Saturday, September 20, 2008

Νύχτες Πρεμιέρας (AIFF) 2008: Σάββατο 20/9 [updated]

20.9.08
s_dany posted:Μια μικρή και αυστηρά προσωπική επιλογή-πρόταση για τις προβολές της ημέρας (ή καλύτερα της "Νύχτας"). Εκτός απ' τα δυο λόγια για κάθε ταινία στο ωρολόγιο πρόγραμμα (ακριβώς από κάτω), τσεκάρετε επιπλέον στοιχεία στο site του Φεστιβάλ (κλικάροντας το αντίστοιχο "μάτι") και στο IMDb. Και από μένα: visual aid φυσικά με κανα-δυο εικόνες ή βιντεάκια και, ενίοτε, κι ενα μικρό σχόλιο.
Day schedule(click image for higher resolution)

- Παρ 19/9 10:00 Απόλλων (δημοσιογραφική)
- Σάβ 20/9 20:30 Αττικόν
GOMORRA / ΓΟΜΟΡΡΑ
(Πρεμιέρες)
- - - - - - - -- Σάβ 20/9 20:00 Απόλλων
MEDICINE FOR MELANCHOLY / ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ
(Αφιέρωμα DIY)

- - - - - - - -- Σάβ 20/9 22:00 Απόλλων
THE OTHER SIDE OF ISTANBUL / Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
(Ντοκιμαντέρ)
- - - - - - - -- Σάβ 20/9 00:15 Απόλλων
FROM WITHIN / ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
(Μετά τα Μεσάνυχτα)

- - - - - - - -- Παρ 19/9 19:30 Δαναός 1
- Σάβ 20/9 20:15 Δαναός 2
RUMBA
(Διεθνές Διαγωνιστικό)Δεύτερη ευκαιρία σήμερα για μια ταινία που δείχνει να πηγαίνει για καποιο απ' τα βραβεία του Φεστιβάλ!
Και μετά τις ταινίες: Back to Back party σε Kinky & Kinky Kong με δυο παιδιά του φεστιβάλ να αναλαμβάνουν τα αντικριστά deck: (Συντονισμός & Ενημέρωση) Νίκη Ξένου BtoB Μανώλης Κιλισμανής (Προγραμματισμός)!


-------------------------------------------

21.9.08 update
a female Darcy posted:EXPERIMENT PERILOUS / ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ
Η προβολή έγινε με μπομπίνα που μου έφερε στο νου παλιά σινεμά. Ένας γιατρός γνωρίζει στο τραίνο μια γυναίκα η οποία λίγες ώρες μετά πεθαίνει από καρδιά. Γοητευμένος από την νύφη της μπλέκεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια πίσω από το θάνατο της. Ένα απολαυστικό νουαρ που φέρνει στο μυαλό τις ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι και τις ταινίες του Hitchcock.


GOMORRA / ΓΟΜΟΡΡΑ
130 λεπτά στην καρδιά της πιο επικίνδυνης ιταλικής μαφίας. Στα χνάρια γνωστών γκανγκστερικών ταινιών με ιταλική αύρα αυτή τη φορά και χωρίς διάθεση να ωραιοποιήσει ή να την «θεοποιήσει» δείχνει την πραγματική κατάσταση. Γυρισμένο στις αυθεντικές τοποθεσίες και με αρκετά μέλη της πραγματικής μαφίας να συμμετέχουν τουλάχιστον δεν της λείπει ο ρεαλισμός. Παρόλο που είναι λίγο μπερδεμένη η ταινία είναι αξιόλογη και κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος.
-------------------------------------------
6.10.08 update
a female Darcy posted:ELEVE LIBRE / ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Πιτσιρικάς αποφασίζει να ξεκινήσει ιδιαίτερα μαθήματα με μια παρέα φίλων της μητέρας του. Μόνο που τα μαθήματα ξεπερνούν τα όρια της φυσικής και των μαθηματικών και μετατρέπονται σε σεξουαλικά. Ο άβουλος και εύπιστος Jonas παρασύρεται από τις απόψεις των φιλελεύθερων «καθηγητών» του χάνοντας για πάντα την αθωότητα του. Η ταινία αφήνει τον θεατή να αποφασίσει εάν αυτή η «κακή εκπαίδευση» είναι κακοποίηση ή όχι. Εγώ προσωπικά βρήκα εκνευριστική αυτή τη προσπάθεια επιβολής ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής σε ένα ανώριμο δεκαεξάχρονο. Τελικά βέβαια η ταινία σαν σύνολο δε ξεπερνά την μετριότητα.

1 comment:

  1. Όσοι το είδαν το RUMBA χθες, είπαν τα καλύτερα. Και η κάλπη του Δαναού (μην ξεχνάτε να ψηφίζετε!) έβγαλε πάνω από 90%. Σήμερα η δεύτερη ευκαιρία...

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...