Sunday, November 30, 2008

Screening 1/12/08

24.11.08
panchamp posted:




Η Κινηματογραφική Ομάδα του Ο.Π.Α.
σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας
"The Shawshank Redemption"
(1994, Frank Darabont, "Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ")
την Δευτέρα 1/12/08 στις 17:00
στο αμφιθέατρο Β (Πατησίων 76, κεντρικό κτίριο).
Είσοδος ελεύθερη.







Trailer




-------------------------------------------



30.11.08
s_dany posted:



(click images for higher resolution)
Images via Journal of Impossible Things

16 comments:

  1. Άντε! Μακάρι αυτό να το δούμε, γιατί μας έχουν φάει οι εγασίες! :)

    ReplyDelete
  2. Πωωωωω... Η μια γαμάτη ταινία μετά την άλλη σε αυτές τις προβολές, χωρίς υπερβολή. Μπράβο σας...

    ReplyDelete
  3. posa atoma mazevontai re paidia stin aithousa?

    ReplyDelete
  4. @ costello: Thank you, you are so kind!

    Η συκεκριμένη ταινία ήταν πρόταση (του Δημήτρη συγκεκριμένα) με την οποία εγώ δε συμφώνησα, όχι επειδή δε τη θεωρώ καλή (τη θεωρώ καλή ως πολύ καλή, αλλά όχι κάτι σπουδαίο), αλλά επειδή πιστεύω οτι την έχουν δει οι πάντες, καθώς παίζεται συχνά στην TV και δόθηκε και σχετικά πρόσφατα νομίζω από εφημερίδα. Ίδομεν...

    @ Anonymous: Στις χειμερινές προβολές από 5 (Peckinpah's "The Wild Bunch") ως 55 (Kubrick's "The Shining"), τις περισσότερες φορές στον μέσο όρο αυτών.

    ReplyDelete
  5. Παιδιά το "Shashank Redemption" ήταν κορυφαία ταινία. Μπράβο για την επιλογή!

    Γίνεται μήπως τη Δευτέρα που μας έρχεται να βάλετε να δούμε το "The Rock" (1996) ? Παίζουν οι Sean Connery, Nicolas Cage και γενικά είναι γνωστή ταινία.
    Δεν ξέρω βέβαια αν έχει ήδη προβληθεί στο ΟΠΑ, αν έχει ήδη προβληθεί γράψτε άκυρο..
    !!!

    ReplyDelete
  6. Παιδιά συγχαρητήρια για την επιλογή σας! Τη ταινία την είδα πρώτη φορά και πραγματικά ήταν αριστούργημα! Αν μειωνότανε και λίγο ο καπνός απ'τα τσιγάρα στην αίθουσα θα ήταν ακόμα καλύτερα για εμάς που δε καπνίζουμε.

    ReplyDelete
  7. Καλησπέρα (ανωνυμα)παιδιά! Ο υποφαινόμενος γράφων, αν και καμία σημασία δεν έχει, δε συμφωνεί στα υπέρογκα σχόλια για το The Shawshank Redemption. Το οποίο περισσότερο βλέπω ως ένα συμβατικό δράμα, με ενδιαφέρουσα ομολογουμένως προβληματική. Ωστόσο δε μπορούμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για την έκφραση των συναισθημάτων που δημιούργησε η ταινία. Άλλωστε αυτός είναι και ένας απ' τους κυριότερους σκοπούς του παρόντος ιστολογίου.

    Για το Rock Που αναφέρθηκε, προσωπικά έχω πολλές ενστάσεις. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι έχουν αποφασιστεί οι ταινίες που θα προβληθούν μέχρι την επόμενη Δευτέρα(αν δεν λανθάνω οικτρά). Ωστόσο είναι καίρια επιθυμία μας, να συμμετέχει το κοινό(είτε διαδικτυακά είτε φυσικά) στην επιλογή των ταινιών. Στα πλαίσια αυτά ενημερώνουμε πως η πρόταση θα ληφθεί υπ' όψιν στην επόμενη συνάντηση της ομάδας, η οποία γίνεται κάθε Δευτέρα, λίγο πριν την προβολή της ταινίας και μπορεί οποιοσδήποτε να μετέχει.

    Σχετικά με ότι αναφέρθηκε για την κάπνα, τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Καλό θα ήταν να μην καταπιέζεται κανείς (ούτε καπνιστές ούτε μη καπνιστές). Για αυτό απαιτείται αμφίπλευρη κατανόηση. Προσωπικά σαν μη καπνιστής, απλά προσπαθώ να διαλέγω την καρέκλα μου, λαμβάνοντας υπόψιν και το παραπάνω κριτήριο.

