Tuesday, October 05, 2010

All I Want is (Music in) Movies

clarabelle posted:


Από την στιγμή που αποφάσισα να κάνω αυτό το αφιερωματάκι, στο μυαλό μου παίζουν σκηνές από αγαπημένες μουσικές ταινίες, παλιά μιούζικαλ, ολόκληρα άλμπουμ soundtracks, κομμάτια συνδεδεμένα με συγκεκριμένες σεκάνς… Πολύ δύσκολο να τα γκρουπάρω όλα αυτά με κάποιο τρόπο… Τα έφερα από δω, τα τράβηξα από κει… Η παρακάτω λίστα δεν φιλοδοξεί να δείξει τις καλύτερες μουσικές ταινίες που έχουν γίνει ποτέ. Είναι ένας οδηγός για περιήγηση, σε ένα από τα απολαυστικότερα είδη του σινεμά.


1. Ο Μύθος του 1900, (The Legend of 1900), Τζουζέπε Τορνατόρε, 1998
Ο Τζουζέπε Τορνατόρε (Σινεμά ο Παράδεισος), το 1998 σκηνοθετεί τον Τιμ Ροθ ως Ντάνι Μπούντμαν, ή Λέμονς ή 1900, εναν βιρτουόζο πιανίστα, που έχει γεννηθεί και ζήσει όλη του τη ζωή στο εσωτερικό ενός κρουαζιερόπλοιου και που τίποτα όσον αφορά στη ζωή του δεν είναι συνηθισμένο. Ο Ένιο Μορικόνε κερδίζει Χρυσή Σφαίρα καλύτερης μουσικής επένδυσης.



2. Ξεφάντωμα με τους Μπιτλς, (A Hard Day’s Night), Ρίτσαρντ Λέστερ, 1964
Τρελή κωμωδία που δείχνει τις περιπέτειες μιας τυπικής ημέρας στην ζωή των «σκαθαριών». Μια από τις καλύτερες μουσικές ταινίες όλων των εποχών για μια από τις σημαντικότερες και σίγουρα από τις πιο διάσημες μπάντες στον πλανήτη.



3. Superstar: the Karen Carpenter Story, Τοντ Χέινς, 1987
Το 1987, ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί μια ταινία για τη ζωή του ποπ ντουέτου των Κάρπεντερς, ενός από τα πιο επιτυχημένα μουσικά σχήματα των ‘70s. Είναι απαγορευμένη από το 1990, καθώς ο Ρίτσαρντ Κάρπεντερ κέρδισε μήνυση που είχε καταθέσει κατά του σκηνοθέτη. Μερικοί τυχεροί την είδαν στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2007, στο αφιέρωμα για τον Τοντ Χέινς, μετά τα μεσάνυχτα, σε κλίμα άκρας μυστικοπάθειας. Βαποράκι ήταν η ίδια η Κριστίν Βασόν…



4. This is Spinal Tap! (This is Spinal Tap), Ρομπ Ράινερ, 1984
Δεν είναι ντοκιμαντέρ! Είναι μια σατιρική ταινία για τις ακραίες συμπεριφορές των μελών της φανταστικής μπάντας Spinal Tap, τις άπειρες αυταπάτες του ροκ και του χέβι μέταλ, καθώς επίσης και για τον χαρακτήρα των μουσικών ντοκιμαντέρ που καταπιάνονται με αυτό το πολυαγαπημένο μουσικό είδος.



5. Velvet Goldmine, Τοντ Χέινς, 1998
Ταξίδι στην Βρετανία του glam rock στα τέλη του ’70, μέσα από το πορτραίτο του Μπράιαν Σλέιντ, ενός φανταστικού ποπ ειδώλου της εποχής, του οποίου ο χαρακτήρας βασίζεται στον Ντέιβιντ Μπάουι. Η ιστορία κινείται γύρω από τη σχέση του Σλέιντ με τον Κερτ Γουάιλντ που με τη σειρά του βασίζεται στον Ίγκι Ποπ και τον Λου Ριντ. Υπέροχη ταινία γύρω από την εφηβική περιπέτεια του δημοσιογράφου Άρθουρ Στιούαρτ, που ανακαλύπτει την ταυτότητά του.



