Monday, August 23, 2010

The Killer inside me (Ο Δολοφόνος μέσα μου)

23.8.10 update
s_dany posted:







Για τον ανυπόμονο panchamp :-P [αλλά και για οποιονδήποτε άλλον] είπα να ποστάρω εδώ τα δύο trailer της ταινίας (international και U.S.) και μια μικρή συνέντευξη του Winterbottom και να υπενθυμίσω οτι, μετά την πρεμιέρα της στο Sundance, την προβολή της στο Βερολίνο (όπου ακούσαμε αρκετά καλά λόγια) και την πολύ περιορισμένη διανομή στις Η.Π.Α. τον Ιούνιο (με max 17 αίθουσες!), εμείς θα τη δούμε επιτέλους στις Νύχτες Πρεμιέρας 2010! [και μετά στις αίθουσες από 23/9]
















-------------------------------------------


18.7.09
panchamp posted:


"As far as he was concerned, the world was a shit pot with a barbed-wire handle and the further he could kick it, the better."

Jim Thompson, "Texas by the Tail"



Καταρχάς, αναμένεται κάπου μέσα στο 2010. Έχει ακόμα δηλαδή, αλλά δε μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου. Κι αυτό γιατί επιτέλους ασχολούνται κάποιοι ξανά με τα βιβλία του Jim Thompson.

Σκηνοθέτης ο Michael Winterbottom (απ' όσο μπορώ να κρίνω από το ιστορικό του, ένα μάλλον εντάξει παιδί) και πρωταγωνιστής ο Casey "ο-αδελφός-μου-τρώει-πλέον-την-σκόνη-μου" Affleck, ο οποίος θα έχει το ρόλο του Lou Ford, αστυνόμος/ψυχάκιας δολοφόνος υπεράνω υποψίας σε επαρχιακή κωμώπολη στην Αμερική των '50s. Έχοντας διαβάσει το βιβλίο, βρίσκω τον Casey άκρως ταιριαστό για το ρόλο, ενώ αν η ταινία μείνει, όπως οφείλει (λέμε τώρα), συγκεντρωμένη σε αυτόν, δε χρειάζεται να ανησυχούμε ιδιαίτερα για την συμμετοχή των Jessica Alba και Kate Hudson.



Πάμε στον Jim: Από τους σπουδαίους της "σκληρής" (hardboiled) αστυνομικής/crime λογοτεχνίας, με αρκετά μεγάλο κατάλογο (και φυσικά μικρό αριθμό μεταφρασμένων στην Ελλάδα) κυρίως στις δεκαετίες του '50 και του '60, με τις πιο γνωστές ταινίες οι οποίες βασίζονται σε βιβλία του να είναι οι εξής: "The Getaway" (1972), "The Grifters" (1990), ενώ η πιο πιστή μεταφορά θεωρείται το "Coup de Torchon" (1981) του Tavernier, που βασίζεται στο εξαιρετικό "Pop.1280". Το "The Killer Inside Me" έχει μάλιστα ξαναγυριστεί στα '70s, με πρωταγωνιστή τον Stacy Keach (Warden στο "Prison Break") αλλά έχει πέσει στα αζήτητα.









3 comments:

  1. Το αρχικό post του panchamp που αναφέρεται και στο "Galton Case" βρίσκεται εδώ.

    ReplyDelete
  2. Το οποίο "Galton Case" δε νομίζω να έχει κάποια τύχη πλέον, φαντάσου το google μας βγάζει ψηλά στο search (galton case hugh laurie keywords) :P

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...