    ReplyDelete
  8. kioy ευχαριστώ για την απάντηση. Είμαι o ανόνυμος με το Rock.!!
    Καλά δεν χρειάζεται να το βάλετε και άμεσα, ας προβληθεί μετά τις προγραμματισμένες ταινίες σας. Απλα να προβληθεί κάποια στιγμή!

    Τώρα για το τσιγάρο που είπες ότι καλό είναι να μην καταπιέζεται κανείς και απαιτείται αμφίπλευρη κατανόηση.
    Όταν καπνίζει κάποιος στο αμφιθέατρο και γω εισπνέω τον καπνό του τότε καταπιέζομαι ενώ αυτός όχι. Όταν ΔΕΧΟΜΑΙ να εισπνέω τον καπνό του και αυτός συνεχίζει, εγώ δείχνω κατανόηση ενώ αυτός δείχνει παχυδερμία. Πόσο μάλλον αφού !!απαγορεύεται από το νόμο!! το κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους και ακόμα χειρότερα αφού υπάρχει ειδική τεράστια πινακίδα όπου γράφει ξεκάθαρα "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ". Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή?

    Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να γίνεται ένα μικρό 5λεπτο διάλλειμα στο μέσο της ταινίας ώστε οι καπνιστές να βγαίνουν έξω να το καπνίζουν το ρημάδι και να επιστρέφουν πάλι μέσα. Έτσι όλοι θα κάνουμε μια μικρή υποχώρηση, θα δείξουμε κατανόηση και θα έχουμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη!

    Αυτά!

    ReplyDelete
  9. Για το τσιγάρο αυτό που λες είναι μια κάποια λύση! Τώρα για το επιχείρημα του "νομου" δεν πολυσυμφωνώ! Άλλωστε δε βλέπω τους νόμους παρά ως καθολικές συμβάσεις που έχουν ως σκοπό να ορίσουν τις αποεκτές συμπεριφορές στα πλαίσια των πολυπληθών κοινωνιών. Οι οποίες δύσκολα θα συμμορφώνονταν με κάποιον άλλο πιο συνειδητοποιημένο τρόπο. Άλλωστε νόμοι που έχουν εφαρμοστοί κατά καιρούς(συνήθως και υπό την άγνοια μας) είναι επιοικώς απαράδεκτοι.(ρίξε μια ματιά εδώ http://uzuburu-buru.blogspot.com/2008/11/blog-post_29.html έχει πολλά γελία παραδείγματα. Τώρα στα πλαίσια της προβολής, όπου και λιγότεροι είμαστε, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια εσωτερική συμφωνία. Δεν ξέρω! Π.χ, αυτό που είπες, ή να χωρίσουμε τις πτέρυγες ας πούμε σε καπνιστές μη καπνιστές κλπ.

    Χαιρετώ φιλικά!

    ReplyDelete
  10. Ρε παιδιά θα παιχτεί καμιά ταινία τη Δευτέρα?

    ReplyDelete
  11. Παιδιά όπως βλέπετε επιτρέπουμε τα ανώνυμα σχόλια και ούτε κάνουμε screening (φιλτράρισμα) σε αντίθεση με άλλα blogs. Άλλα όταν μαζεύονται πολλοί ανώνυμοι, χάνεται η μπάλα... Δε χρειάζεται να γράφετε το όνομα σας, ούτε να έχετε λογαριασμό στον Blogger, γράψτε απλά κάποιο ψευδώνυμο, κάποιο nickname (όπως κάνουμε κι εμείς) για να μπορούμε όλοι μας να παρακολουθούμε τη συζήτηση.


    @ Anonymous 1 (που αναφέρεσαι στο Rock):

    "The Rock" (1996, Michael Bay, "Ο Βράχος") μάλλον δεν είναι στο στυλ των ταινιών που παίζουμε στην ΑΣΟΕΕ, αλλά είναι μια απ' τις αγαπημένες μου περιπέτειες! Ίσως το καλύτερο action movie των τελευταίων 15 ετών και η καλύτερη στιγμή του σκηνοθέτη Michael Bay και του παραγωγού Jerry Bruckheimer (έχει βάλει λίγο το χεράκι στο σενάριο και ο master Quentin Tarantino)! Το θέμα όμως είναι οτι επειδή είναι πολύ γνωστή ταινία και επειδή παίζεται κάθε χρόνο στην TV στο Mega, νομίζω οτι οι περισσότεροι την έχουν δει, οπότε δε μπορεί να αποτελέσει προτεραιότητα της Ομάδας.
    Αλλά αυτά τα λέω απλά εγώ! Οι ταινίες που προβάλλονται αποφασίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες από όλα τα μέλη που παραβρίσκονται στην εκάστοτε συνάντηση (παίρνοντας βέβαια ιδέες και από τους φίλους της Ομάδας). Επομένως, μπορείς να έρθεις και να προωθήσεις τις επιλογές σου! Δεν είμαστε και πολλοί. Κάθε ψήφος μετράει! Πόσο μάλλον τώρα που (όπως έχω ανακοινώσει στα παιδιά) εγω θα σταματήσω να ασχολούμαι με την οργάνωση αυτών των τακτικών μας προβολών, οπότε σκέφτομαι να σταματήσω και να ψηφίζω.


