Friday, November 30, 2007

Movies Movies Movies Movies MMMMMooovvvvviiiieeesss


300
Τα είπαμε


Don't come knocking / Paris,Texas (στα πλαίσια του Wim Wenders session)
Οι ταινίες στις οποίες συνεργάστηκαν Wim Wenders και Sam Shepard. Η πρώτη αδιάφορη η δεύτερη πολύ καλή. Ιδιαίτερα η ερμηνεία του Harry Dean Stanton.


In my father's den
Νεοζηλανδικής προέλευσης κοινωνικό δράμα που εστιάζει στην σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ενός νεαρού άντρα και μιας δεκαεξάχρονης. Δείτε την για τις ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών Matthew Macfadyen και Emily Barclay.


Reconstruction
Ο σκηνοθέτης είναι σίγουρα επηρεασμένος από τον Kar Wai Wong aλλά η ταινία δεν καταφέρνει να μην «υιοθετήσει» την ψυχρή σκανδιναβική ατμόσφαιρα, το οποίο είναι και αυτό που στερεί πόντους από την ταινία. Μια ιστορία αγάπης από την αρχή, το τέλος, την μέση, πάλι από την αρχή ,χωρίς τέλος και γενικώς μπέρδεμα πολύ.


Herz aus Glas
Αν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα πρώτα βαρετά λεπτά της ταινίας και μείνεις μέχρι το τέλος τότε σίγουρα θα έχεις δει μια από τις καλύτερες δουλειές στον τομέα της φωτογραφίας που έχουν γίνει ποτέ για ταινία και βέβαια θα έχεις γνωρίσει το «παρανοϊκό» πνεύμα του Herzog. Στατικά πλάνα, μετρημένοι διάλογοι, αργοί ρυθμοί, ένα σωρό τρελοί και αξιαγάπητοι χαρακτήρες και ένα τέλος αλλού για αλλού. Ταινία για σινεφιλ στομάχια.


Imprint
Ο Takashi Miike δε μου λέει σαν σκηνοθέτης τίποτα (μα το Αudition ήταν άθλιο, απορώ που όλοι αριστούργημα το ανεβάζουν και αριστούργημα το κατεβάζουν). Η εν λόγω ταινία είναι σαφώς καλύτερη με ένα σαδιστικό και ολίγον διαστροφικό θέμα. Τα έντονα χρώματα κυριαρχούν προσδίδοντας μια κόμικς αισθητική στην ταινία. Αν μη τι άλλο θα σας μείνει στο μυαλό η ενδιαφέρουσα σκηνή βασανισμού και η …αδελφή μάλαμα.


Notes on a scandal
Αξίζει μόνο για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστριών, αλλά αυτό το ξέρατε.


Benny's video (στα πλαίσια του Michael Haneke session)
Κωλοπαίδι που έχει εμμονή με τα βίντεο και τις ταινίες βίας τραυματίζει μια φίλη του και στην συνέχεια την σκοτώνει για να σταματήσει να κλαίει. Όλα αυτά τα καταγράφει στην κάμερα και όταν τα δείχνει στους γονείς του αυτοί αποφασίζουν να τον καλύψουν. Αυτός στον κόσμο του... Οσο και αν με συναρπάζει η ικανότητα του Haneke να σοκάρει με την χρήση βίας στις ταινίες του χωρίς ποτέ να την καταγράφει θεωρώ ότι η κινηματογράφηση του είναι αρκετά «αποστειρωμένη» με αποτέλεσμα να αποξενώνει τον θεατή. Κάτι που ισχύει πλήρως για την ταινία από κάτω.


The seventh continent
Η πρώτη του μεγάλου μήκους και βασισμένη σε αληθινό γεγονός. Θα βαρεθείτε μέχρι να φτάσετε στο τραγικό φινάλε.


Something like happiness
Εκ Τσεχίας δράμα. Όταν η ευτυχία δεν βρίσκεται στην χώρα της Επαγγελίας, αλλά στις σχέσεις σου με τους γύρω ,έστω και σύντομες. Δείτε το αν σας αρέσουν αυτά τα ολίγον μίζερα αλλά με καρδιά μάλαμα.


John Τucker must die
Ε μωρέ και κάτι για να μη σκεπτόμαστε καθόλου και να ξεχάσουμε αμέσως.


Αυτά ..κουράστηκα.

No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...