6. 24 Ώρες Γεμάτες Ροκ, (24 Hour Party People), Μάικλ Γουίντερμποτομ, 2002
Μια ταινία φτιαγμένη για τους φανατικούς της σκηνής του Μάντσεστερ, τέλη του ’80 και αρχές ’90. Ο Τόνι Γουίλσον (επικεφαλής της θρυλικής πια Factory Records), τον οποίο ερμηνεύει άνετα ο Στιβ Κούγκαν, είναι ο αφηγητής σε μια ταινία που βασίζεται τόσο σε πραγματικά γεγονότα όσο και σε φήμες. Joy Division, New Order, Happy Mondays, A Certain Ratio... πολλή μουσική και πολλά cameos.



7. Χίλαρι και Τζάκι, (Hilary and Jackie), Ανάντ Τάκερ, 1998
Βιογραφική ταινία γύρω από την ισχυρή σχέση της Χίλαρι και της Τζάκι Ντιπρέ, βασισμένη στο βιβλίο της πρώτης (και του νεαρότερου αδερφού τους) για την αδερφή της, Τζάκι Ντιπρέ, της διεθνούς επιπέδου τσελίστριας, αναγνωρισμένης ως μια από της καλύτερες, όλων των εποχών. Η ταινία καθώς και το βιβλίο «A Genius in the Family» προκάλεσαν αντιπαραθέσεις υψηλών τόνων καθώς μέλη ρης οικογένειας, συνεργάτες και θαυμαστές μιλούσαν για διαστρέβλωση της αλήθειας.



8. Ροκ εν Πλω, (Pirate Radio), Ρίτσαρντ Κέρτις, 2009
Οι εναλλακτικοί τίτλοι της ταινίας είναι «Ραδιο… κύματα» και «The Boat that Rocked». Είναι μια ιστορία για ένα φανταστικό ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει στην Βρετανία, μέσα από ένα πλοίο, που βρίσκεται κάπου στην Βόρεια Θάλασσα, όλα αυτά εν έτη 1966. Πόσο ροκ είναι αυτό…;!



9. Tom Petty and the Heartbreakers : Runnin’ Down a Dream, Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, 2007
Τετράωρο ντοκιμαντέρ για τον Τομ Πέτι, καταπιάνεται με τη ζωή, την μπάντα, τη σόλο καριέρα, το side project με τους Travelling Wilbury’s, για την τριαντάχρονη πορεία στη μουσική. Ένα πρώτης τάξεως δείγμα για το πώς πρέπει να είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Τζορτζ Χάρισον, Έντι Βέντερ, Τζόνι Ντεπ.



10. The Runaways, Φλόρια Ζιγκιζμόντι, 2010
Βιογραφική ταινία με αισθητική βίντεο κλιπ, για την ομώνυμη, πρώτη all girl μπάντα των The Runaways το 1975. Εστιάζει στο πώς σχηματίστηκε το γκρουπ, τον ρόλο που έπαιξε ο αμφιλεγόμενος μάνατζερ Τιμ Φόλεϊ και στη σχέση της Τζόαν Τζετ και της Σερί Κάρι. Η Ντακότα Φάνινγκ είναι πια ολόκληρη γυναίκα και η Κρίστεν Στούαρτ πείθει επικίνδυνα ως Τζόαν Τζετ. Τα δυο κορίτσια μάλιστα έκαναν τα ολόδικά τους φωνητικά. Συμπαθητική ταινία που αφήνει όμως πολλές παραμέτρους της ιστορίας της μπάντας εκτός… Αν την είδες στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας... δες και το ντοκιμαντέρ «Edgeplay: A Film about the Runaways».



