Monday, December 20, 2010

Machete

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, Ίθαν Μανίκις
Σενάριο: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, Αλβάρο Ροντρίγκεζ
Παίζουν: Ντάνι Τρέχο, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζεφ Φέιχι, Τζέσικα Άλμπα, Ντον Τζόνσον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Λίτσεϊ Λόχαν, Στίβεν Σιγκάλ
Η.Π.Α.| 2010 | Δράσης | 105’




Το τελευταίο δείγμα του mexploitation σινεμά, είναι επιφανειακό , χωρίς ιδέα πραγματικής δραματουργίας, με κάποιες αστείες ενέσεις και ολίγον τι από σάτιρα κοινωνικού περιεχομένου, άπειρο πιστολίδι και γεμάτο συμπεριφορές ανθρώπων των σπηλαίων. Εκτός από λίγες καλές στιγμές που θα σκάσεις από το γέλιο («Machete don’t text»), θα βαρεθείς θανατηφόρα στο υπόλοιπο κι αυτό διότι τα δυνατά σημεία του Ροντρίγκεζ (El Mariachi) δεν είναι η ανάπτυξη των χαρακτήρων, ούτε η συνοχή στις σκηνές δράσης.


Ο Ματσέτε (Ντάνι Τρέχο) είναι ένας πρώην ομοσπονδιακός αστυνομικός, ο οποίος δουλεύει ως εργάτης του μεροκάματου, ως τη στιγμή που θα του προτείνουν να σκοτώσει τον γερουσιαστή ΜακΛάχλιν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), βίαιο πολέμιο των μεταναστών, για 150 χιλιάδες δολάρια.


Όλη η επιχείρηση είναι μια όχι και τόσο καλοστημένη παγίδα, από την οποία ο «βαρύς» Ματσέτε, φυσικά κατορθώνει να γλιτώσει αλώβητος, να κάνει τους εχθρούς του να τον νομίζουν νεκρό, να δώσει τα χρήματα στην She (Μισέλ Ροντρίγκεζ) που διευθύνει το «Δίκτυο» (μια οργάνωση που βοηθά μεξικανούς μετανάστες), «να φάει λάχανο» όσους μπουν στο πέρασμά του, με διάφορους ασυνάρτητους τρόπους και να περιέλθει σε σεξουαλικές περιπτύξεις με όλους τους γυναικείους χαρακτήρες της ταινίας.

Αν είσαι φαν του είδους και του Ροντρίγκεζ, είναι ό,τι πρέπει για σένα.. αν πάλι όχι, μην μπεις στον κόπο.

Βαθμολογία: 2 / 5










2 comments:

  1. Για να μην είναι "ορφανό" το post της clarabelle, είπα να προσθέσω κι ενα από τα αρκετά tv spot του "Machete". Και φυσικά διάλεξα αυτό που παίρνει κεφάλια!

    Εγω δεν το έχω δει ΑΚΟΜΑ :-(
    Μάλλον πρέπει να κάνω αιματοβαμμένη χριστουγεννιάτικη εξόρμηση στο Ρέντη [Machete VS mall shoppers :-D]

    ReplyDelete
  2. μπράβο ρε σώτο... κανένα ποστ στην ορφάνια..!!!

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...