρας (AIFF) 2008: η Προπώληση [updated]

4.9.08

Οι "Νύχτες Πρεμιέρας", το αγαπημένο μας Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το αντίβαρο στη "δε-μπορώ-μετά-τις-διακοπές-να-προσαρμοστώ-στο-διάβασμα-και-τη-δουλειά" Σεπτεμβριανή διάθεση, είναι πάλι κοντά μας (17-28/9) φτάνοντας στη 14η διοργάνωση! (Πώς περνάνε τα χρόνια, σαν χθες θυμάμαι την πρώτη φορά που βρέθηκα στις Νύχτες, στη 2η διοργάνωση, το '96!) Τώρα όμως δεν είναι η ώρα για αναπολήσεις, αλλά ούτε και για ν' αρχίσουμε από τώρα να τα λέμε αναλυτικά για τις φετινές ταινίες, party και καλεσμένους (αυτά σε μερικές μέρες, όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα).

Τώρα τρέχουμε, γιατί ξεκινάει αύριο Παρασκευή 5/9 η προπώληση των καρτών διαρκείας του Φεστιβάλ! Κάρτες διαρκείας που μας εξασφαλίζουν τιμή εισιτηρίου 3€ (αντί για 6€), "προβάδισμα" 2 ημερών στην αγορά των εισιτηρίων (για να προλάβουμε να κλείσουμε θέση στις προβολές που θα γίνουν γρήγορα sold out) και κάποια άλλα προνομιάκια (η "μεγάλη" κάρτα, βλ. παρακάτω). Τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά πέρσι, η αστραπιαία εξάντληση των καρτών (που οφείλεται στον περιορισμένο αριθμό αυτών αλλά και στους hardcore fans των Νυχτών βεβαίως βεβαίως) και η ελλιπής πληροφόρηση για το πότε είχε ξεκινήσει η προπώληση τους, ήταν η βασικότερη πηγή γκρίνιας για το Φεστιβάλ! (Παρεπιπτόντως, δεύτερη μεγαλύτερη γκρίνια: τα μικρόφωνα που μικροφωνίζουν, "αυτό κάνουν βρε! όπως τα ζουζούνια ζουζουνίζουν!" λέει ένας φίλος). Φέτος, προωθήθηκαν καλύτερα τα νέα για την προπώληση, οπότε θα εξαντληθούν ακόμα πιο γρήγορα! Γι' αυτό, προλάβετε!




Από το site του Φεστιβάλ (www.aiff.gr) :


"ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 10
-Εξασφαλίζει είσοδο σε 10 προβολές και κοστίζει 30€.
-Θα εκδοθούν 300 κάρτες, αριθμημένες με αύξοντα αριθμό.

ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 25
-Εξασφαλίζει είσοδο σε 25 προβολές και κοστίζει 75€.
-Θα εκδοθούν 400 κάρτες, αριθμημένες με αύξοντα αριθμό.
Παράλληλα συνοδεύεται από τα επιπλέον προνόμια:
- Προτεραιότητα στην κράτηση θέσεων δύο μέρες πριν αρχίσει η επίσημη προπώληση εισιτηρίων (10 και 11 Σεπτεμβρίου τα ταμεία θα είναι ανοιχτά ΜΟΝΟ για τους κατόχους αυτής της κάρτας)
- Πρόσκληση στην επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ για τον κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ («Ανάμεσα στους Τοίχους» του Λοράν Καντέ)
- Δωρεάν παροχή του καταλόγου του Φεστιβάλ
- Ειδική τακτική ενημέρωση στο προσωπικό e-mail.

Και οι δύο κάρτες θα είναι ατομικές και θα αναγράφουν το όνομα του κατόχου τους.
H διάθεση αρχίζει στις 5 Σεπτεμβρίου 2008 και στις 17:00
στα ταμεία των κινηματογράφων ΑΤΤΙΚΟΝ και ΔΑΝΑΟΣ. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια για τις ταινίες του Φεστιβάλ από τις 12 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στα ταμεία των κινηματογράφων ΑΤΤΙΚΟΝ και ΔΑΝΑΟΣ. Η τιμή του κάθε εισιτηρίου είναι 6 ευρώ.
Μπορείτε να προμηθεύεστε τα εισιτήρια σας από τα ταμεία των κινηματογράφων ΑΤΤΙΚΟΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΔΑΝΑΟΣ καθημερινά από τις 11:00 - 20:30 και Σαββατοκύριακα από 17:00 - 20:30.
"




ΥΓ1. Η Βένια Βέργου από το "Αθηνόραμα" γράφει πως οι κάρτες είναι φέτος 200+350, σημαντικά λιγότερες δηλαδή. Ας ελπίσουμε οτι είναι λάθος! (5.9.08 update: Ειναι όντως λάθος, οι κάρτες είναι 300+400.)