11. Hedwig and the Angry Inch, Τζον Κάμερον Μίτσελ, 2001



12. The Rocky Horror Picture Show, Τζιμ Σάρμαν, 1975



13. Walk the Line, Τζέιμς Μάνγκολντ, 2005



14. Moonwalker, Τζέρι Κράμερ, Τζιμ Μπάσφιλντ, Κόλιν Σίλβερς, 1988



15. Ζωή σαν Τριαντάφυλλο, (La Vie en Rose), Ολιβιέ Νταχάν,2007



16. Ο Σολίστας, (Shine), Σκοτ Χικς, 1996



17. Buena Vista Social Club, Βιμ Βέντερς, 1999



18. Οι Ατσίδες με τα Μπλε, (The Blues Brothers), Τζον Λάντις, 1980



19. Σιντ και Νάνσι, (Sid and Nancy), Άλεξ Κοξ, 1986



20. Ι ‘m Not There, Τοντ Χέινς, 2007



21. Wayne’s World, Πενελόπη Σφηρή, 1992



22. Amadeus, Μίλος Φόρμαν, 1984



23. Ray, Τέιλορ Χάκφορντ, 2004



24. Μια Τρυφερή Σχέση, (Music of the Heart), Γουες Κρέιβεν, 1999



25. High Fidelity, Στίβεν Φρίαρς, 2000



...αυτά τα λίγα. Ήθελα να συμπεριλάβω κι άλλα πολλά, μιούζικαλ, ντοκιμαντέρ κλπ αλλά... so much to do.. so little time...








16 comments:

  1. Συγχαρητηρια για το μπλογκ σου!!Ελπιζω να τα λεμαι συχνα!!

    Λοιπον, τα 10 πιο αγαπημενα μου soundtracks:
    1.Modern Times (1936) - Charlie Chaplin
    2.Nuovo Cinema Paradiso (1988) - Ennio Morricone
    3.The Godfather (1972) - Nino Rota
    4.Psycho (1960) - Bernard Herrmann
    5.Jaws (1975) - John Williams
    6.A Hard Day's Night (1964) - The Beatles
    7.8½ (1963) - Nino Rota
    8.Saturday Night Fever (1977) - Bee Gees/Various
    9.2001: A Space Odyssey (1968) - Various
    10.Limelight (1952) - Charlie Chaplin

    Καλο βραδυ!

    ReplyDelete
  2. A re AUEB, mpravo soy. Moy 'doses idees ti na katevaso me thn olokainoyria moy super-duper broadband syndesh. Petaei leme.

    De moy les, h seira poy ta 'xeis valei exei shmasia h' einai randomised?

    - Hard Day's Night: Gamath. Of course.
    - Velvet Goldmine: Entelos gamath. Ego pali hmoyn ths entyposhs pos h sxesh einai metaksy toy Bowie k toy Pop, gnorizontas vevaia oti exei ginei ths trelhs metaksy ayton ton 3 totenes palaia (istorikes phges, "maltylies" poy 'lege k mia kathhghtria sto lykeio, pseydh.)
    - 24h-party-people: Cool especially to cameo sthn toyaleta!

    Ta ypoloipa giati t' afhses asxoliasta? Koyrasthkes?

    Hedwig and the angry inch - Epishs poly oraio k lyphro :-( Snif, klaps, ligm.

    Walk the line: Joaquin theos k h Witherspoon kalh. Isos h deyterh tenia ths poy theoro aksia (h allh to Freeway). Having said that, I haven't seen all of them so there.

    Moonwalker: Doooing! OK. I was crazy about it as a child. Haven't watched it since then.

    Entaksy gia ton Wenders ti na po.

    Kala, to Wayne's World m' exei shmadepsei nomizo. Me thn kakh ennoia. Otan to 'da proth fora (me thn Angie), den katalava oti htan komodia. I'll leave it at that.

    I ♥ High Fidelity!

    Pantos gia na diorthoso ton filo/h Monsieur Hulot, nomizo to post anaferetai ston syndiasmo tenias k moysikhs, oxi mono s' ena soundtrack. M' ayto loipon sto myalo, prostheto:

    Amelie

    Breakfast At Tiffany’s

    Lost Highway

    Saturday Night Fever

    The Wizard of Oz

    Trainspotting

    Mary Poppins (hey, don't judge)

    Grease

    Pulp Fiction ("Everybody be cool this is a robbery!")

