Monday, December 05, 2011

IN KOREA WE TRUST: 4 screenings (2 Premiere Series:-), 2 guests, 1 Q&A, 1 country!

8.12.11 update
s_dany posted:


EVIL LIVES INSIDE AUEB
Today!

-------------------------------------------


5.12.11 update
s_dany posted:Yes, in Korea we trust!
Πρέπει να είναι το πιο epic αφιέρωμα που έχουμε κάνει ποτέ! ;-)))

Στην ουσία το ξεκινήσαμε πριν... ενάμισι χρόνο, τον Απρίλιο του 2010! Τότε αποφασίσαμε οτι είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε τις ελληνικές εταιρείες διανομής να μην καταφέρνουν [είτε επειδή δε θέλουν είτε επειδή δε μπορούν!:-P] να φέρουν στις ελληνικές αίθουσες πραγματικά κινημ/φικά αριστουργήματα, όπως είναι το "JSA" [Joint Security Area] του Chan-wook Park από το 2000. Αυτό αποτέλεσε και το πρώτο film στις "Premiere Series" προβολές μας που ήρθαν να καλύψουν αυτό το κενό! Κενό... δικό μας, κενό κινημ/φικής απόλαυσης (γιατί εμείς θέλουμε τις ταινίες στη μεγάλη οθόνη!;-). Τελικά το κενό στην περίπτωση του "JSA" δεν το καλύψαμε μόνο για εμάς, με την προβολή του στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και για.. εσένα καθώς φτιάξαμε μόνοι μας ελληνικούς υπότιτλους για την ταινία, που είναι από τότε διαθέσιμοι για τον καθένα! Και μιλάμε για την ταινία που οδήγησε τον Chan-wook Park δύο χρόνια μετά στον καλλιτεχνικό θρίαμβο και την παγκόσμια αναγνώριση της "τριλογίας της εκδίκησης" ("Sympathy for Mr. Vengeance", "Oldboy", "Lady Vengeance"). Τσέκαρε το σχετικό post:
Screening 12/4/10 [Premiere Series]


Ενάμισι χρόνο μετά αποφασίσαμε να επανέλθουμε στους αγαπημένους μας Κορεάτες, σε αυτήν που πιστεύουμε οτι είναι η πιο δυναμική εθνική κινηματογραφία των '00s. Και όπως το "JSA" είχε αποτελέσει την "εισαγωγή" μας στον Chan-wook Park, έτσι αποφασίσαμε και ξεκινήσαμε την προηγούμενη βδομάδα με την "εισαγωγή" μας στον Jee-woon Kim, το "Bittersweet Life", αυτό το "(Raymond)Chandler meets (John) Woo in a Grind House" υπερ-βίαιο film. Και το καταχαρήκαμε!


Τώρα όμως περνάμε στα βαριά χαρτιά, στα δύο απόλυτα αριστουργήματα των Κορεατών! Το ένα φυσικά είναι το "Oldboy" που θα το προβάλουμε σήμερα. Ε δε νομίζω οτι χρειάζεται συστάσεις! Πήρε το Μεγάλο Βραβείο στις Κάννες το 2004 [ο Tarantino, πρόεδρος της επιτροπής τότε, δεν κατάφερε να πείσει τους υπόλοιπους και ο Χρυσός Φοίνικας πήγε στο "Fahrenheit 9/11" του Michael Moore], έφτιαξε το σύγχρονο όνομα του κορεάτικου σινεμά τόσο σε όλο τον κόσμο όσο και στα μέρη μας (οι έλληνες cine-bloggers το ανακήρυξαν καλύτερο film της δεκαετίας!:-) και τώρα ετοιμάζεται από τον Spike Lee το αμερικάνικο remake του [όχι θα το άφηναν τα studio!:-P].


Η δεύτερη ταινία είναι το "I Saw the Devil", η πλέον πρόσφατη (2010) ταινία του Jee-woon Kim, που μπορεί να μην έχει κάνει τη φοβερή φεστιβαλική πορεία του "Oldboy" [έχει περάσει βέβαια από Toronto, San Sebastián, Sitges, Sundance κ.ά.], έχει μπει όμως [με τον γνωστό αιματηρό τρόπο!;-D] κατευθείαν στην καρδιά τόσο των κριτικών όσο και των fans και διεκδικεί από το "Oldboy" την κορυφή του κορεάτικου σινεμά. Η βαθμολογία και οι κριτικές στο IMDb θεατών και επαγγελματιών είναι ενδεικτικές! Και το "...an achievement -a movie full of visceral shocks and aesthetic pleasures: it has an explosive immediacy and a persistent afterlife. It is something you will never forget" στο review του Sound on Sight είναι personal favourite!:-) Προσοχή όμως! Είναι εξαιρετικά βίαιο και σίγουρα δεν είναι "for the faint hearted"! Το red-band trailer πιο κάτω δίνει μόνο μια ιδέα, beware!


