Friday, June 12, 2009

The Last House on the Left (Το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά)

12.6.09 update
kioy posted:


Ο Wes Craven επέλεξε τον δικό μας Ντένη Ηλιάδη για το remake της πρωτότυπης ταινίας του(1972). Αν και το πρωτότυπο b-movie του Wes Craven αποτελεί σταθμό ορόσημο στο horror είδος, το έργο του Ντένη στο να αναστήσει αυτή την ταινία είναι σαφώς πιο δύσκολο!

Αλλά ας συνοψίσουμε για αρχή την υπόθεση. Τριμελής οικογένεια, με νωπές τις μνήμες του πρόσφατου άδικου χαμού του τέταρτου μέλους, καταφτάνει σε απόμερη εξοχική κατοικία. Η όμορφη πιτσιρίκα Mari θα συναντήσει τη φίλη της Paige στην πόλη. Και τα δυο όμορφα κορίτσια θα πέσουν θύματα αδίστακτης συμμορίας. Και εμείς θύματα αίματος και σπέρματος, κυρίως αίματος! Μια καταιγίδα ξεσπάει, και οι βαριά τραυματισμένοι "φονιάδες" της συμμορίας θα ζητήσουν στέγη και φροντίδα στους ανυποψίαστους γονείς της Mari. Όμως και η βαριά πληγωμένη Mari γνωρίζει πως η μοναδική της σωτηρία είναι να καταφτάσει στο σπίτι της. Όταν όλοι συναθροισθούν στο ίδιο σπίτι, η φιλήσυχη πολυτελή εξοχική κατοικία θα μετατραπεί σε ένα αιματηρό μακελειό επιβίωσης.


Τα horror movies εκείνης της περιόδου έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον απόλυτο ενθουσιασμό ενός αριθμητικά περιορισμένου κοινού, κάτι που τους δίνει μια cult ταυτότητα. Έτσι, τα remake των ταινιών του είδους συναντούν την εξής διττή δυσκολία: Το σύγχρονο mainstream hollywood επιζητεί από τους διασκευαστές να κοινωνικοποιήσουν τις συγκεκριμένες ταινίες, δίνοντας τους έναν ευρύτερο χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο να απογοητεύσουν την ενθουσιώδη μερίδα των fan. Η επίτευξη αυτής της ισορροπίας είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, με διαρκή τον κίνδυνο της γελοιοποίησης, ή της κατασκευής ενός αδιάφορου remake αντίστροφα. Το Last House on the Left με το καρα-προβληματικό σενάριο και τις κραυγαλέες ευκολίες-απλοϊκότητες αποτελεί μια ακόμα πιο δυσμενή περίπτωση. Ωστόσο ο Ντένης Ηλιάδης τα πάει περίφημα. Και επιτυγχάνει το παραπάνω όχι με κάποια υπερφυσική ικανότητα στα καδραρίσματα, αλλά με την εύρεση του ιδανικού ρυθμού, έστω και ασθμαίνοντας, μεταξύ του (horror) αίματος και της αυθεντικής (thriller) αγωνίας. Και αν αναλογιστούμε τις τρύπες στο σενάριο που προαναφέραμε, το επίτευγμα του Έλληνα σκηνοθέτη είναι πραγματικά σπουδαίο. Ο οποίος καταφέρνει να δώσει σφυγμό σε μια παράλυτη ιστορία, έχοντας μάλιστα στα χέρια του ένα αμιγώς τηλεοπτικό cast!


Τα προβλήματα του σεναρίου είναι ποικιλόμορφα. Από τους ήρωες (με αποκορύφωμα το γιο) ως τα δραματικά στοιχεία. Η εγκληματικότητα και η βαρβαρότητα αντιμετωπίζονται με έναν ενοχλητικά στερεότυπο τρόπο σε κλισέ αιματηρές σκηνές. Η συμμορία αποθανατίζεται με εμφανές στοιχεία καρικατούρας, και ο Ηλιάδης, χωρίς να το κρύβει, γυρνάει την ταινία του Αμερικάνικα! Ωστόσο όταν η δράση μεταφέρεται εντός του σπιτικού τα πράγματα αλλάζουν. Η οικογένεια συσπειρώνεται καθώς βρίσκεται ευθέως αντιμέτωπη με την απειλή του θανάτου. Και τα μέλη της γίνονται εξίσου σκληρά, αιμοβόρα και αδίστακτα με τα μέλη της συμμορίας. Η βία αποκτάει μια υγιεινή απόχρωση ενστίκτου επιβίωσης, και ο Ντένης (ή μάλλον ο Wes Craven) μας κλείνει πονηρά το μάτι!