    Easy Rider

    I also quite like Tommy. Hedwig reminded me of it.

    A Clockwork Orange

    Blue Velvet AND Mulholland Drive (think Lynch is getting the recipe right.)

    That's not a comment, that's an essay!

    ReplyDelete
  3. Hello monsieur and madmoiselle!

    Για να ξεχωρίζει ποιός έχει γράψει το συγκεκριμένο post, κόλλησα το nickname της clarabelle πάνω πάνω. Είμαστε 4-5 που γράφουμε αλλά της αξίζει το credit, είναι η πιο μουσικοπαρμένη απ' όλους! ;-D

    Τελικά το post είναι μάλλον καθαρά αγαπημένες μουσικές ταινίες και όχι αγαπημένα soundtracks. Και εγω μπερδεύτηκα στην αρχή! Αν πιάσουμε post με OST μάλλον θα χρειαστεί λίστα με 100άδα :-D [btw γαμάτες οι λίστες και των δυο σας!]

    Επίσης, να προσθέσω οτι "Velvet Goldmine" και "Rocky Horror Picture Show" τα έχουμε παίξει και στην ΑΣΟΕΕ [όλες οι προβολές στο tag "Club screenings"]. Μάλιστα το Rocky Horror με custom-made υπότιτλους καθώς το ελληνικό DVD δεν έχει υποτιτλισμένα τα τραγούδια [δηλ. τη μισή ταινία :-D]

    Τέλος, για να κλείσω με τα boring admin stuff, αν έχετε facebook ρίξτε μια ματιά στο profile της Ομάδας μας. Εκεί ανεβαίνουν πολύ περισσότερα πράγματα, τα οποία πολύ απλά δεν προλαβαίνουμε να ανεβάζουμε και εδώ :-S
    facebook.com/AUEB.Film.Club


    Από τις ταινίες που είναι εδώ στο post, δικά μου αγαπημένα είναι τα δυο που προβάλαμε και "Walk the Line", "High Fidelity" και above all "La Vie en Rose"!

    Keep in touch and keep the comments coming! Και ας είναι και essays! that's what we feed on ;-D
    Rock on \m/

    ReplyDelete
  4. εδώ είμαι κι εγώωωω...!

    τι ωραιότερο,από το να βάζεις ένα αφιερωματάκι στο blog σου, πριν κάνεις τη βραδινή σου βόλτα και να βρίσκεις αυτό το interaction γυρνώντας στο σπίτι...!!

    @monsieur hulot
    ευχαριστώ εκ μέρους aueb, με χαρά χαιρετίζω το post και την άκρως ενδιαφέρουσα λίστα σου (i love lists btw), φαντάζομαι το ranking που έχεις κάνει δεν παίζει ρόλο... ή παίζει; let me know..!

    à la prochaine..!

    @stavruler
    thanx stravruler.. κατέβασε τα όλα(!), go crazy.. αν και αν με ρωτούσε κάποιος θα έλεγα με σιγουριά ότι θα είχες τουλάχιστον τα μισά..!
    η σειρά δεν παίζει πολύ πολύ μεγάλο ρόλο, είναι κάπως ενδεικτική.. το "The Runaways" ας πούμε δεν μου αρέσει περιρρότερο από το "Shine", έτσι;!
    το κομμάτι ξεκίνησε γενικά ως "music in film" και γράφοντας, ακούγοντας, (ξανα)βλέποντας, ερευνώντας κλπ, κατάλαβα πως τα soundtracks, τα μιούζικαλ, τα μουσικά ντοκιμαντέρ θέλουν ξεχωριστή φροντίδα και αφιερώματα!
    κείμενο υπάρχει μόνο στην πρώτη δεκάδα, διότι όπως έγραψα και παραπάνω... so much to do... so little time και όλα τα σχετικά.. ξέρεις..
    i love your post-comment-essay btw, keep them comin'..! word. (αλήθεια, δεν ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω αυτό το πράγμα..!χα!)