Εμείς το έχουμε επισημάνει πολλές φορές το φιλμ μέσα από το facebook profile μας, αλλά δυστυχώς οι εγχώριες εταιρείες διανομής το κοιτάνε εδώ και κανα χρόνο και δεν πλησιάζουν, ούτε για αίθουσες ούτε για DVD. Και όχι λόγω της βιαιότητας του [κάτι χαζομάρες τύπου "Saw No...35" στα φέρνουν να τα δεις!:-P]. Και αφού φως εδώ δεν βλέπουμε ενώ έξω έχει κυκλοφορήσει και σε Blu-Ray εδώ και μήνες, αποφασίσαμε να στο δείξουμε εμείς αυτή την Πέμπτη ως "Premiere Series" προβολή δηλ. για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Και να κλείσουμε με αυτό το IN KOREA WE TRUST αφιέρωμα!
[μακάρι να μπορούσαμε αλλά δε γίνεται να παίξουμε και άλλα κορεάτικα... κι ας υπάρχουν πληθώρα εξαιρετικών ταινιών (ευτυχώς αυτά έχουν παιχθεί στην Ελλάδα:-) όπως πχ ο "Host" του Joon-ho Bong ή ο "Chaser" του Hong-jin Na]

Ή μάλλον όχι, δε θα κλείσουμε με αυτό! Για να κλείσει πανηγυρικά το αφιέρωμα και για να αναλύσουμε λίγο περισσότερο το θέμα "κορεάτικο σινεμά", αμέσως μετά την προβολή του "I Saw the Devil" δηλ. γύρω στις 19:30 την Πέμπτη θα έχουμε συζήτηση / Q&A / masterclass / πες το όπως θες! Μαζί μας στο αμφιθέατρο Β θα είναι δυο πιστοί fan του κορεάτικου σινεμά: Ο Αλέξης Αλεξίου, ενας από τους καλύτερους (όπως σου έχουμε πει πολλές φορές) νέους έλληνες σκηνοθέτες, ο οποίος με το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, την "Ιστορία 52" πέρασε (εκτός από το Rotterdam και το Toronto) και από φεστιβάλ κινημ/φου της Κορέας, όπως από το PiFan 2008 [Puchon Fantastic Film Festival]. Κοντά μας και ο "επαγγελματίας θεατής" Ηλίας Φραγκούλης, γνωστός και μη εξαιρετέος φίλος μας που μέσω της CINEMaD εκπομπής στοιχειώνει από το MAD τις Πέμπτες και τις Κυριακές, όχι μόνο τις δικές σου αλλά και όλων εκείνων των κριτικών κινημ/φου που επιμένουν να βάζουν στις ταινίες 2 αστεράκια! :-DΗ Κινηματογραφική Ομάδα
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)
σας προσκαλεί στην (HD 720p!;-) προβολή των ταινιών:
"Oldboy"
(2003, Chan-wook Park, "Oldboy")
τη Δευτέρα 5/12/2011 στις 19:00
και
"I Saw the Devil"
(2010, Jee-woon Kim)
για πρώτη φορά στην Ελλάδα
την Πέμπτη 8/12/2011 στις 17:00
στο αμφιθέατρο Β (Πατησίων 76, κεντρικό κτίριο).
Είσοδος ελεύθερη.AUEB Film Club
invites you to the (HD 720p!;-) screening of:
"Oldboy"
(2003, Chan-wook Park)
on Monday 5/12/2011 at 19:00
and
"I Saw the Devil"
(2010, Jee-woon Kim)
for the first time in Greece
on Thursay 8/12/2011 at 17:00
in classroom B (76, Patission Str., central building).
Free entrance.

The films will be screened in their original language (Korean)
with greek subtitles.Official trailer [english subtitles]Official red-band trailer [english subtitles]


-------------------------------------------


[originally on facebook]
2.12.11 update
s_dany posted:Μια από καλύτερες fight scenes της δεκαετίας!
Δεν είχε πολύ κόσμο (προ)χθες η ΑΣΟΕΕ λόγω της απεργίας, αλλά περάσαμε super!
A Bittersweet Life - Fight scene.
"i though "old boy" was violent...nope, this performance is the definition of intensity"
"this was a great movie
it never got the acclaim it desrved
"
"Stop digging. We are so fucked!" :-DDD


Making-of :-)Το λες και "πρώτο" φινάλε της ταινίας:
A Bittersweet Life-Final Scene
Συνεχίζει ακριβώς εδώ, στο "δεύτερο":
bittersweet life ending dream
Υπέροχο, ανοιχτό σε αρκετές ερμηνείες, αλλά και SPOILER αν δεν την έχεις δει την ταινία ε, beware! :-)

-------------------------------------------


[originally on facebook]
1.12.11 update
s_dany posted:Koreans "DRIVE" too! ;-)
Ναι, "θα γίνει της Κορέας" το απόγευμα στην ΑΣΟΕΕ
[κλισέ! αλλά μέσα από την κινημ/φική ζωή βγαλμένο! :-P]
A Bittersweet Life - Car scene
-------------------------------------------


[originally on facebook]
30.11.11
s_dany posted:Θα μπορούσαμε να σου πούμε πολλά πράγματα για να έρθεις να δεις την ταινιάρα αυτή του Jee-woon Kim αύριο ΠΕΜΠΤΗ στις 17:00 στο αμφ. Β της ΑΣΟΕΕ.
Αλλά δε χρειάζεται. Τα είπε ενας "απλός θεατής" στο IMDb με το review του με τίτλο:

"Chandler meets Woo in a Grind House".
9/10

..."Well, films that deserve this kind of "special" praise really do only come around once in a great while. Unbelievably, I have seen two in only six months time. The first was what I like to call the first real 21st Century film, and that was "Oldboy". And the second film of this status also comes from Korea, believe it or not, and it is "Bittersweet Life".