    @ Anonymous 1&2 (για το κάπνισμα):

    Έχετε δίκιο, είναι όντως θέμα. Συμφωνώ με τον kioy στο θέμα της απαγόρευσης, πρέπει να βρούμε κάποια άλλη λύση. Η ιδέα του διαλείμματος δε νομίζω οτι θα έχει αποτέλεσμα και εκτός αυτού διακόπτει και την εμπειρία της παρακολούθησης της ταινίας. Θα μπορούσαμε ίσως να ανοίγουμε κάποιο απ’ τα πίσω πλαϊνά παράθυρα, αλλά έτσι θα έχουμε φως και θόρυβο από τη Μαυρομματαίων (μην πω για το κωλόκρυο αυτήν την εποχή!). Η καλύτερη λύση νομίζω είναι: πρώτα απ’ όλα η ευγενική σύσταση προς τους καπνιστές να μην καπνίζουν (ή έστω να το περιορίσουν) γιατί πάνω απ’ όλα είναι θέμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ και, κατά δεύτερον, να προτείνουμε να κάθονται στην πλευρά που είναι οι πόρτες και σχετικά χαμηλά, γιατί εκεί με το άνοιξε–κλείσε στις πόρτες, ανανεώνεται ο αέρας και η ατμόσφαιρα θα είναι καλύτερη.


    Όλα τα παραπάνω βέβαια προϋποθέτουν οτι κάποια στιγμή θα ανοίξει η σχολή. Τσεκάρετε και το πιο επίκαιρο post Screening 8/12/08 (όπου μετέφερα και το δικό σου σχετικό comment Ανώνυμε 3).

    ReplyDelete
  12. Είμαι η δεύτερη ανώνυμη από τους παραπάνω (κάτω από το παιδί που είπε για το "Rock") και συγκεκριμένα εκείνη που πρωτοέθιξε το θέμα με το κάπνισμα. Σας μπέρδεψα? Τέλος πάντων, θεώρησα σωστό να ανταποκριθώ στην έκκληση του s_dany για τους πολλούς ανώνυμους και αποφάσισα να χρησιμοποιώ πλέον το συγκεκριμένο ψευδώνυμο όποτε γράφω στο blog σας για να αποφεύγονται και οι συγχύσεις.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Kioy και s_dany. Χάρηκα που η αναφορά μου για το καπνό στην αίθουσα απασχόλησε γιατί πράγματι θεωρώ πώς είναι ένα θέμα. Νομίζω πώς θα βοηθήσει αρκετά αν ο καθένας ελλατώσει τα τσιγάρα που έχει να κάνει σ'αυτές τις δύο ώρες.

    ReplyDelete
  13. Εμείς σ' ευχαριστούμε serena!
    Keep in touch!

    ReplyDelete
  14. Εμείς σ' ευχαριστούμε serena!
    Keep in touch!

    ReplyDelete
  15. Είμαι η δεύτερη ανώνυμη από τους παραπάνω (κάτω από το παιδί που είπε για το "Rock") και συγκεκριμένα εκείνη που πρωτοέθιξε το θέμα με το κάπνισμα. Σας μπέρδεψα? Τέλος πάντων, θεώρησα σωστό να ανταποκριθώ στην έκκληση του s_dany για τους πολλούς ανώνυμους και αποφάσισα να χρησιμοποιώ πλέον το συγκεκριμένο ψευδώνυμο όποτε γράφω στο blog σας για να αποφεύγονται και οι συγχύσεις.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Kioy και s_dany. Χάρηκα που η αναφορά μου για το καπνό στην αίθουσα απασχόλησε γιατί πράγματι θεωρώ πώς είναι ένα θέμα. Νομίζω πώς θα βοηθήσει αρκετά αν ο καθένας ελλατώσει τα τσιγάρα που έχει να κάνει σ'αυτές τις δύο ώρες.

    ReplyDelete
  16. Παιδιά το "Shashank Redemption" ήταν κορυφαία ταινία. Μπράβο για την επιλογή!

    Γίνεται μήπως τη Δευτέρα που μας έρχεται να βάλετε να δούμε το "The Rock" (1996) ? Παίζουν οι Sean Connery, Nicolas Cage και γενικά είναι γνωστή ταινία.
    Δεν ξέρω βέβαια αν έχει ήδη προβληθεί στο ΟΠΑ, αν έχει ήδη προβληθεί γράψτε άκυρο..
    !!!

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...