Monday, October 18, 2010

The Social Network [+ Avant premiere!]

25.10.10 update
clarabelle posted:


Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ
Σενάριο: Άαρον Σόρκιν
Παίζουν: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Άντριου Γκάρφιλντ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ
Η.Π.Α.| 2010 | Κοινωνική | 120’



Ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος του πλανήτη, Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) είναι ένας ιδιοφυής και διορατικός φοιτητής του Χάρβαρντ, με σοβαρά προβλήματα κοινωνικής συναναστροφής και φτωχή αντίληψη της ανθρώπινης φύσης. Όχι, δεν έχει στην κατοχή του το σπαθί της ενόρασης του μέλλοντος. Είναι απλά τόσο έξυπνος, ώστε να συλλάβει και να υλοποιήσει την ιδέα για το πλέον επιτυχημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και άκρως εθιστικό σπορ του καιρού μας, το «facebook». Αυτή η ταινία σε αφήνει με μια αφηρημένη αίσθηση ενοχής, ότι αποφοίτησες από το πανεπιστήμιο χωρίς να έχεις σκεφτεί ούτε μια πρωτότυπη ιδέα.


Το 2004 όντας δευτεροετής φοιτητής στο Χάρβαρντ, ο Μαρκ, ανεβάζει σε αυτό το αχανές σύμπαν που λέγεται διαδίκτυο, το «The Facebook», όπως το είχε ονομάσει τότε, με τη βοήθεια του συγκάτοικού του Ντάστιν Μόσκοβιτς και του καλύτερου και μοναδικού του φίλου, Εντουάρντο Σάβεριν (Άντριου Γκάρφιλντ). Κανείς τους (μάλλον), δεν φανταζόταν πως αυτό θα έφτανε στα 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και θα ξεπερνούσε το 1 δις δολάρια Αμερικής σε έσοδα, μόνο για το 2010.

Η αφήγηση της ταινίας πραγματοποιείται με εναλλαγές σκηνών μεταξύ των δύο διαφορετικών μηνύσεων που καταθέτουν ο Εντουάρντο και οι δίδυμοι Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκελβος (Άρμι Χάμερ), επίσης φοιτητές του Χάρβαρντ. Οι τελευταίοι ισχυρίζονται ότι, ο Ζάκερμπεργκ τους έκλεψε την ιδέα.


Το «The Social Network» είναι μία ταινία συναρπαστική και έξυπνη με γρήγορους, σχεδόν ανυπόμονους διάλογους για την καινοτομία, την κοινωνική τάξη, τη φιλία, και το ήθος που συνοδεύει τους πρωταγωνιστές της, ανάλογα με το ύψος των περιστάσεων, που αλλάζει μπροστά στο απέραντο της μαζικότητας του καιρού μας. Δύο πράγματα δεν κάνει: δεν κάνει τη γλώσσα του προγραμματισμού πλήρως κατανοητή σε ορισμένα σημεία και τελικά δεν παίρνει θέση. Μεταξύ μας, τίποτα από τα δύο δεν είναι απαραίτητα κακό..

Ο ικανότατος Ντέιβιντ Φίντσερ, κάνει ως σκηνοθέτης, αυτό που οφείλει να κάνει κάθε καλλιτέχνης. Αποτυπώνει το ήθος, τον παλμό και το πνεύμα της εποχής που ζει. Το είχε κάνει πριν δέκα περίπου χρόνια με το «Fight Club», το κάνει ξανά τώρα με το καλοφτιαγμένο «The Social Network». Να ένα πρώτης τάξεως μέσο, για να πει κανείς την ιστορία της εποχής μας (ή αν θέλετε, μία από τις ιστορίες της εποχής μας), τώρα.

Βαθμολογία: 3.5 / 5







-------------------------------------------



23.10.10 update
s_dany posted:



Μιας και εγω δε την έχω δει ακόμα την ταινία (καθώς δε μπορούσα να πάω στην πρεμιέρα) και αφού ακόμα κανείς [τόσο κόσμο στείλαμε:-B] δεν άφησε κανα σχόλιο για το αν του άρεσε και πόσο, σκέφτηκα να ποστάρω τα 11 αυτά βιντεάκια με χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας. Να πάρουμε κι εμείς μια ιδέα τί παίζει!