"Bittersweet Life" is probably one of the most simple, most streamlined modern films I have ever seen. It is lean, mean, and like its lead male, a damn ruthless fighting machine. The film beats along with its Raymond Chandler-like screenplay with all the jazz and style of early 90's John Woo and with the energy and themes of Quentin Tarantino's grind house 70's. Life plays with your emotions, making you care for the bad-guy hero even though he is a vicious killer, and causes one to release tension through laughter when the blood starts gushing like a dozen ruptured fire hoses. Wholesale death, blood by the gallons, broken bones and multiple beatings with humongous pipe-wrenches, two-by-fours, and lead pipes are on order, right after a heaping dish of innocent love and a guy trying for once to do the right thing"...

..."It exists with its soul laid bare for all to see, and when the carnage is complete, you thank the film for being honest with itself. As the final credits roll you might find yourself asking, "Is that it?" Yes, that is it—cinematic perfection. It is all it needs to be: pure and simple, boisterous and calm, bloody and drenched in gore and an honest movie with nothing to hide.
"


Και αυτή η προβολή είναι το πρώτο κομμάτι του αφιερώματος μας "IN KOREA WE TRUST" [ή μάλλον το δεύτερο, το πρώτο το έχεις δει παλιότερα!:-D Screening 12/4/10 [Premiere Series]], το οποίο και μας ταλαιπώρησε πολύ όλη αυτή τη βδομάδα με την απεργία που έχει εξαγγελθεί για αύριο Πέμπτη 1/12. Τελικά η ΑΣΟΕΕ θα είναι ανοιχτή [οι ανακοινώσεις στην ΑΣΟΕΕ για την επόμενη μέρα βγαίνουν και στις 22:00 τώρα τελευταία :-B]. Και τα μόνα ΜΜΜ που απεργούν είναι ο προαστιακός και μετά τις 21:00 λωφορεία και ηλεκτρικός (και μετά τις 22:00 και τα τρόλεϊ), οπότε δεν έχουμε σοβαρό θέμα, θα έχουμε τελειώσει λίγο μετά τις 7. Απλά έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το βράδυ απόψε για να δούμε τί θα γίνει και φυσικά να τροποιήσουμε το αρχικό προγραμματισμό του αφιερώματος.

Το οποίο αφιέρωμα θα το δεις in all its vengeance glory την επόμενη βδομάδα,
οπότε και θα απαντηθεί (?) το ερώτημα
"τί πίνουν εκεί στην Κορέα και γυρίζουν τέτοιες ταινιάρες?"
And that's a threat! ;-D


"One late autumn night, the disciple awoke crying. So the master asked the disciple:
"Did you have a nightmare?"
"No."
"Did you have a sad dream?"
"No," said the disciple. "I had a sweet dream."
"Then why are you crying so sadly?"
The disciple wiped his tears away and quietly answered:
"Because the dream I had can't come true."


Η Κινηματογραφική Ομάδα
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)
σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας
"A Bittersweet Life"
(2005, Jee-woon Kim, "Γλυκόπικρη Ζωή")
την Πέμπτη 1/12/2011 στις 17:00
στο αμφιθέατρο Β (Πατησίων 76, κεντρικό κτίριο).
Είσοδος ελεύθερη.

RSVP and invite your friends:
facebook event

[wallpaper by Illo J85]

AUEB Film Club
invites you to the screening of:
"A Bittersweet Life"
(1942, Jee-woon Kim)
on Thursday 1/12/2011 at 17:00
in classroom B (76, Patission Str., central building).
Free entrance.
The film will be screened in its original language (Korean)
with greek subtitles.Official trailer [english subs]2 comments:

 1. nice job guys! εδω και μερικα ακομα που αξιζουν προσοχης:
  http://www.imdb.com/title/tt1527788/
  http://www.imdb.com/title/tt0255589/
  http://www.imdb.com/title/tt0420251/
  http://www.imdb.com/title/tt0428870/
  http://www.imdb.com/title/tt0353969/
  http://www.imdb.com/title/tt0365376/
  http://www.imdb.com/title/tt0374546/
  http://www.imdb.com/title/tt1216496/
  http://www.imdb.com/title/tt0386064/
  http://www.imdb.com/title/tt0293715/
  http://www.imdb.com/title/tt1287878/
  http://www.imdb.com/title/tt0247613/
  http://www.imdb.com/title/tt0320193/
  http://www.imdb.com/title/tt0289181/
  http://www.imdb.com/title/tt1190539/
  http://www.imdb.com/title/tt0354668/

  ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...