Για να κλείσουμε, το νέο Last House on the Left δεν είναι η ταινία που θα θυμόμαστε για χρόνια. Αλλά είναι η ταινία που μπορεί να εξαργυρώσει στον αξιοπρεπέστατο Ντένη Ηλιάδη το έναυσμα μιας καριέρας στο Hollywood!


Βαθμολογία: 5/10






-------------------------------------------


31.5.09 update
s_dany posted:


I'll be doing "Last House" tomorrow and I can't wait! (δεν τα κατάφερα την Παρασκευή στο Kosmopolis για τεχνικούς λόγους :-). Αλλά, καιρός δεν είναι να "ψήσουμε" και κατι hardcore στην ΑΣΟΕΕ?


Συνέντευξη του Ντένη Ηλιάδη στον Ηλία Φραγκούλη
http://www.mad.tv/video/?cID=38241
Είναι μια αισιόδοξη στιγμή :-)



-------------------------------------------


16.3.09 update
s_dany posted:



Σκηνοθεσία: Dennis Iliadis
Παραγωγής: USA / 2009
Διάρκεια: 110'




[Μιας και η κουβέντα ξεκίνησε από εδώ, συνεχίζω σ' αυτό το post.]
Για όσους δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι, η ταινία του "δικού μας" Ντένη Ηλιάδη έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή στις Η.Π.Α. και τα πηγαίνει εξαιρετικά!

Οι πρώτες κριτικές είναι μάλλον ενθαρρυντικές (για το είδος της ταινίας) τόσο στο IMDb όσο και στο Rotten Tomatoes: διχασμένοι οι επαγγελματίες κριτικοί (ακόμα κι αυτοί που τη θάβουν φωνάζοντας "exploitation! exploitation!" επισημαίνουν πάντως ως ατού της ταινίας τη σκηνοθεσία), ως και ενθουσιώδεις οι κριτικές των θεατών ("το καλύτερο horor movie της χρονιάς", "ενα απ΄τα καλύτερα horror remakes των τελευταίων ετών"). Στα συν: η ατμόσφαιρα και το σασπένς που χτίζει ο Ηλιάδης, οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών (σπάνιο για το είδος), η μουσική. Στα πλην: το crowd pleaser φινάλε. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις περισσότερες κριτικές στην (καθώς φαίνεται) πιο δυνατή και πιο αμφιλεγόμενη στιγμή της ταινίας, τη σκηνή του βιασμού.


Στο box office έπιασε ακριβώς τις προβλέψεις με περίπου $5.5m την Παρασκευή (όσο και το "Watchmen" στη δεύτερη βδομάδα του) και $15m το τριήμερο! Και ο Ηλιάδης υπέγραψε ήδη για τη δεύτερη του Χολυγουντιανή ταινία, το επίσης θρίλερ "Cure", σε σενάριο του σεναριογράφου του "Max Payne" (χμμμ... αυτό μάλλον δεν είναι καλό!).

Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί ο ενθουσιασμός μου! Δεν περιμένω κανα αριστούργημα. Απλά μια "αποτελεσματική" μεταφορά της cult classic ταινίας του Craven (που ήταν μεν θεματικά πρωτοπόρα για την εποχή αλλά ήταν τόσο κακοπαιγμένη και "no budget" κακογυρισμένη -και με μια "μπουρλεσκ" υποπλοκή- που σήμερα δεν βλέπεται!). Είναι όμως το πρώτο βήμα του Ηλιάδη προς την καταξίωση στη μεγαλύτερη κινημ/φική βιομηχανία στον πλανήτη, το οποίο αν επαναληφθεί στο "Cure", θα του δώσει νομίζω τη δυνατότητα εμπλοκής σε ακόμα σημαντικότερες ταινίες! Μήπως τώρα οι ταλαντούχοι νέοι Έλληνες filmakers αρχίσουν να κοιτάνε τολμηρά προς τα έξω? Μήπως τώρα αρχίσουν να σκέφτονται "yes we can!"?