ΥΓ2. Επιτέλους, "βγήκε" και η αφίσα! Εμένα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που την είδα (πριν κανα μήνα), αλλά φοβόμουν μήπως τελευταία στιγμή αλλάξει. Είναι σίγουρα minimal, στο (διεστραμμένο) μυαλό μου φέρνει αμέσως την αφίσα από το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" και ευτυχώς ξεφεύγει φέτος από το λαχανί χρώμα του χορηγού!













-------------------------------------------



5.9.08 update


Δυστυχώς άρχισαν τα προβλήματα! Μόλις μίλησα με τα παιδιά του Φεστιβάλ που με ενημέρωσαν οτι λόγω τεχνικού προβλήματος η διάθεση των καρτών διαρκείας θα ξεκινήσει τελικά την Τρίτη 9/9 στις 18:00.

Το www.aiff.gr γράφει:

"Λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων οι Κάρτες Διαρκείας θα είναι διαθέσιμες για πώληση στα ταμεία των κινηματογράφων ΑΤΤΙΚΟΝ και ΔΑΝΑΟΣ την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 18:00.
Όσοι έχουν προγραμματίσει την αγορά τους σύμφωνα με την προηγούμενη ανακοίνωση, δηλαδή την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008, για να μην χάσουν τη σειρά προτεραιότητας θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στα ταμεία των κινηματογράφων ώστε να γίνει κράτηση στο όνομά τους για την πληρωμή και παραλαβή της κάρτας όταν αρχίσει να διατίθεται τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου.
Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας CONN-X ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία και εγγυάται σε όλους τους φίλους του φεστιβάλ που έχουν προνοήσει για την αγορά των καρτών διαρκείας την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου ότι δε θα χάσουν τη σειρά προτεραιότητάς τους.
"



-------------------------------------------



14.9.08 update


-3 στο countdown για την Έναρξη και το μόνο που ελπίζω είναι να μην έχει ξενερώσει πολύ ο κόσμος με αυτά που έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Τώρα η προπώληση γίνεται κανονικά αλλά η γκρίνια δεν έχει κοπάσει για το logistics disaster (έχω επηρεαστεί απ' το σχετικό σεμινάριο που έχω ξεκινήσει, που μου τρώει και όλο το χρόνο!) που χτύπησε το φεστιβάλ:

Οι κάρτες δε βρίσκονταν στις αίθουσες την Παρασκευή 5/9 στις 17:00, το φεστιβάλ είχε βγάλει την ανακοίνωση του update από τις 15:00, αλλά όπως ήταν φυσικό πολύς κόσμος βρέθηκε εκεί και περίμενε τζάμπα. Κάποια στιγμή (δυστυχώς δεν ξέρω τί ώρα) εμφανίσθηκε ο Ορέστης και έδωσε εξηγήσεις. Ο κόσμος κλήθηκε να δώσει τα στοιχεία του για να γίνει κράτηση των καρτών και παραλαβή τους από Δευτέρα 8/9, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να προκρατηθούν επιτόπου και οι 300 μικρές κάρτες. Δυστυχώς όμως οι αποδείξεις παραλαβής των καρτών δεν είχαν σφραγισθεί από την Εφορία εγκαίρως (πριν δηλ. ξεκινήσει η απεργία των εφοριακών!) και έτσι όποιος παρέλαβε από Δευτέρα ενημερωνόταν οτι έπρεπε να ξαναπάει για την πολυπόθητη σφραγίδα από Παρασκευή 12/9 ή Δευτέρα 15/9. Εν τω μεταξύ, για να μπορέσουν οι κάτοχοι των μεγάλων καρτών να συμμετάσχουν απ' την αρχή στη μόνο γι' αυτούς προπώληση εισιτηρίων των 10&11/9, έπρεπε να λάβουν το ωρολόγιο πρόγραμμα μέσω mail (να το έχουν συμπληρώσει στα στοιχεία τους ή να το στείλουν στο φεστιβάλ), καθώς αυτό θ' ανακοινωνόταν επίσημα στις 11/9. Quite a pickle, don't you think?

