Monday, December 12, 2011

New Year's Eve

s_dany posted:

Πολλά νέη μέλη φέτος στην Ομάδα μας!
Και ο... Jonah_Miller [μη ρωτήσεις από πού βγαίνει το nickname :-P] το πήρε πατριωτικά το θέμα "δημοσιογραφικές προβολές" και κάνει ντεμπούτο στο blog με... πρωτοχρονιάτικο review!
Λες να φέρει γούρι για καλές ταινίες το #2012? ;-D
[όταν το έστειλε το review βέβαια το συνόδευσε με το σχόλιο "ήταν καλή ταινία για το είδος της, δεν είχε ιδιαίτερο νόημα και τονίζω οτι αν θες να δεις μια χαλαρή ταινία τη βλέπεις!" :-S]


Jonah_Miller posted:

Σκηνοθεσία: Garry Marshall
Παραγωγής: USA / 2011
Διάρκεια: 118'




-Happy New Year!!!
-Not yet!


Οι δημιουργοί της ταινίας "Valentine's Day", συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο της σπονδυλωτής ταινίας με διάσημους ηθοποιούς στους (αρκετούς) πρωταγωνιστικούς ρόλους, δίνοντάς μας φέτος μια ιστορία που μιλάει για χαμένες ευκαιρίες, ανεκπλήρωτους στόχους και την ελπίδα μιας καινούριας αρχής.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μία ιστορία, αλλά για ένα σύνολο από διαφορετικές ιστορίες (που κατά διαβολική σύμπτωση συνδέονται κάπως μεταξύ τους στο τέλος), διαφορετικών ανθρώπων που κατοικούν στην Νέα Υόρκη, με φόντο τον ερχομό του καινούριο έτους 2012 και την διεξαγωγή της γιορτής της Πρωτοχρονιάς στην Time Square (η φωτισμένη μπάλα που κάθε χρόνο "κατεβαίνει" την ώρα της αντίστροφης μέτρησης σηματοδοτώντας το ξεκίνημα του νέου).


Η ταινία καταφέρνει επιτυχώς να παρουσιάσει το μεγάλο γεγονός της Πρωτοχρονιάς από διαφορετικές οπτικές γωνίες, χρησιμοποιώντας τις ιστορίες απλών ανθρώπων που ο καθένας τους εκμεταλλεύεται με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο την άφιξη της νέας χρονιάς. Μια γυναίκα γύρω στα 40 που ανακαλύπτει οτι δεν έχει εκπληρώσει κανέναν από τους στόχους του προηγούμενου έτους. Ενας νεαρός εικονογράφος των κόμικς που μισεί την πρωτοχρονιά, σαν άλλος Σκρούτζ των Χριστουγέννων. Ενα ζευγάρι που γνωρίστηκε την προηγούμενη Πρωτοχρονιά και υποσχέθηκαν να ξανασυναντηθούν και φέτος στο ίδιο μέρος (το ρομαντικό στοιχείο δεν λείπει από την ταινία, άλλωστε είναι πολύ δημοφιλές το "πρώτο φιλί" μετά τη λήξη της αντίστροφης μέτρησης!). Ενας ετοιμοθάνατος που παλεύει να ζήσει μέχρι τα μεσάνυχτα της παραμονής. Μια έφηβη που ερωτεύεται για πρώτη φορά και προσπαθεί να ζήσει τη μαγική σκηνή του "πρώτου φιλιού". Δυο ζευγάρια που βιάζονται να γεννήσουν το πρώτο παιδί μέσα στο 2012, για να κερδίσουν 25.000$ (αρκετά χιουμοριστικό με ξεκαρδιστικές ατάκες από την Jessica Biel).


Η σκηνοθεσία δεν είναι κάτι το ξεχωριστό ενώ τα πλάνα εναλλάσσονται αρκετά γρήγορα για να μπορέσουν ολοκληρωθούν όλες οι ιστορίες μέχρι το τέλος της ταινίας. Το χιούμορ παραμένει απλό και σε κάποια σημεία έξυπνο, αλλά δεν ξεπερνάει το χιούμορ που θα έκανες κι εσύ στην παρέα πίνοντας μπύρες και μιλώντας για άσχετα ζητήματα. Γενικότερα κυριαρχεί το ανάλαφρο κλίμα (δε μου αρέσει ο χαρακτηρισμός "κλασσική αμερικανιά"!), που όμως σε κάποιες σκηνές "βαραίνει" από το συναίσθημα που φορτίζει την συγκεκριμένη μέρα. Ο ενθουσιασμός, ο ρομαντισμός, η μελαγχολία για όσα πέρασαν, μια μικρή αγωνία για αυτά που θα έρθουν, η ανάγκη να έχεις δίπλα σου τα άτομα που αγαπάς. Συνεχής εναλλαγή των δύο βασικών συναισθημάτων της χαράς και της θλίψης! (Κακά τα ψέματα, αλλά πρόκειται για μια μέρα που όλοι μας κοιτάμε τόσο το παρελθόν, όσο και το μέλλον, μετανιώνοντας λίγο για το πρώτο και αγωνιώντας περισσότερο για το δεύτερο.)


Ξεχωρίζουν οι ερμηνείες μεγάλων ηθοποιών όπως της Michelle Pfeiffer, του Robert De Niro και της Hilary Swank, ενώ πιο "χλιαρές" θα χαρακτήριζα τις ερμηνείες των Zac Efron και Ashton Kutcher (δε με αφήνει να τον συμπαθήσω). Αποκορύφωμα εκείνη της Sarah Jessica Parker που δεν φαίνεται να έχει αποτινάξει από πάνω της την εικόνα του "Sex and the City" (μέσα στην ταινία μπορείς εύκολα να ακούσεις να τη φωνάζουν "Carrie" ενώ στο έργο ενσαρκώνει κάποια "Kim"), καθώς και η κατ' εμέ εκνευριστικά αδιάφορη ερμηνεία της Katherine Heigl, που ευτυχώς σώζεται κατά τη διάρκεια της ταινίας από τις ατάκες και το στυλ της σεξοβόμβας Ava (aka Sofía Vergara, γελάς με τα σπαστά αγγλικά της και την προσπάθεια της να φλερτάρει τον Jon Bon Jovi, δε χρειάζεται να πει κάτι έξυπνο).


Μια ευχάριστη και ανάλαφρη ταινία που θα καταφέρει να σε προβληματίσει μόνο αν τη δεις πολύ πριν την Πρωτοχρονιά και βρίσκεσαι ήδη σε μια φάση αξιολόγησης της ζωής σου και των στόχων που έχεις θέσει (όλα αυτά υπό τη φωνή του Jon Bon Jovi και της νεαρής Lea Michele που ίσως τη γνώρισες από το "Glee"). Θα γελάσεις γιατί μπορείς να βρεις στοιχεία που θα σε κάνουν να ταυτιστείς με κάποιον από τους χαρακτήρες, αλλά ακόμη κι αν αυτό δε συμβεί, η ταινία προσφέρει απλόχερα πολλά κωμικά σκηνικά που θα σε κάνουν να ξεχαστείς από τη μελαγχολία των γιορτών.

Memorable quote:
"Nothing beats New York on New Year's Eve"
Robert De Niro ("Stan Harris")


Βαθμολογία: 2/5


Theatrical Trailer [greek subs]











1 comment:

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...