    @s_dany
    είσαι είσαι του εμπορικού ρε σώτο!
    έλεγα να κάνω και ένα ποστ με μιούζικαλ αλλά το ξανασκέφτηκα... i didn't want to scare them away..!!
    στείλε μου τίποτα λεπτομέριες αν σου είπε η Ναυσικά για αυτό το video που θέλουν να κάνουν και αν έχετε επικοινωνία στείλε της το αφιέρωμα για να ξέρει η κοπέλα ότι we know our music λέμε..!

    @everyone out there
    one) τι θα λέγατε να κάναμε ένα παρτάκι με μουσικά από τα αγαπημένα μας soundtracks;

    two)τι θα λέγατε να κάναμε launch από το a f c το aueb radio ας πούμε που θα έπαιζε soundtracks όλη μέρα κι όλη νύχτα; too far?!

    three)πολύ μου αρέσει που οι παραπάνω φίλοι έγραψαν τα αγαπημένα τους... περιμένω και τους υπόλοιπουςςςς...!

    because music is a universal language..!

    à bientôt..!

    ReplyDelete
  5. Word up y'all!

    @s_dany: Giati den vazete to blog sas sta Networked Blogs k otan kanete kati post na ginetai posted to FB? Gia na mhn kanete dipla postings to leo.

    @clarabelle: Moy skotoses to nick. Ti Stravruler re? Stravrh eisai k fainesai, profanos.

    Ekatsa xtes k metrhsaaa. Oxi, shmera metrhsa, dhladh ypologisa, pos mallon exo kana 7ari alla den ypografo k symvolaio giati h alhtheia einai oti den ksero ti exo. #ownership fail.

    Oso afora to "word". Have a lookie here sto proteleytaio bullet http://en.wikipedia.org/wiki/WIB

    Epigramatika:
    1) well said
    2) said in agreement
    3) can be used as a greeting

    Geddit?

    PS: Xmoy, giati den mporo na kano subscribe to receive e-mail notification when there's more comments made on this post? E?

    ReplyDelete
  6. Καλησπερα σε ολους!
    Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και τη θερμη υποδοχη!!:)
    Και για να διορθωσω το λαθος μου:
    Οι 10 πιο αγαπημενες μου ταινιες με ωραια μουσικη η μιουζικαλ:

    Singin' in the Rain
    The Wizard of Oz
    Cabaret
    Moulin Rouge
    French Cancan
    Les parapluies de Cherbourg
    The Sound of Music
    Fantasia
    Top Hat
    Fiddler on the Roof

    Καλο βραδυ!

    ReplyDelete
  7. Sosto to Moulin Rouge!

    "There was a boy..."

    ReplyDelete
  8. @ clarabelle:
    Σιγά μην είμαι και του κλασσικού χορού :-P
    Για OST party, εννοείται ΜΕΣΑ! :-D
    Για auebfilmclub radio, αν έχεις χρόνο έμπαινε! Οι web δρόμοι είναι ανοιχτοί και τα ραδιο-σκυλιά δεμένα!


    @ stavroula-δε-θέλω-να-με-λέτε-stavruler:
    Σιγά βρε, ενα λογοπαίγνιο έκανε η όμορφη clara, μην την πιάνεις και από τα μούτρα, she's feisty!

    Το ξέρουμε το Networked Blogs, το θέμα όμως δεν είναι τα bog posts να μπαίνουν στο facebok, το πρόβλημα είναι τα δεκάδες μικρά postings του facebook [που είναι γρήγορα, εύκολα, άμεσα] να μπαίνουν και στο blog. Είναι και θέμα χρόνου, αλλά και ψυχολογικό, έχουμε συνηθίσει να κάνουμε υπερπαραγωγές εδώ, δεν πάει η ψυχή μου να κάνω blog post με ενα link και ενα video! [το ξέρω πρέπει να το κοιτάξω. Word! ;-D]

    New comments notification function is to be maintained... some time soon :-S


    LETS ALL SING TOGETHER NOW IN THE RAIN!
    What a glorious day! :-)))

    ReplyDelete
  9. Πολύ καλό το αφιέρωμα !

    Εγώ δεν τα πάω καλά με τις λίστες, αλλά πιστεύω οτι το "Leningrad Cowboys Go America" θα έπρεπε να είναι μέσα !