Τα ψάρεψα στο YouTube, πολλά είναι στην καλύτερη δυνατή ποιότητα [720p], δυο τρία βέβαια έχουν ενοχλητικές διαφημίσεις και annotations [αλλά με δυο κλικ τα ξεφορτώνεσαι :-D].
Enjoy!


"Bar"



"Equation"



"Outside"



"Going Live"



"Video game"







"Sean"



"School"



"Sopranos"



"Bosnia"



"Rain"






-------------------------------------------


22.10.10 update
s_dany posted:



Σήμερα δεν παίζει ερωτησούλα και προσκλήσεις, αυτές θα δοθούν μέσα από το twitter της Ομάδας μας [powered by clarabelle! :-D]
http://twitter.com/auebfilmclub
Follow λέμε!

Αν βέβαια τώρα το πήρες χαμπάρι και καίγεσαι για πρεμιέρα, στείλε μας ενα mail και μάλλον κατι θα κάνουμε :-D [όχι μη στέλνεις φωτογραφίες σου! ;-D]

Πάρε πάντως και το 5ο μέρος από τη συνέντευξη/masterclass του Fincher στο New York Film Festival. Το τελευταίο τρίλεπτο έχει τρελό ενδιαφέρον!
"How many people in this room have Final Cut Pro?"
"So, what's the excuse?" :-D

Director's Dialogue part 5






-------------------------------------------


21.10.10 update
s_dany posted:



Όχι οτι δεν το περίμενες, αλλά να σου και
10 διπλές προσκλήσεις για σήμερα!
Only 2 days left till Saturday! Αλλά:

"Πόσες ημέρες ήταν το schedule που ζήτησε (και πήρε :-) από τους παραγωγούς ο David Fincher για το γύρισμα του Social Network?"

Director's Dialogue part 4






-------------------------------------------


20.10.10 update
s_dany posted:



500 εκατομμύρια φίλοι θα κυνηγάνε εσένα που θα κερδίσεις μία από τις 10 σημερινές διπλές προσκλήσεις για να τους πάρεις μαζί σου στην πρεμιέρα :-D

"Πόσα χρήματα έβγαζε ο David Fincher στην πρώτη του δουλειά in the movie business?"
[η δουλειά κάνει τους άντρες! ;-D]

Director's Dialogue part 3






-------------------------------------------


19.10.10 update
s_dany posted:



Άλλες 10 διπλές σήμερα. You know the drill! :-D

"Πόσες μέρες νόμιζε οτι παίρνει το γύρισμα μιας τανίας ο David Fincher όταν ήταν 8 χρονών?"
[...ο οποίος αργότερα ξεπέταξε το "Zodiac" ;-DDD]

Director's Dialogue part 2






-------------------------------------------


18.10.10
clarabelle posted:






Θες να δεις τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, σε avant premiere πριν από όλους;

Θες να δεις πώς έγινε πραγματικότητα το πλέον επιτυχημένο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης που λέγεται facebook;

Ναι, αυτό το ρημάδι που σου τρώει όλο τον ελεύθερο (και όχι μόνο) χρόνο και δεν σε αφήνει να περάσεις ούτε τη Μίκρο Ι;! (χιουμοράκι!)

Το AUEB Film Club (a f c) εξασφάλισε 50 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για την avant premiere της ταινίας «The Social Network» το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 στο ΙΝΤΕΑΛ (Πανεπιστημίου 46) στις 14:00 - ώρα προσέλευσης το αργότερο 13:30.

(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις θέσεις αφού δεν είναι αριθμημένες).




ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Δες το trailer της ταινίας



Δες το πρώτο μέρος από τα έξι, της συνέντευξης του Ντέιβιντ Φίντσερ στο New York Film Festival για το "The Social Network".



Στείλε e-mail στο
kinimatografiki_omada_opa@hotmail.com
ή μήνυμα στο inbox στο προφίλ της Ομάδας μας στο facebook http://www.facebook.com/AUEB.Film.Club
και απάντησε στην ερώτηση:


"Πόσα χρόνια θεωρεί ο Ντέιβιντ Φίντσερ ότι χρειάζονται για να φανεί αν η ταινία σου είναι άξια να συζήτιέται;" (γελοία ερώτηση από το πρώτο video της συνέντευξης)

και κέρδισε μία από τις 10 ΔΙΠΛΕΣ προσκλήσεις που δίνουμε σήμερα. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο e-mail τους ή στο inbox τους, μετά από κλήρωση.



ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ (και για όλη την επόμενη εβδομάδα btw!):

Αν δεν κέρδισες, να ξανακάνεις αυτό που λέει η παράγραφος «Τι να κάνεις σήμερα», αύριο!
Οι νικητές θα ειδοποιούνται κάθε βράδυ [s_dany edit: ή και ξημερώματα!:-D] με μήνυμα στο δικό τους inbox. Αν δεν είδες σήμερα το βράδυ νικητήριο μήνυμα… ξαναπροσπάθησε αύριο… τζάμπα είναι!

Συμβουλή: μπορείς να τριγυρνάς στο blog, για να να δεις το ποστ που θα σε καλεί κάθε μέρα να κερδίσεις μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις (kinda nerdy huh..?! our kind of people!). Κάθε μέρα η ερώτηση θα είναι γελοία.. promise!

Δες το επόμενο μέρος της συνέντευξης του Ντέιβιντ Φίντσερ.. αν δεν σου αρέσει ο Ντέιβιντ Φίντσερ μην διαβάσεις παρακάτω… αφού δεεεε… τι ναααα… !

Το trailer μην το ξαναδείς… το δες χτες…



Τί να περιμένεις (ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 10 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ):

Κάθε μέρα από σήμερα, Δευτέρα 18.10 και για μία ολόκληρη εβδομάδα (δηλ. ως την Παρασκευή 22.10), θα δίνουμε από 10 ΔΙΠΛΕΣ προσκλήσεις μετά από κλήρωση. Για να κερδίσεις πρόσκληση πρέπει να στείλεις μήνυμα, από την στιγμή που θα βγει το σχετικό ποστ και μετά. Για αυτό, σερφάρεις που σερφάρεις, κάνε ριφρές στο στο blog του AUEB Film Club λέμεεε…!

Να περιμένεις επίσης, review για την ταινία μες στην εβδομάδα…

Μία από τις επόμενες μέρες θα δώσουμε προσκλήσεις και από το twitter… αν δεν έχεις τιτιβοπροφίλ κάνε… και κάνε μας follow εδώ:
http://twitter.com/auebfilmclub



ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ:

Μην "κλέψεις" κανένα από τα πόστερ της ταινίας που έχουμε αναρτήσει στους χώρους της σχολής… σε βλέπω… Αλλά και να τα "κλέψεις"... έχουμε κι άλλα... μουαχαχααα..!!



Ρωτήστε μας ό,τι θέλετε σχετικά με την avant premiere. Είμαστε πάντα στη διάθεση των φίλων του a f c, των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, των φοιτητών γενικώς και των φίλων του σινεμά εν γένει, όπως μάλλον ξέρετε ήδη!

Συγχωρέστε το όποιο τυχόν λάθος… πρώτη φορά κάνουμε avant premiere


Η ταινία "The Social Network" του Ντέιβιντ Φίντσερ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου.



Ευχαριστούμε!

υ.γ. ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Π.Λ.



Disclaimer
Κατά τη διάρκεια της προβολής θα ισχύουν μέτρα παρακολούθησης παράνομης μαγνητοσκόπησης. Με την παρουσία σας στην προβολή αυτή συμφωνείτε στην παρακολούθηση από το προσωπικό ασφαλείας. Η είσοδος στην αίθουσα προβολής όσων φέρουν ενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή μαγνητοσκόπησης απαγορεύεται ρητά. Για το λόγο αυτό, παρακαλείσθε να έχετε τα κινητά σας κλειστά σε όλη τη διάρκεια της προβολής. Σε περίπτωση χρήσης κινητού τηλεφώνου ή άλλης συσκευής κατά τη διάρκεια της προβολής, η συσκευή θα απομακρύνεται από τον κάτοχό της από το προσωπικό ασφαλείας και θα επιστρέφεται μετά το πέρας της προβολής.








2 comments:

  1. 3.5 στα 5 ...χμμ να μια βαθμολογια που ταιριαζει σε αυτη τη ταινια

    ReplyDelete
  2. 3.5 στα 5 ...χμμ να μια βαθμολογια που ταιριαζει σε αυτη τη ταινια

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...