Από τη συνέντευξη του Wes Craven στο fearnet.com:

"
- Dennis Iliadis directed a great film in 2004 called Hardcore, is this how he appeared on your radar?

- We were looking at all of the directors that had interesting films coming out. Mostly from Europe because they are unknown and somebody hasn't bought them up already. It was instant recognition with Hardcore - wow this guy is a terrific filmmaker, [so] we met with him and within the parameters he was interested in doing something that was original, it was all pretty quick.

- What were some of these parameters you set?

- There were a lot of in house discussions, this and that, y'know [like] Jr. does he live or not, does Mari live or not, the mother killing weasel 'that way' the 'pissing the pants' all that sort of stuff. We came down to a general feeling of let's do a film that approaches an art film and yet is hard-hitting. But elevates it so it has this real beauty about it and the characters are real and complex. And then everything else followed along those lines as in what Dennis thought was appropriate...we had a lot of different versions and then at a certain point the version that we shot was what we felt good about. We didn't want to do something that people would just come out of and feel disgusted and hopeless. Part of that was the decision in the kids surviving. But not being 'la-la-la' about it.

- Ultimately, were you happy with all of these changes?

- Yes.
"





-------------------------------------------


14.1.09
panchamp posted:




AUEB Film Club
invites you to the screening of
"The Last House on the Left"
(1972, Wes "Scream" Craven)
on Monday 19/1/09 at 17:00
in classroom B (76, Patission Str., central building).
Free entrance.

The film will be screened in its original language, English,
with Greek subtitles.


Η Κινηματογραφική Ομάδα του Ο.Π.Α.
σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας
"The Last House on the Left"
(1972, Wes "Scream" Craven, "Βιασμός στο Τελευταίο Σπίτι Αριστερά")
την Δευτέρα 19/1/09 στις 17:00
στο αμφιθέατρο Β (Πατησίων 76, κεντρικό κτίριο).

Είσοδος ελεύθερη.



Trailer




* Το remake της ταινίας γυρίστηκε από τον "δικό μας" Ντένη Ηλιάδη ("Hardcore") σε παραγωγή Wes Craven και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος την άνοιξη.

12 comments:

  1. It is "Hardcore" to be in "The Last House on the Left"!!!

    @ panchamp: Έγραψα την αναγγελία της προβολής και στα Αγγλικά (μην ξεχνάμε τους "visiting students (Erasmus, AIESEC, etc.) and other non-Greek-speaking friends") και προσέθεσα οτι το remake του Ντένη Ηλιάδη είναι σε παραγωγή του ίδιου του Craven (ο οποίος έχει πάρει φόρα να μας ξανασερβίρει όλες τις ταινίες του) και θα βρεθεί στις αίθουσες την άνοιξη.

    Επιτέλους, ενας Έλληνας σκηνοθέτης που βγαίνει και δουλεύει στο εξωτερικό (σε διάφορες ταινίες και σε διάφορα πόστα) και πολύ σύντομα φτάνει να σκηνοθετήσει Χολιγουντιανή ταινία (έστω και remake παραγγελιά). Το κέρδος σε εμπειρίες, τεχνογνωσία, τρόπο δουλειάς, γνωριμίες, σε οτιδήποτε τέλος πάντων έχει να κάνει με το film–making, πρέπει να είναι απίστευτο! Και μόνο καλό μπορεί να κάνει στον Ηλιάδη, σε οποιονδήποτε άλλο το επιχειρήσει και στο Ελληνικό σινεμά πιθανότατα (αν αυτό είναι που μας απασχολεί). Να ξεφύγουμε βρε λίγο απ’ τον μικρόκοσμο μας!