    Τώρα, θα μου πείτε "Κάτσε ρε φίλε, ποιά να πρωτοβάλουμε, και ποιά να πρωτοαφήσουμε έξω ?", εγώ θα απαντήσω "Ναι, δίκιο έχετε", οπότε σταματάω, και σας ξαναδίνω συγχαρητήρια για την πολύ καλή ανάρτησή σας !

    ReplyDelete
  10. @ Stavroula:
    Αν πατησεις το "Subscribe by email" κάτω από την φόρμα των σχολίων, δουλεύει κανονικά, το τέσταρα. Πρέπει να σου βγάλει "Follow-up comments will be sent to [your email]" και είσαι OK.

    ReplyDelete
  11. @curious_ape009
    merci για τα καλά λόγια και τα συγχαρητήρια,
    μας αρέσει που διαβάζετε και έρχεστε με τα σχόλια να προσθέσετε σε ό,τι παρουσιάζουμε από αυτό εδώ το blog.. we love it! stick around..θα έχουμε πιο πολύ υλικό και εκπλήξεις σε λίγο καιρό για τους φίλους του aueb!!

    @monsieur hulot
    right on με τα μιούζικαλ.. έχω μια αδυναμία στο "Fantasia"..

    @stavruler
    sorry mate για τον αναγραμματισμό shit happens!
    θα το πω δυνατά για να μ' ακούσει όλη η πλάση... "EAST OR WEST STAVRULER IS THE BEST".
    ωραία τα λες τα κομπιουτερίστικα, δεν μας κάνεις και καμιά υποστήριξη πιο σοβαρή, να γίνεις admin στη θέση του admin;

    @s_dany
    τρέμει η καρέκλα σωτόοοο..!! χαχα!

    word. (σωστό;)

    ReplyDelete
  12. @s_dany: Word. Oxi, mhn to koitakseis, giati den nomizo na yparxei tropos na kaneis feed to FB sto blog. Apo ta legomena soy, hdh exete kapoia guidelines os to pos xrhsimopoihte ta mediums opote, apla synexiste! FB gia grhgora k eykola, to-know-us-better posts me whimsical vids and what not k afhste to blog gia "afieromata sentonia" (eidikoths ths omorfhs clarabelle me thn xaith p' anemizei - how many puns in this line? how many? pah!). Entaksei den egine tipota. Apla otan stronei to gamisiatiko sentoni h allh, na to valete sto twitterfeed oste na postarei sto Twitter k afoy to valete k sto Networked Blogs, tha postarei k sto FB. AutomaticaLLLy! 1 post 3 trigonia.

    Oso afora ta comments, to mono options poy exo einai subscribe to post comments via RSS. Fail.

    @clarabelle: Word. Shit happens with this bloody name of mine X-(
    Siga mhn gino admin. Den tha me xoseis esy. Ego eimai ap' aytoys poy den perasan tis panellhnies!

    Ksanakoita ta rules for the use of "word". Ayrio tha s' eksetaso. Pros stigmhn, F for fail.

    ReplyDelete
  13. @curious_ape009
    merci για τα καλά λόγια και τα συγχαρητήρια,
    μας αρέσει που διαβάζετε και έρχεστε με τα σχόλια να προσθέσετε σε ό,τι παρουσιάζουμε από αυτό εδώ το blog.. we love it! stick around..θα έχουμε πιο πολύ υλικό και εκπλήξεις σε λίγο καιρό για τους φίλους του aueb!!

    @monsieur hulot
    right on με τα μιούζικαλ.. έχω μια αδυναμία στο "Fantasia"..

    @stavruler
    sorry mate για τον αναγραμματισμό shit happens!
    θα το πω δυνατά για να μ' ακούσει όλη η πλάση... "EAST OR WEST STAVRULER IS THE BEST".
    ωραία τα λες τα κομπιουτερίστικα, δεν μας κάνεις και καμιά υποστήριξη πιο σοβαρή, να γίνεις admin στη θέση του admin;

    @s_dany
    τρέμει η καρέκλα σωτόοοο..!! χαχα!

    word. (σωστό;)

    ReplyDelete
  14. Πολύ καλό το αφιέρωμα !