Ουφ! Ολόκληρη ανταπόκριση έγραψα (ούτε το Reuters!). Αν κάποιος ξέρει κατι διαφορετικό ή θέλει να προσθέσει κάτι, ας γράψει. Για την παρακολούθηση του θέματος, πολύ πλάκα (δε το λέω ειρωνικά) έχει και το "σχολιοblog" του www.aiff.gr. Είμαι σίγουρος πάντως οτι τα πράγματα θα είναι καλύτερα του χρόνου, καθώς το φεστιβάλ δεσμεύτηκε ήδη πως θα το ψάξει για online κράτηση των καρτών (μακάρι και των εισιτηρίων, αν και είναι πιο δύσκολο γιατί σ' αυτό εμπλέκονται και οι αίθουσες).

9 comments:

  1. Εμεις ομως που θα παμε εθελοντες δεν χρειαζεται να παρουμε καρτα χιχι!!Απολλων και παλι και παρτυ μετα!!ο Σεπτεμβη αναμένεται κ το αναλυτικο προγραμμα για total movie obsession!!

    ReplyDelete
  2. 10 Σεπτεμβρη συγκεκριμένα

    ReplyDelete
  3. Για μας που χρωστάμε 25 μαθήματα και δεν προλαβαίνουμε για εθελοντές, υπάρχει κάποια τιμητική κάρτα εισόδου;;; Κάτι για τους αιώνιους βρε παιδιά;

    ReplyDelete
  4. Μήπως ξέρουμε πότε θα βγεί το πρόγραμμα??

    ReplyDelete
  5. Έχω/είχα την αίσθηση πως την ενδεκάτη περιμένουμε τα σπουδαία... Αλλά μόλις πιο πάνω η καλή μας Kyrana μας ενημέρωσε πως 10 Σεπτέμβρη θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα!

    Καλά στα Πανεπιστήμια τα έχουν χάσει τελίως; Οι πιο μεγάλες συναυλίες έρχονται Σεπτέμβρη(καλά αυτό ισχύει για εμάς που ακούμε έντεχνα), διάφορα φεστιβάλ κορυφώνονται, οι Νύχτες Πρεμιέρας ρίχονουν στο τραπέζι Woody και χρυσό Φοίνικα, και αυτοί περιμένουν να διαβάσουμε;;; Αν είναι δυνατόν κάτι πράγματα!!!:)

    ReplyDelete
  6. Παιδιά, τσεκάρετε το update και κυκλοφορήστε το!

    ReplyDelete
  7. Πολύ χαίρομαι που είμαστε όλοι ορεξάτοι για τις Νύχτες! Total movie obsession coming right up!

    @ Kyrana: Αν και κάποια "εθελοντικά θέματα" μπορούν να βελτιωθούν, εννοείται πως οι εθελοντές περνάμε πάντα καλύτερα απ' όλους! και στις αίθουσες και στα party! Btw δεν έχει κλείσει ακόμα η θέση του "επίσημου δοκιμαστή ποτών" στα party (πέρσι την είχα απονείμει εγώ ανεπίσημα στον γνωστό και αγαπητό αρχισυντάκτη!). Anyone?

    @ panchamp: Αν υπήρχε τιμητική κάρτα εισόδου για αιώνιους φοιτητές, θα ήμουν κάτοχος της χρυσής έκδοσης της όλη την προηγούμενη δεκαετία! Έλα βρε εσυ να δεις καμια ταινία, και κάτι θα κάνουμε! Μπορεί να σου εξασφαλίσουμε και άδεια απ' τον Πρύτανη (είναι cinephile!).

    @ kioy: Έχεις απόλυτο δίκιο, κάτι πρέπει να γίνει με το Σεπτέμβρη και τα Πανεπιστήμια (μη σου πω και τις δουλειές!). Δεν είναι πράγματα αυτά! Για τα μουσικά, εκτός απ’ τα έντεχνα που λες, είναι ενας απόλυτα κινηματογραφικός Σεπτέμβρης: είχαμε τη (μόνιμη συνεργάτη του Αγγελόπουλου) Ελένη Καραϊνδρου Παρασκευή και Σάββατο στο Βράχων (ήμουν εκεί – πάρα πολύ ωραία), περιμένουμε στις 17/9 τον ("La Vita e Bella") Nicola Piovani πάλι στο ίδιο μέρος και το καλύτερο στις 28&29/9 στο Ηρώδειο: ο "ο’τι χαρακτηρισμό και να βάλεις, είναι λίγος" Ennio Morricone! (έχω ήδη κλείσει θέση!). Και στο φεστιβάλ, στα πλαίσια του αγαπημένου "Μουσική & Φιλμ", οι Νύχτες ρίχνουν στο τραπέζι (ή μάλλον στο dancefloor!) από techno (Kid Loco dj set) μέχρι punk (Julien Temple στα deck) και ακόμα: live από Maraveyas Ilegal μαζί με Θεοδώρα Τζήμου, ακουστικό set από τον παλιό γνώριμο (επιβάτη του "Shortbus") Jay Brannan, αλλά και hip hop live με πάνω από 10 νέα ελληνικά σχήματα! Και άσε τους άλλους να σκοτώνονται (και να χρυσοπληρώνουν) για τη Jennifer Lopez και τη Madonna!