    Κι εμείς στην ΑΣΟΕΕ όμως, έχουμε πλάκα! Ενάμισι χρόνο τώρα, τόσες φορές έχω προτείνει να παίξουμε το "Hardcore" και κανείς δεν έχει δείξει ενδιαφέρον! Γιατί φοβόμαστε τις Ελληνικές ταινίες και τους Έλληνες σκηνοθέτες? Υπάρχουν μερικές και μερικοί (έστω και αυτοί οι λίγοι) που είναι όχι απλά πολλά υποσχόμενοι, αλλά ήδη εξαιρετικοί (οι δουλειές του Ηλιάδη πιστεύω θα με δικαιώσουν)! Δεν έχω πρόβλημα που παίζουμε το πρωτότυπο "LHOTL", αν και στη συνάντηση της Ομάδας (που εσύ panchamp έλειπες) είχα προτείνει τη "Θεϊκή Παρέμβαση" λόγω Παλαιστινιακής επικαιρότητας. Αν και όσο είδα δε μου γέμισε το μάτι, η πρώτη αυτή ταινία του Wes Craven είναι τόσο αμφιλεγόμενη, που με ιντριγκάρει να τη δω στη μεγάλη οθόνη (το γνωστό μου κόλλημα :–)) Απλά λέω, γιατί τρέχουμε (σε "δίνω" κανονικά female Darcy :–p) στο κακογερασμένο (όπως λένε και οι Μάζες) cult, όταν τόσο καιρό δίπλα μας έχουμε το "Hardcore" που γ**άει (απ’ όποια πλευρά κι αν το δεις :–D)

    Δεν πολυ λαμβάνω υπόψιν μου πως στα boards του IMDb ο κόσμος μοιάζει να πιστεύει οτι το remake θα ‘ναι καλύτερο απ’ την ταινία του ’72 (άρεσε πολύ το trailer του νέου, ελάχιστοι έχουν δει το παλιό). Ούτε με προβληματίζει ιδιαίτερα οτι ξεκίνησε από την "Πηγή των Παρθένων" του Bergman, πέρασε στον σχεδιασμό "να γίνει σκληρό πορνό με αρκετό gore και βία" και τελικά "άλλαξε κατεύθυνση για το τελικό αποτέλεσμα που όλοι οι fans της cult σκηνής σήμερα τουλάχιστον έχουν ακούσει" (όπως λέγεται στο πολύ ενδιαφέρον link του b–movies.gr).

    Αυτό που νομίζω οτι πρέπει να απαντηθεί με την προβολή της τη Δευτέρα είναι: είναι cult (με την καλή έννοια) ή thrash (με την κακή έννοια) ή μήπως και τα δύο? :–D

    Εγω λέω να παίξουμε και το "Hardcore" στο καπάκι και (αν είναι εδώ) να καλέσουμε και τον Ηλιάδη.

    ReplyDelete
  2. Για τον Ηλιάδη είναι σίγουρα θετικότατη κίνηση, ακόμα και αν γίνει το πιθανότερο -όσο και αν δε θέλω να 'μαι απαισιόδοξος- , που λέει horror+remake=no no. Από την άλλη δεν είναι remake και καμιάς κλασικής ταινίας, οπότε... ίδωμεν.
    Το Hardcore δεν το έχω δει, θα ήθελα, αλλά δεν θυμάμαι s_dany πότε το πρότεινες, μάλλον θα έλειπα :D
    Επίσης, η γραμμή μεταξύ cult και trash είναι δυσδιάκριτη πολλές φορές από πολλούς. Δεν έχω δει την ταινία, η αλήθεια είναι πως μου έκατσε λίγο (ΟΚ, πολύ :P) περίεργα όταν τσέκαρα το mail για να δω τι θα προβάλουμε. Άποψη φυσικά θα έχω όταν (και αν, --> διάβασμα!) έρθω στην προβολή.
    Αν θέλετε καλτ πάντως ας δείξουμε κανά Repo Man να τελειώνει η υπόθεση :P

