Thursday, July 16, 2009

All I want is movies

Ο Πορτοφολάς


Δεν είναι ότι δεν μου άρεσε, μου άρεσε αλλά κάτι με ξένισε. Δε μπορώ να τη θεωρήσω μια από τις καλύτερες όλων των εποχών. Ο κεντρικός χαρακτήρας Michelle μου ήταν αντιπαθέστατος. Στα μάτια μου δεν ήταν παρά ένας τεμπέλης ο οποίος σπαταλούσε όλη την εξυπνάδα του και το ταλέντο του για να μάθει να κλέβει. Ακόμα πιο ενοχλητικό ήταν το παίξιμο του ηθοποιού. Ήταν δύσκαμπτος, κοιτούσε μονίμως το πάτωμα και έλεγε τα λόγια του σαν ρομπότ. Διάβασα βέβαια ότι ο ίδιος ο Μπρεσον είχε πει στους ερασιτέχνες ηθοποιούς να παίζουν έτσι ώστε να μην αποτυπώνουν κανένα συναίσθημα αλλά να τα ερμηνεύουν οι θεατές όπως θέλουν. Τέτοιες κουλτουριάρικες μαλακίες δεν τις μπορώ. Κανένας δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ένα αξιόλογο πορτραίτο του ήρωα και μια ψυχολογική ανάλυση του χαρακτήρα του Michelle.
Άσχετο αλλά η συμπρωταγωνίστρια Monica Green είναι ίδια η Natalie Portman με διαφορετική μύτη.



The Beguiled



Ξεχασμένη ταινία με πρωταγωνιστή τον Clint Eastwood. Εδώ υποδύεται έναν τραυματισμένο στρατιώτη των Βορείων (η ταινία διαδραματίζεται την εποχή του πολέμου μεταξύ Βορείων και Νοτίων) τον οποίο ανακαλύπτει μια πιτσιρίκα κάτοικος ενος κοντινού οικοτροφείου θηλέων του Νότου. Στην κυριολεξία καταλήγει στο στόμα του λύκου αλλά παρόλο που πρόκειται για εχθρό η σεξουαλικά στερημένη διευθύντρια δέχεται να τον περιθάλψει. Κλειδωμένος χρησιμοποιεί την γοητεία του για να κερδίσει την εύνοια των θηλυκών κατοίκων του οικοτροφείου: την διευθύντρια, την συνεσταλμένη καθηγήτρια και ενα νυμφίδιο μαθήτρια. Βέβαια όταν μπλέκεις με τα πίτουρα θα σε φάνε οι κότες, καθώς μόλις τον αντιλαμβάνονται τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή. Πολλοί χαρακτήρισαν την ταινία μισογυνικη αλλά κατά την γνώμη μου το αντρικό φύλο δεν έχει και τον καλύτερο δυνατό αντιπρόσωπο στον χαρακτήρα του Eastwood. Το Beguiled αποπνέει μια γκοθικ αισθητική πνιγμένη στο χρώμα της σέπιας, σαν μια παλιά «αθώα» φωτογραφία. Τίποτα όμως δεν είναι αθώο πίσω από τα κάγκελα του οικοτροφείου.


...............................................................



Ορίστε και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα trailers επερχόμενων ταινιών:


Where the Wild Things Are του Spike Jonze





The Box του Richard Kelly





District 9 σε παραγωγή Peter Jackson





Shutter Island η επιστροφή του Martin Scorsese





Cemetery Junction του αγαπημένου διδύμου των "The Office" και "Extras"





Moon





Zombieland





Daybreakers, είχα ξεχάσει τον Ethan Hawke





Agora του Alehandro Amenabar





Jennifer's Body, η νέα δουλειά της Diablo Cody

3 comments:

  1. Όχι και κουλτουριάρικες μαλακίες ο Bresson! Καταλαβαίνω κάποιος να έχει πρόβλημα με την αισθητική ενός σκηνοθέτη. Αλλά αυτό έγκειται αυυστηρά στο προσωπικό μας γούστο!

    Πολύ ενδιαφέρον τα trailer!
    Καληνύχτα!

    ReplyDelete
  2. Κώστας ΠαναγιωτόπουλοςMonday, July 27, 2009 1:44:00 PM

    Moon και Agora πρέπει να 'ναι ταινιάρες.. Αλλά και το Jennifer's Body για διαφορετικούς λόγους.. Όσον αφορά τον Bresson πάντως, ήταν πολύ μάγκας και μπροστά από την εποχή του όσον αφορά το cinema του.. Τώρα αν είναι εύκολες ή δυσκολες οι ταινίες του, όπως λέει και το τραγούδι: ''Ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο''..
    Καλό καλοκαίρι παιδιά..

    ReplyDelete
  3. Κώστας ΠαναγιωτόπουλοςFriday, April 15, 2011 11:15:00 AM

    Moon και Agora πρέπει να 'ναι ταινιάρες.. Αλλά και το Jennifer's Body για διαφορετικούς λόγους.. Όσον αφορά τον Bresson πάντως, ήταν πολύ μάγκας και μπροστά από την εποχή του όσον αφορά το cinema του.. Τώρα αν είναι εύκολες ή δυσκολες οι ταινίες του, όπως λέει και το τραγούδι: ''Ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο''..
    Καλό καλοκαίρι παιδιά..

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...