    ReplyDelete
  8. Πολύ χαίρομαι που είμαστε όλοι ορεξάτοι για τις Νύχτες! Total movie obsession coming right up!

    @ Kyrana: Αν και κάποια "εθελοντικά θέματα" μπορούν να βελτιωθούν, εννοείται πως οι εθελοντές περνάμε πάντα καλύτερα απ' όλους! και στις αίθουσες και στα party! Btw δεν έχει κλείσει ακόμα η θέση του "επίσημου δοκιμαστή ποτών" στα party (πέρσι την είχα απονείμει εγώ ανεπίσημα στον γνωστό και αγαπητό αρχισυντάκτη!). Anyone?

    @ panchamp: Αν υπήρχε τιμητική κάρτα εισόδου για αιώνιους φοιτητές, θα ήμουν κάτοχος της χρυσής έκδοσης της όλη την προηγούμενη δεκαετία! Έλα βρε εσυ να δεις καμια ταινία, και κάτι θα κάνουμε! Μπορεί να σου εξασφαλίσουμε και άδεια απ' τον Πρύτανη (είναι cinephile!).

    @ kioy: Έχεις απόλυτο δίκιο, κάτι πρέπει να γίνει με το Σεπτέμβρη και τα Πανεπιστήμια (μη σου πω και τις δουλειές!). Δεν είναι πράγματα αυτά! Για τα μουσικά, εκτός απ’ τα έντεχνα που λες, είναι ενας απόλυτα κινηματογραφικός Σεπτέμβρης: είχαμε τη (μόνιμη συνεργάτη του Αγγελόπουλου) Ελένη Καραϊνδρου Παρασκευή και Σάββατο στο Βράχων (ήμουν εκεί – πάρα πολύ ωραία), περιμένουμε στις 17/9 τον ("La Vita e Bella") Nicola Piovani πάλι στο ίδιο μέρος και το καλύτερο στις 28&29/9 στο Ηρώδειο: ο "ο’τι χαρακτηρισμό και να βάλεις, είναι λίγος" Ennio Morricone! (έχω ήδη κλείσει θέση!). Και στο φεστιβάλ, στα πλαίσια του αγαπημένου "Μουσική & Φιλμ", οι Νύχτες ρίχνουν στο τραπέζι (ή μάλλον στο dancefloor!) από techno (Kid Loco dj set) μέχρι punk (Julien Temple στα deck) και ακόμα: live από Maraveyas Ilegal μαζί με Θεοδώρα Τζήμου, ακουστικό set από τον παλιό γνώριμο (επιβάτη του "Shortbus") Jay Brannan, αλλά και hip hop live με πάνω από 10 νέα ελληνικά σχήματα! Και άσε τους άλλους να σκοτώνονται (και να χρυσοπληρώνουν) για τη Jennifer Lopez και τη Madonna!

    ReplyDelete
  9. Έχω/είχα την αίσθηση πως την ενδεκάτη περιμένουμε τα σπουδαία... Αλλά μόλις πιο πάνω η καλή μας Kyrana μας ενημέρωσε πως 10 Σεπτέμβρη θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα!

    Καλά στα Πανεπιστήμια τα έχουν χάσει τελίως; Οι πιο μεγάλες συναυλίες έρχονται Σεπτέμβρη(καλά αυτό ισχύει για εμάς που ακούμε έντεχνα), διάφορα φεστιβάλ κορυφώνονται, οι Νύχτες Πρεμιέρας ρίχονουν στο τραπέζι Woody και χρυσό Φοίνικα, και αυτοί περιμένουν να διαβάσουμε;;; Αν είναι δυνατόν κάτι πράγματα!!!:)

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...