    ReplyDelete
  3. Πολύ καλή η ιδέα σου s_dany για προβολή του Hardcore και να καλέσετε τον ίδιο τον Ηλιάδη στην προβολή! Είναι μια εξαιρετική και πρωτοποριακή ελληνική ταινία. Όσο για το στόρι της πρώτης ταινίας αγνοούσα το εντυπωσιακό backround αλλά ο Κρέιβεν είναι και λίγο τρελός εδώ που τα λέμε, με την καλή έννοια.. Νομίζω πως το θρίλερ του Ηλιάδη θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα του είδους, αν κρίνω από το ταλέντο του και το γεγονός βέβαια πως είναι Ελληναράς! Είναι το όνειρο κάθε έλληνα που ασχολείται με τον κινηματογράφο μια καριέρα σαν του Ηλιάδη. Καλή προβολή να έχει και καλή επιτυχία!

    ReplyDelete
  4. Άρα να ελπίζουμε σε μια καλή καριέρα στο εξωτερικό;;; Ή θα σκάσει η φούσκα;;

    ReplyDelete
  5. Όπως γράφω και παραπάνω, νομίζω οτι απλά τώρα θα έχει περισσότερες προσβάσεις και περισσότερες πιθανότητες να εμπλακεί και σε σημαντικότερα projects. Το αποτέλεσμα θα κριθεί βέβαια απ' τις επιλογές του. Περιμένω να διαβάσω και τη συνέντευξη του στο ΣΙΝΕΜΑ που βγαίνει αύριο...

    ReplyDelete
  6. Οι κριτικές είναι αρκετά καλές για το έιδος, ανάλογες παραγωγές τσιμπάνε 0-15% σε rotten tomatoes.
    Πάντως το ένα και μοναδικό κριτήριο για αν θα ξαναβρούν δουλειά νέοι σκηνοθέτες είναι τα φράγκα, και νομίζω (δε μπορώ να εντοπίσω το budget της κάπου) ότι η ταινία σε αυτόν τον τομέα πήγε καλά (15εκ. $ μέχρι τώρα), στην πρώτη της βδομάδα στο box office πλησιάσε τη δεύτερη των Watchmen.
    Και εις ανώτερα :)

    ReplyDelete
  7. Αυτό το πράγμα είχα στο μυαλό μου και το θυμήθηκα, απο σκηνοθέτη μάλιστα που θα μπορούσε κανείς να έχει προσδοκίες. Ίσως το παράδειγμα του Ηλιάδη πείσει επιτέλους (μπααα) ότι δεν πρέπει να αγγίζουν σπουδαίες ταινίες με τα remakes αλλά μόνο αυτές που επιδέχονται βελτίωσης- και υπάρχουν πολλά παλαιότερα σκουπίδια με μερικές ωραίες ιδέες εκεί έξω.

    ReplyDelete
  8. Γεια σας παιδιά,...

    Ενημερώνω οτι τα έχω δει και τα δύο και ομολογώ πως "έμεινα"....καλώς ή κακώς...(και από τα δύο)

    Για το HARDCORE δεν έχω λόγια...hardcore με όλη τη σημασία της λέξης για τα ελληνικά δεδομένα. Πολύ καλή ταινία αλλά προσοχή! Μην τρώτε ταυτόχρονα με την ταινία...Δεν το θέλετε!

    Όσο για το "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" καταπληκτική σκηνοθεσία και αν και δεν έχω δει το παλιό, πιστεύω οτι ο Ντένης Ηλιάδης, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό!!!! Καιρός ήταν κατα τη γνώμη μου να αποδείξει κάποιος (όπως είπε και ο ίδιος) οτι το ριμέικ δεν είναι απλά μια αδιάφορη μεταφορά ταινίας με διαφορετικούς ηθοποιούς...Δε σημαίνει απαραίτητα οτι δεν έριξε δουλειά, και πράγματι το οτι έριξε δουλειά πιστεύω είναι φανερό! Όπως είπε και ο ίδιος σε μια συνέντευξή του, τα μέσα που του δώθηκαν τον βοήθησαν πολύ...και λογικό! Με δέκα ηθοποιούς (τον Ιωάννη Παπαζήση σε νεαρή ηλικία)και ένα δωμάτιο γύρισε το HARDCORE!!!! Άμα του δώσουν και εφέ και γερανούς κτλ, παπάδες θα φτιάξει....