    Εγώ δεν τα πάω καλά με τις λίστες, αλλά πιστεύω οτι το "Leningrad Cowboys Go America" θα έπρεπε να είναι μέσα !

    Τώρα, θα μου πείτε "Κάτσε ρε φίλε, ποιά να πρωτοβάλουμε, και ποιά να πρωτοαφήσουμε έξω ?", εγώ θα απαντήσω "Ναι, δίκιο έχετε", οπότε σταματάω, και σας ξαναδίνω συγχαρητήρια για την πολύ καλή ανάρτησή σας !

    ReplyDelete
  15. Καλησπερα σε ολους!
    Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και τη θερμη υποδοχη!!:)
    Και για να διορθωσω το λαθος μου:
    Οι 10 πιο αγαπημενες μου ταινιες με ωραια μουσικη η μιουζικαλ:

    Singin' in the Rain
    The Wizard of Oz
    Cabaret
    Moulin Rouge
    French Cancan
    Les parapluies de Cherbourg
    The Sound of Music
    Fantasia
    Top Hat
    Fiddler on the Roof

    Καλο βραδυ!

    ReplyDelete
  16. εδώ είμαι κι εγώωωω...!

    τι ωραιότερο,από το να βάζεις ένα αφιερωματάκι στο blog σου, πριν κάνεις τη βραδινή σου βόλτα και να βρίσκεις αυτό το interaction γυρνώντας στο σπίτι...!!

    @monsieur hulot
    ευχαριστώ εκ μέρους aueb, με χαρά χαιρετίζω το post και την άκρως ενδιαφέρουσα λίστα σου (i love lists btw), φαντάζομαι το ranking που έχεις κάνει δεν παίζει ρόλο... ή παίζει; let me know..!

    à la prochaine..!

    @stavruler
    thanx stravruler.. κατέβασε τα όλα(!), go crazy.. αν και αν με ρωτούσε κάποιος θα έλεγα με σιγουριά ότι θα είχες τουλάχιστον τα μισά..!
    η σειρά δεν παίζει πολύ πολύ μεγάλο ρόλο, είναι κάπως ενδεικτική.. το "The Runaways" ας πούμε δεν μου αρέσει περιρρότερο από το "Shine", έτσι;!
    το κομμάτι ξεκίνησε γενικά ως "music in film" και γράφοντας, ακούγοντας, (ξανα)βλέποντας, ερευνώντας κλπ, κατάλαβα πως τα soundtracks, τα μιούζικαλ, τα μουσικά ντοκιμαντέρ θέλουν ξεχωριστή φροντίδα και αφιερώματα!
    κείμενο υπάρχει μόνο στην πρώτη δεκάδα, διότι όπως έγραψα και παραπάνω... so much to do... so little time και όλα τα σχετικά.. ξέρεις..
    i love your post-comment-essay btw, keep them comin'..! word. (αλήθεια, δεν ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω αυτό το πράγμα..!χα!)

    @s_dany
    είσαι είσαι του εμπορικού ρε σώτο!
    έλεγα να κάνω και ένα ποστ με μιούζικαλ αλλά το ξανασκέφτηκα... i didn't want to scare them away..!!
    στείλε μου τίποτα λεπτομέριες αν σου είπε η Ναυσικά για αυτό το video που θέλουν να κάνουν και αν έχετε επικοινωνία στείλε της το αφιέρωμα για να ξέρει η κοπέλα ότι we know our music λέμε..!

    @everyone out there
    one) τι θα λέγατε να κάναμε ένα παρτάκι με μουσικά από τα αγαπημένα μας soundtracks;

    two)τι θα λέγατε να κάναμε launch από το a f c το aueb radio ας πούμε που θα έπαιζε soundtracks όλη μέρα κι όλη νύχτα; too far?!

    three)πολύ μου αρέσει που οι παραπάνω φίλοι έγραψαν τα αγαπημένα τους... περιμένω και τους υπόλοιπουςςςς...!

    because music is a universal language..!

    à bientôt..!

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...