    Αυτά για την ώρα...συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!!

    ReplyDelete
  9. Αυτό το πράγμα είχα στο μυαλό μου και το θυμήθηκα, απο σκηνοθέτη μάλιστα που θα μπορούσε κανείς να έχει προσδοκίες. Ίσως το παράδειγμα του Ηλιάδη πείσει επιτέλους (μπααα) ότι δεν πρέπει να αγγίζουν σπουδαίες ταινίες με τα remakes αλλά μόνο αυτές που επιδέχονται βελτίωσης- και υπάρχουν πολλά παλαιότερα σκουπίδια με μερικές ωραίες ιδέες εκεί έξω.

    ReplyDelete
  10. Γεια σας παιδιά,...

    Ενημερώνω οτι τα έχω δει και τα δύο και ομολογώ πως "έμεινα"....καλώς ή κακώς...(και από τα δύο)

    Για το HARDCORE δεν έχω λόγια...hardcore με όλη τη σημασία της λέξης για τα ελληνικά δεδομένα. Πολύ καλή ταινία αλλά προσοχή! Μην τρώτε ταυτόχρονα με την ταινία...Δεν το θέλετε!

    Όσο για το "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" καταπληκτική σκηνοθεσία και αν και δεν έχω δει το παλιό, πιστεύω οτι ο Ντένης Ηλιάδης, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό!!!! Καιρός ήταν κατα τη γνώμη μου να αποδείξει κάποιος (όπως είπε και ο ίδιος) οτι το ριμέικ δεν είναι απλά μια αδιάφορη μεταφορά ταινίας με διαφορετικούς ηθοποιούς...Δε σημαίνει απαραίτητα οτι δεν έριξε δουλειά, και πράγματι το οτι έριξε δουλειά πιστεύω είναι φανερό! Όπως είπε και ο ίδιος σε μια συνέντευξή του, τα μέσα που του δώθηκαν τον βοήθησαν πολύ...και λογικό! Με δέκα ηθοποιούς (τον Ιωάννη Παπαζήση σε νεαρή ηλικία)και ένα δωμάτιο γύρισε το HARDCORE!!!! Άμα του δώσουν και εφέ και γερανούς κτλ, παπάδες θα φτιάξει....

    Αυτά για την ώρα...συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!!

    ReplyDelete
  11. Όπως γράφω και παραπάνω, νομίζω οτι απλά τώρα θα έχει περισσότερες προσβάσεις και περισσότερες πιθανότητες να εμπλακεί και σε σημαντικότερα projects. Το αποτέλεσμα θα κριθεί βέβαια απ' τις επιλογές του. Περιμένω να διαβάσω και τη συνέντευξη του στο ΣΙΝΕΜΑ που βγαίνει αύριο...

    ReplyDelete
  12. Για τον Ηλιάδη είναι σίγουρα θετικότατη κίνηση, ακόμα και αν γίνει το πιθανότερο -όσο και αν δε θέλω να 'μαι απαισιόδοξος- , που λέει horror+remake=no no. Από την άλλη δεν είναι remake και καμιάς κλασικής ταινίας, οπότε... ίδωμεν.
    Το Hardcore δεν το έχω δει, θα ήθελα, αλλά δεν θυμάμαι s_dany πότε το πρότεινες, μάλλον θα έλειπα :D
    Επίσης, η γραμμή μεταξύ cult και trash είναι δυσδιάκριτη πολλές φορές από πολλούς. Δεν έχω δει την ταινία, η αλήθεια είναι πως μου έκατσε λίγο (ΟΚ, πολύ :P) περίεργα όταν τσέκαρα το mail για να δω τι θα προβάλουμε. Άποψη φυσικά θα έχω όταν (και αν, --> διάβασμα!) έρθω στην προβολή.
    Αν θέλετε καλτ πάντως ας δείξουμε κανά Repo Man να τελειώνει η υπόθεση :P

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...